Syrové guličky

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 12. marca 2010

Dnes ma stretla suseda (korpulentná odkedy ju poznám a zvyknutá na to, že som "vyžla") a obdarila ma poznámkou: "Katka, Ty sa nám nejako Zobraziť celý popisDnes ma stretla suseda (korpulentná odkedy ju poznám a zvyknutá na to, že som "vyžla") a obdarila ma poznámkou: "Katka, Ty sa nám nejako rozrastáš, si tehotná?". Prešla som to s úsmevom, nech si baba myslí, čo chce a namiesto plánovaného obeda som urobila tieto guľky.

Suroviny

150 g
150 g
4 ks
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    syry postrúhame na jemno, pridáme žltka, šunku pokrájanú na malé kocky, múku a sneh z bielkov.

  2. 2

    zo zmesy tvarujeme guličky, obalíme v strúhanke a vyprážame.

  3. 3

    prílohe sa medze nekladú

  4. 4

    pre tých, ktorí to robia 1.krát, lebo ja som vtedy mala syrovú zmes až za ušami: zmes naberáme malou lyžičkou, hodíme ju do strúhanky, postrúhankujeme a jemne vytvarujeme guličky. Najlepšie je vyprážať vo fritéze, ale keďže moja "odišla", tak dávam do malého, hlbšieho kastrólika väčšie množstvo oleja a vyprážam takto:)

Diskusia k receptu

frezia68
Poraď svojej susedke tak dobroprajne Varechu a o pár mesiacov jej podobnú otázku dáš Ty.......,najmä ak tie lákavé guľky dáš deckám a Ty spapkáš druhú polovicu taniera-mimochodom tiež lákavú. Idem kúpiť Nivu ( tvrdý syr mám) :-)
frezia68
Podľa EÚ treba nové,aj my budeme do toho investovať,neboj-budú bezpečné a môže cestovať sama.Veď dopraj.....
jezibabka1
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
janadelfi
@je žibabka, super že si mi oživila tento recept.... Učila som sa ho ešte na základnej škole na hodine varenia..... vtedy som ohurovala našich doma, lebo som to urobila na oslavu k vínu.... Moju písanku s receptíkami vyhrabali moje dcéry a v teenegerskom veku taktiež experimentovali..... ďakujem.... :-))
bozulka
ježibabka ,ja tiež poznám tento recept už dávno,ale bez šunky a nivy,vyskúšam, tento tvoj bude ešte lepší.
Na prvé jedenie týchto guličiek zrovna dobrú spomienku nemám -urobila ich kamarádka na oslavu a mne tak zachutili,že som ich zjedla skoro všetky /sobecky/ sama...dlhšiu dobu som ich nemohla ani vidieť,ale chválabohu prešlo to.
jezibabka1
@bozulka ešte, že tak:)) a keď sa robia len na posedenie, tak je dobré napichnúť na špáratko nejaké ovocie alebo zeleninu a pestré jednohubky sú na svete
hannah22
výborné sú z hroznom, mňam ale veľmi rýchlo miznú , (nesneží ) ... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia