Syrová roláda

vanden - fotkavanden, 31. decembra 2013
Syrová roláda
Foto: vanden

Veľmi dobrý silvestrovský recept, no určite ním nikto nepohrdne ani vo všedný deň. Je to recept od mojej starkej, ktorá ho vie urobiť fantasticky, Zobraziť celý popisVeľmi dobrý silvestrovský recept, no určite ním nikto nepohrdne ani vo všedný deň. Je to recept od mojej starkej, ktorá ho vie urobiť fantasticky, no už ho teraz viem aj ja.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g (v jednom kuse)
150 g
100 g
1/4
2 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku, tak, že zmiešame nadrobno nakrájanú šunku a suchú salámu, pridáme približne štvrtinu masla, 2 trojuhoľníčkové syry najlepšie "Lunex", nakrájané 2 uvarené vajcia a nakrájanú cibuľku, prípadne pažítku alebo čokoľvek čo nájdeme v chladničke, ja som pridala napr. aj šalátovú uhorku. Všetko zmiešame a dochutíme soľou.

  2. 2

    Do mikroténového vrecúška dáme syr eidam (pozor! musí byť v celku!) a zaviažeme. Dáme do vriacej vody na 15 minút. Zmäknutý syr vyberieme z vrecúška a rozválkame na obdĺžnik. Plnku poukladáme na rozválkaný syr a zabalíme do tvaru rolády. Zabalíme do alobalu a necháme v chlade stuhnúť.

    Syrová roláda - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame a podávame s pečivom.

Diskusia k receptu

elian44
Presne takúto istú plnku robím aj ja. Akurát nekupujem syr v celku ale plátky a tie rozložím na plech a nechám zlepiť v rúre:)
danielas
Veru si šikovná! Aj moja maminka túto roládku robievala. Dobre, že si ju pripomenula.
Veselého Silvestra Ti a krásny rok 2014!
iwuska
ja som ju prvy krat jedla pred tyzdnom, navsteva doniesla na stedry den a vyborna veru bola :)
jatea
tiež som takto robievala syrovú roládu a veľmi nám to chutilo, ale teraz ma akosi odrádza to varenie syra v sáčku. Zaujal ma recept elian44, rozložiť plátkový syr a dať zohriať do rúry, aby sa plátky spojili. Ako dlho treba hriať a na akej teplote, aby sa "neupiekol" ?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ten syr sa v rúre len tak prihreje, chvíľu, aby sa spoje zlepili. Ja si tie plátky poukladám na alobal, kraje kúsok prekryjem, nožom podmažem syrovou plnkou, len tak na tenko, pritlačím, naplním zrolujem do alobalu a dám do chladu. Nikdy som nevarila a nezvyknem ani v rúre syr nezohrievam.
elian44
@jatea dávam tak na 100 stupňov, najmenej 5 minút potom treba sledovať, lebo každému druhu to trvá ináč a keď sa moc zohreje tak sa to tak rozleje, to síce nevadí, ale potom ho treba nechať viac vychladnúť
radusik12
rýchlejsie to je ked syr rovnomerne postruhame na peciaci papier a dame ro rury ruztopit nechame vychladnut a postupujeme dalej ako v navode...
trencanka
Tuto roladu robievame uz roky. Nedavno ma ale zaujala reklama, ze banovecka mliekaren predava uz vyvalkany syr na tuto roladu. To by teda urychlilo pripravu a urcite by som ju robila castejsie. Odradza ma to varenie syra. Uz sa mi viackrat stalo, ze sa mi pekne nerozvalkal a ten syr v rure sa mi nepaci. Len neviem kde zohnat ten vyvalkany banovecky syr. Pozerala som v Kauflande a nemaju.
zorro
Robievam podobnú no musím uznať,že tvoja je v krajšom prevedení.Šikovná
nesi
Takto robím aj ja a mám dosť času pohrať sa pri gúľaní a varení syra je to dobrá pochúťka pre návštevu aj do zásoby keď príde nečakaná návšteva
ivan14
Úplně nejlepší je dát plátek rolády na řez veky, posypat ještě navrch strouhaným sýrem a zapéct pod grilem nebo v troubě, až se sýr začne roztékat. Mňam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia