Syrová polievka

pupava - fotkapupava, 3. apríla 2013
Syrová polievka
Foto: pupava

Na intráku jedávam prevažne sáčkové, no s domácou sa nedá porovnať! Je výborná, sýta a keďže milujem krémové polievky, zrejme aj jedna z nových Zobraziť celý popisNa intráku jedávam prevažne sáčkové, no s domácou sa nedá porovnať! Je výborná, sýta a keďže milujem krémové polievky, zrejme aj jedna z nových obľúbených :)

Suroviny

150 g
2 PL
250 ml
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na panvici si osmažíme múku, prilejeme k nej zeleninový vývar. Chvíľu varíme za stáleho miešania (dávame pozor hlavne na to, aby sa nám neurobili hrudky). Základ je, aby múka bola horúca a vývar studený (alebo naopak).

  2. 2

    Vlejeme smotanu, primiešame nastrúhaný syr. Ja som dávala eidam a kráľovský syr údený. V podstate je to jedno, ide hlavne o to, aby to bol tvrdý syr a taký, ktorý máte radi. Stále miešame.

  3. 3

    Pridáme pretlačený cesnak (alebo trochu sušeného). Stále miešame. Ak sa nám zdá polievka stále príliš hustá, pokojne pridáme mlieko. Stále miešame.

  4. 4

    Počkáme, kým polievka začne vrieť a môžeme podávať. Pridať môžeme opečený chlieb. Polievku som neochucovala ani soľou, ani korením, no ak máte radi, do toho. Totiž syr sám o sebe je dosť slaný a vývar takisto.

Diskusia k receptu

diabambulka
výborný recept , vyskúšam, akurát dúmam akú polievku zajtra uvariť, ďakujem
evanaaa
Možno by sa dalo hrudkám predísť, ak by sa v teplom mlieku rozvaril najprv syr a potom by sa spravila zátrepka zo smotany, ( alebo vo vývare, nie v mlieku), cesnak....a nemusel by sa dávať počas varenia pozor, či to neprihorí, a pod. Ale asi by to bola iná chuť? Dobré, ak je hustejšie aj ako omáčka k cestovinám. Ale tá polievka s krutónkami je tiež chutná.
pupava
@evanaaa Mne sa syr pekne "rozpustil" už po chvíľke a zas celé varenie netrvalo nejako extrémne dlho, aby som pri tom neobstála... :) Prípadne by sa to dalo, samozrejme, rozmixovať nakoniec :)

@diabambulka @elisticka - snáď chutilo :)
siintia
Super chutna polievka a ziadne hrudky. Velmi pekne napisany recept :-))
mariamka
vyzera velmi chutne :), uz ju mam ulozenu a raz mojich chlapov prekvapim, syrove mame radi, nech sa ti dari @pupava moravce su od nas blizko :)
mracik9
gratulujem k výhre, určite ju skúsim,rýchla a určite aj dobručká
elixir
Moc pekné... Múku síce už do polievok nedávam, ale raz mi to snáď neublíži, vyzerá veľmi chutne :) Vyskúšam zajtra na večeru.
elixir
@pupava :) Pred chvíľou sme dojedli. Múku som nakoniec vynechala, šupla tam zemiaky (3 stredne veľké), ktoré som pred pridaním smotany a syru rozmixovala so surovým cesnakom... vývaru 600 ml cca, smotany 100 ml a goudy 150g. Fajn rýchle sýte jedlo, ďakujem za peknú inšpi. :)
annan
Určite vyskušam,ale aj ja zahustím zemiakmi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia