Syrová cukina v cestíčku

silvin - bez fotkysilvin, 24. augusta 2012
Syrová cukina v cestíčku
Foto: silvin

Tento recept vznikol takpovediac ako láska na prvý pohľad. Bol čas na prípravu obeda a recept nebol, tak sa rodil počas varenia. Nieje náročný Zobraziť celý popisTento recept vznikol takpovediac ako láska na prvý pohľad. Bol čas na prípravu obeda a recept nebol, tak sa rodil počas varenia. Nieje náročný na prípravu, ani na suroviny.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
15 Dg
3 ks
1,5 dl
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cukinu ošúpeme a celú ju dáme na 5 min. povariť do slanej vody. Vyberieme ju a pokrájame na asi 1 cm široké kolieska. Syr nakrájame na hrúbku 3 mm a šírku 3-4 cm. Na každé druhé koliesko dáme plátok syra a druhým ho prikryjeme. V miske si vajíčka, mlieko, hladkú múku a soľ rozmiešame na cestíčko ako na palacinky. Ak je husté zriedime ho trochou vody. Nakoniec pridáme medzi prsty majoránu. Do druhej misky dáme hladkú múku na obaľovanie koliesok. Pripravené cukinové kolieska obalíme v múke , potom v cestíčku a vypražíme z oboch strán do ružova. Ako prílohu môžeme dať slovenskú ryžu do ktorej zamiešame na oleji opraženú cibuľku. Na tanieri ozdobíme nastrúhanou surovou mrkvou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

hubata
Cukinu a vôbec všetky tekvice a dyne neskutočne milujem: robievam niečo podobné, že do postrúhanej cukiny (patizónu, tekvice) nastrúham tvrdý syr a vypražím malé fašírky. Ale aj toto je vynikajúca obmena.
marikafil
ja som mladú tekvicu bez varenia len pokrájala na kolieska, vybrala jadierka (keď boli) a obalila v trojobale - múka, vajce, strúhanka - a vysmažila. Teraz už roky nevysmážam nič. Letné tekvice mi hneď zjari vyhynuli, zato mám ale plno tekvičiek hokkaido - tie len nakrájam na mesiačiky, bez šúpania - posypem korením na pečené zemiaky, pokvapkám olejom a upečiem. super mňamka
wevewe
Robievam podobne, je to mnamka. Inak podla mna predvarat cukinu je trochu zbytocne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia