Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami

olinecka - fotkaolinecka, 11. februára 2015
Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami
Foto: olinecka

Takýto chutný a rýchly obed bol dnes u nás. Tento recept urobí, aj začiatočník a nedá sa pokaziť.

3
porcie
20 minút
príprava
4-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Suroviny na omáčku:
50 g
2-3 PL na zápražku
1 1/2 dl vlažná
podľa potreby
4-5 PL bez šťavy
 na dochutenie
podľa potreby
 na obalenie
1 ks na obalenie
podľa potreby
 na vysmážanie
podľa potreby mrazené




Postup

  1. 1

    Z masla a múky urobíme svetlo hnedú zápražku, podlejeme vodou a mliekom osolímeme povaríme. Pridáme ríbezle necháme trocha povariť dochutíme citrónovou šťavou a odstavíme.

    Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami - obrázok 1
  2. 2

    Syr si obalíme v múke, vajci, strúhanke a vysmažíme na horúcom oleji do zlatista.

    Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec si urobíme hranolky a môžme obedovať. Tento recept som ani nechcela dať na Varechu, lebo komentáre, nezdravé, veľa oleja poznám, ale dá sa pripraviť raz za čas aj takáto fajnota. U nás mal úspech, chutil a omáčka famózna ani tatársku netreba. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dandika1
@olinecka ako pises raz za cas ,ale mna zaujala ta omacka ukladam,zide sa urobim nou manzelovi prekvapenie .Vdaka :-)))
mezi
Obalit syr v zmesi byliniek, napr. napochytro provensalske bylinky, a opiect na sudhej panvici zaberie rovnako casu ako vyprazat obalovany. Namiesto zaprazky a psenicnej muky urobit omacku z raznej muky ci kukuricneho skrobu tiez nie je ziadna veda a namiesto zemiakovych hranoliek zelerove. A mate silne tuky spalujuce jedlo. Toto tu je z kategorie raz na tanieri, navzdy na tele. Skutocne je problem v dnesnej dobe vyuzivat cas a internete zmysluplnejsie a dohladavat si prospesne udaje, ked uz mate cas ukladat recepty tu?
olinecka
@mezi ,ako som pisala na konci receptu mastné,nezdravé o pod.,,keď je toto jedlo pre Teba ťažke nazdravie ,daj si vodu ,od tej nikto nepribera.Pozdravujem pekný deň!!!!!!!
dandika1
@mezi k Tvojmu poucnemu komentaru nemam ziadne vyhrady,len pokracuj takto dalej .Ano omacka bude pripomenutie a prekvapenie ,ale preco Tebe to vysvetlovat nemusim a nieje to podpasovka zi nadalej zdravo vsetko dobre Ti prajem.
alimi
Vyprážaný syr je super jedlo - kedysi aj dnes :) :) :) Ja ho dávam do dvojobalu-aby nevytiekol - ďakujem za pripomenutie, bude v sobotu na obed - ale s iným dresingom :)
mezi
Od vody nebudes priberat ani ty. Ja ale nepriberam aj od zjedeneho jedla, a v tom je rozdiel v nasom vareni. Vobec zmena varenia nestoji viac penazi ani casu. To mas ako s pecivom, mozes si upuect vlastne a mozes si kupit v Lidli, aj d a roky mrazene, cestou semtam rozmrznute a premrazene. Urobene na stroji dokonale zhodne, ze kazdy kus je presne rovnako velky, rovnako tazky, rovnako napr. cukrom, makom posypany. Nikde som nenapisal, ze toto jedlo je tazke, len som napisal, ako sa da polahky zmenit. Doba sa zmenila, a ked uz minas svoj cas publikovanim receptu, tak aspon daj uzitocny recept, a nie taky co zvlada kazdy. Zaroven si nemyl tuto stranku s facebookom
kakavo
@mezi , takého odporného pesimistu, ako si ty, je vzácnosť nájsť, Ak ma redakcia nevymaže, skôr, ako si toto prečítaš, budem jej vďačný. Tak len toľko, @mezi : páľ do riti!!!!!
olinecka
@mezi ,ja som napísala,že je to recept,ktorý zvládne začiatočnik!!!!Tvoje vyjadrenia o priberani si nechaj pre seba a nezaťažuj okolie,rozmrazeny tovar s Lidlu ,nechápem!!!
ilusa
len pozor vy zdrave stravovania,aby ste neochoreli skor,ako ti,co jedia vsetko s mierou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia