Syr bez vyprážania fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 9. februára 2011
Syr bez vyprážania (fotorecept)
Foto: frezia68

Dobré kamarátky mi na internet posielajú aj rôzne recepty a tento ma zaujal,tak robím dnes na obed.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Suroviny

15O g ,strúhaný
200 g údená nakrájaná
6 ks
 na vymastenie
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Hrnčeky,alebo malé misky,ktoré pôjdu do rúry si vymažeme tukom a vysypeme čerstvou strúhankou.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Recept je pre 4 osoby,ale ja som robila na skúšku len jeden hrnček,lebo som chcela vyskúšať.Potom dáme do hrnčeka strúhaný syr...

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na to pridávame nakrájanú šunku...

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nalejeme našlahané vajíčko ( nesolila som a bolo dosť slané,lebo je tam dosť syra ) a pokračujeme vo vrstvení ...šunka a syr na vrch.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme na pekáč,do ktorého nalejeme vriacu vodu asi do 1/2 hrnčekov a do rúry vyhriatej na 230°C asi na 2O min a pečieme do zlatohneda.Z hrnčeka sa ľahko vyklopí,pre jedákov dáme celú porciu,nám som rozdelila,lebo som piekla zároveň od @babidky VAPECE(varené-pečené na cesnaku zemiaky) a prílohu sme mali cviklu s chrenom.Fotky nekvalitné,lebo svieti slnko.Ak dám žalúzie sú tmavé......ale Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sovka62
Už to tuším budem musieť urobiť, recept je tu už asi tretí raz a ja som ešte stále neodhodlala. Pritom vyprážaný syr máme radi.
evanaaa
Ja mám aj mištičky aj formu, tiež som si sľúbila spraviť to, ale buď zabudnem, alebo dám inému prednosť, veď vyskúšať z tohto množstva receptov - je potom dlhá čakacia doba.....
babidka
ked som citala nazov /nevediac od koho je recept:-)/ tak som si pomyslela - este len vcera som nasla v poste dva maily s tymto receptom a uz je tu zas:-))))....a to ty si to spachala mila moja priatelka :-)))))))))))))))))Pekne sa ti vydaril....
zitar
Ja už na oleji vyprážaný syr ani nerobím, varievam len takto a môžem potvrdiť, že je výborný, aspoň nám veľmi chutí
mariaklara
frezia68, ja mám taký istý tanier, zdedila som ho po starej mame, je to plechový tanier, však? Ten má najmenej toľko rokov, čo ja. Dobre sa v ňom zohrieva polievka. Prepáč, že som odbočila, tvoj recept sa mi páči tiež, no dalo by sa to aj bez tej šunky?
dorisa
Može to byt dobre, ale podla mna to nevyváži klasický vypražany syr.
ketty3811
aj ja sa na tento recept odhodlávam už dlho,ale nakoniec stále urobím klasický vyprážaný syr.Asi urobím ako @frezia68 jednú porciu a uvidíme ako to dopadne.:-)
remcula
@Frezia68 i já mám tak dobré kamarádky, že nestíhám vařit a zkoušet, kolik mi toho příjde. tenhle sýr jsem však stihla, je dobrý a podle mne nahradí i ten smažený.
frezia68
@mariaklara :je to plecháč a poznám ho ešte z detstva,ten jeden je celý(chytro som kukla koľko máš rokov) a veru je starší,ako Ty :-)))
duschko
Poznam, robil som ho. Velmi chutny, ale klasika je klasika. Vacsinou rozhoduje cas, pre ktory sposob sa rozhodnem.
stofy
nemám doma poháre a ani iné podobné,,formičky" do rúry,ale raz to určite chcem vyskúšať
evanaaa
Oztaj, Frezia, aký syr si použila, Eidam, Goudu, alebo .....?
matahari1974
no ide sa na to , obedik ja vyšity.... Použijem formičky na mufinky , hadam to pôjde vyklopiť....Dam to na varechu ak môžem ..:o))
babidka
tak som dnes urobila ten syr tak ako si ho urobila ty- dala som vsak formicky na sufle a velmi to chutilo :-) je to naozaj rychlovka a uspokojila som aj narocnu navstevu :-)))))))
klaura
tiež tu mám tento fotorecept ... môžem len odporúčať ... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia