Syr bez vyprážania (fotorecept)

Syr bez vyprážania (fotorecept)
Foto: frezia68
frezia68Frezia68, recept pridal: 9. februára 2011 11:13Ďalšie jeho recepty

Dobré kamarátky mi na internet posielajú aj rôzne recepty a tento ma zaujal,tak robím dnes na obed.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Hrnčeky,alebo malé misky,ktoré pôjdu do rúry si vymažeme tukom a vysypeme čerstvou strúhankou.
Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 1

2

Recept je pre 4 osoby,ale ja som robila na skúšku len jeden hrnček,lebo som chcela vyskúšať.Potom dáme do hrnčeka strúhaný syr...
Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 2

3

na to pridávame nakrájanú šunku...
Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 3

4

nalejeme našlahané vajíčko ( nesolila som a bolo dosť slané,lebo je tam dosť syra ) a pokračujeme vo vrstvení ...šunka a syr na vrch.
Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 4

5

Dáme na pekáč,do ktorého nalejeme vriacu vodu asi do 1/2 hrnčekov a do rúry vyhriatej na 230°C asi na 2O min a pečieme do zlatohneda.Z hrnčeka sa ľahko vyklopí,pre jedákov dáme celú porciu,nám som rozdelila,lebo som piekla zároveň od @babidky VAPECE(varené-pečené na cesnaku zemiaky) a prílohu sme mali cviklu s chrenom.Fotky nekvalitné,lebo svieti slnko.Ak dám žalúzie sú tmavé......ale Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • amelie, 9. februára 2011 o 14:35
    @frezia68 , fotky sú pekné a syr lákavý.


  • sovka62, 9. februára 2011 o 17:00
    Už to tuším budem musieť urobiť, recept je tu už asi tretí raz a ja som ešte stále neodhodlala. Pritom vyprážaný syr máme radi.


  • evanaaa, 9. februára 2011 o 17:10
    Ja mám aj mištičky aj formu, tiež som si sľúbila spraviť to, ale buď zabudnem, alebo dám inému prednosť, veď vyskúšať z tohto množstva receptov - je potom dlhá čakacia doba.....


  • babidka, 9. februára 2011 o 17:13
    ked som citala nazov /nevediac od koho je recept:-)/ tak som si pomyslela - este len vcera som nasla v poste dva maily s tymto receptom a uz je tu zas:-))))....a to ty si to spachala mila moja priatelka :-)))))))))))))))))Pekne sa ti vydaril....


  • cica2, 9. februára 2011 o 17:39
    dobre to vyzerá, mňam


  • zitar, 9. februára 2011 o 17:44
    Ja už na oleji vyprážaný syr ani nerobím, varievam len takto a môžem potvrdiť, že je výborný, aspoň nám veľmi chutí


  • mariaklara, 9. februára 2011 o 18:57
    frezia68, ja mám taký istý tanier, zdedila som ho po starej mame, je to plechový tanier, však? Ten má najmenej toľko rokov, čo ja. Dobre sa v ňom zohrieva polievka. Prepáč, že som odbočila, tvoj recept sa mi páči tiež, no dalo by sa to aj bez tej šunky?


  • dorisa, 9. februára 2011 o 19:08
    Može to byt dobre, ale podla mna to nevyváži klasický vypražany syr.


  • ketty3811, 9. februára 2011 o 19:22
    aj ja sa na tento recept odhodlávam už dlho,ale nakoniec stále urobím klasický vyprážaný syr.Asi urobím ako @frezia68 jednú porciu a uvidíme ako to dopadne.:-)


  • remcula, 9. februára 2011 o 19:55
    @Frezia68 i já mám tak dobré kamarádky, že nestíhám vařit a zkoušet, kolik mi toho příjde. tenhle sýr jsem však stihla, je dobrý a podle mne nahradí i ten smažený.


  • frezia68, 9. februára 2011 o 20:04
    @mariaklara :je to plecháč a poznám ho ešte z detstva,ten jeden je celý(chytro som kukla koľko máš rokov) a veru je starší,ako Ty :-)))


  • andrea77, 10. februára 2011 o 08:59
    dobré, už som to tiež robila a je to výborné


  • merilin17, 10. februára 2011 o 10:28
    ešte som to nepočulo...vyskúšam mnam


  • duschko, 10. februára 2011 o 10:56
    Poznam, robil som ho. Velmi chutny, ale klasika je klasika. Vacsinou rozhoduje cas, pre ktory sposob sa rozhodnem.


  • stofy, 10. februára 2011 o 17:06
    nemám doma poháre a ani iné podobné,,formičky" do rúry,ale raz to určite chcem vyskúšať


  • evanaaa, 10. februára 2011 o 22:16
    Oztaj, Frezia, aký syr si použila, Eidam, Goudu, alebo .....?


  • tetuska, 11. februára 2011 o 07:48
    vyzerá to super...


  • frezia68, 11. februára 2011 o 08:45
    @avanaaa :chladnička ponúkala ementál...:-)


  • frezia68, 11. februára 2011 o 08:45
    Ďakujem za komentáre.


  • matahari1974, 11. februára 2011 o 12:18
    no ide sa na to , obedik ja vyšity.... Použijem formičky na mufinky , hadam to pôjde vyklopiť....Dam to na varechu ak môžem ..:o))


  • frezia68, 11. februára 2011 o 12:37
    @sovka písala,že je to tu asi tretíkrát,nesledujem všetky recepty,ale ak pridáš výsledok-potešíš @matahari1974 :-)))


  • babidka, 18. februára 2011 o 13:21
    tak som dnes urobila ten syr tak ako si ho urobila ty- dala som vsak formicky na sufle a velmi to chutilo :-) je to naozaj rychlovka a uspokojila som aj narocnu navstevu :-)))))))


  • frezia68, 18. februára 2011 o 13:44
    Fíha,náročnú? Tak to si ma potešila :-)))))))))))


  • klaura, 9. marca 2011 o 17:16
    tiež tu mám tento fotorecept ... môžem len odporúčať ... :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist