Syr bez vyprážania (fotorecept)

Syr bez vyprážania (fotorecept)
Foto: frezia68
frezia68Frezia68, recept pridal: 9. februára 2011 11:13Ďalšie jeho recepty

Dobré kamarátky mi na internet posielajú aj rôzne recepty a tento ma zaujal,tak robím dnes na obed.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

Hrnčeky,alebo malé misky,ktoré pôjdu do rúry si vymažeme tukom a vysypeme čerstvou strúhankou.
Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 1

Recept je pre 4 osoby,ale ja som robila na skúšku len jeden hrnček,lebo som chcela vyskúšať.Potom dáme do hrnčeka strúhaný syr...
Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 2

na to pridávame nakrájanú šunku...
Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 3

nalejeme našlahané vajíčko ( nesolila som a bolo dosť slané,lebo je tam dosť syra ) a pokračujeme vo vrstvení ...šunka a syr na vrch.
Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 4

Dáme na pekáč,do ktorého nalejeme vriacu vodu asi do 1/2 hrnčekov a do rúry vyhriatej na 230°C asi na 2O min a pečieme do zlatohneda.Z hrnčeka sa ľahko vyklopí,pre jedákov dáme celú porciu,nám som rozdelila,lebo som piekla zároveň od @babidky VAPECE(varené-pečené na cesnaku zemiaky) a prílohu sme mali cviklu s chrenom.Fotky nekvalitné,lebo svieti slnko.Ak dám žalúzie sú tmavé......ale Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

24 komentárov k receptu
  • amelie, 9. februára 2011 o 14:35
    @frezia68 , fotky sú pekné a syr lákavý.


  • sovka62, 9. februára 2011 o 17:00
    Už to tuším budem musieť urobiť, recept je tu už asi tretí raz a ja som ešte stále neodhodlala. Pritom vyprážaný syr máme radi.


  • evanaaa, 9. februára 2011 o 17:10
    Ja mám aj mištičky aj formu, tiež som si sľúbila spraviť to, ale buď zabudnem, alebo dám inému prednosť, veď vyskúšať z tohto množstva receptov - je potom dlhá čakacia doba.....


  • babidka, 9. februára 2011 o 17:13
    ked som citala nazov /nevediac od koho je recept:-)/ tak som si pomyslela - este len vcera som nasla v poste dva maily s tymto receptom a uz je tu zas:-))))....a to ty si to spachala mila moja priatelka :-)))))))))))))))))Pekne sa ti vydaril....


  • cica2, 9. februára 2011 o 17:39
    dobre to vyzerá, mňam


  • zitar, 9. februára 2011 o 17:44
    Ja už na oleji vyprážaný syr ani nerobím, varievam len takto a môžem potvrdiť, že je výborný, aspoň nám veľmi chutí


  • mariaklara, 9. februára 2011 o 18:57
    frezia68, ja mám taký istý tanier, zdedila som ho po starej mame, je to plechový tanier, však? Ten má najmenej toľko rokov, čo ja. Dobre sa v ňom zohrieva polievka. Prepáč, že som odbočila, tvoj recept sa mi páči tiež, no dalo by sa to aj bez tej šunky?


  • dorisa, 9. februára 2011 o 19:08
    Može to byt dobre, ale podla mna to nevyváži klasický vypražany syr.


  • ketty3811, 9. februára 2011 o 19:22
    aj ja sa na tento recept odhodlávam už dlho,ale nakoniec stále urobím klasický vyprážaný syr.Asi urobím ako @frezia68 jednú porciu a uvidíme ako to dopadne.:-)


  • remcula, 9. februára 2011 o 19:55
    @Frezia68 i já mám tak dobré kamarádky, že nestíhám vařit a zkoušet, kolik mi toho příjde. tenhle sýr jsem však stihla, je dobrý a podle mne nahradí i ten smažený.


  • frezia68, 9. februára 2011 o 20:04
    @mariaklara :je to plecháč a poznám ho ešte z detstva,ten jeden je celý(chytro som kukla koľko máš rokov) a veru je starší,ako Ty :-)))


  • andrea77, 10. februára 2011 o 08:59
    dobré, už som to tiež robila a je to výborné


  • merilin17, 10. februára 2011 o 10:28
    ešte som to nepočulo...vyskúšam mnam


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 11 komentárov)
  • duschko, 10. februára 2011 o 10:56
    Poznam, robil som ho. Velmi chutny, ale klasika je klasika. Vacsinou rozhoduje cas, pre ktory sposob sa rozhodnem.


  • stofy, 10. februára 2011 o 17:06
    nemám doma poháre a ani iné podobné,,formičky" do rúry,ale raz to určite chcem vyskúšať


  • evanaaa, 10. februára 2011 o 22:16
    Oztaj, Frezia, aký syr si použila, Eidam, Goudu, alebo .....?


  • tetuska, 11. februára 2011 o 07:48
    vyzerá to super...


  • frezia68, 11. februára 2011 o 08:45
    @avanaaa :chladnička ponúkala ementál...:-)


  • frezia68, 11. februára 2011 o 08:45
    Ďakujem za komentáre.


  • matahari1974, 11. februára 2011 o 12:18
    no ide sa na to , obedik ja vyšity.... Použijem formičky na mufinky , hadam to pôjde vyklopiť....Dam to na varechu ak môžem ..:o))


  • frezia68, 11. februára 2011 o 12:37
    @sovka písala,že je to tu asi tretíkrát,nesledujem všetky recepty,ale ak pridáš výsledok-potešíš @matahari1974 :-)))


  • babidka, 18. februára 2011 o 13:21
    tak som dnes urobila ten syr tak ako si ho urobila ty- dala som vsak formicky na sufle a velmi to chutilo :-) je to naozaj rychlovka a uspokojila som aj narocnu navstevu :-)))))))


  • frezia68, 18. februára 2011 o 13:44
    Fíha,náročnú? Tak to si ma potešila :-)))))))))))


  • klaura, 9. marca 2011 o 17:16
    tiež tu mám tento fotorecept ... môžem len odporúčať ... :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist