Sypaný tvarožník

bambulina - bez fotkybambulina, 17. apríla 2010

Niekedy príde nečakaná návšteva, či nečakaná chuť na niečo sladké a vtedy človek túži mať "koláčik" šup - šup na stole. A tento recept Zobraziť celý popisNiekedy príde nečakaná návšteva, či nečakaná chuť na niečo sladké a vtedy človek túži mať "koláčik" šup - šup na stole. A tento recept je práve návodom ako to šup - šup sladko vyriešiť...

5 - 10 minút
príprava
40 - 50 minút
na 200 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
750 g
3 ks
0,5 l
1 PL
1 hrnček
1 ks
1 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Polohrubú múku, práškový cukor a PDP vysypeme do jednej misky, premiešame, z masy odoberieme 1 hrnček. (Hrnčeky sú tak 2,5 dcl)

  2. 2

    Plnku si pripravíme z tvarohu, celých vajíčok, mlieka, hrozienok, kryštálového a vanilkového cukru, z citróna (kôra + šťava). Všetko spolu dobre premiešame.

  3. 3

    Na plech bežnej veľkosti vysypeme masu z múky, na ňu vylejeme plnku, posypeme odobratou masou, ktorá nám zostala v hrnčeku a polejeme maslom, ktoré sme si rozpustili v hrnčeku v mikrovlnke. Pečieme (škoda, že to nejde šup - šup rýchlejšie!) a papáme - dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

hanina
Ja ho volám hrnčekový, múku rozdelím na dve časti: jednu nasypem na plech a dám plnku z tvarohu - na to poukladám marhuľový / alebo iný/ kompót - posypem druhou časťou múky a pokvapkám herou alebo maslom. je výborný - niekedy ho v piatok / u nás bezmäsitý deň/ robím aj na obed.
benyy20
tento recept poznám,ale namiesto rozpusteného masla,na vrch pokrájam Palmarin alebo Heru :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia