Svokrin jazyk

remcula - fotkaremcula, 4. augusta 2011
Svokrin jazyk
Foto: remcula

Mám ráda jídla z vnitřností a popravdě, jazyk jsem ještě nikdy nezkoušela. Tak se podívejte, jak se dá i z jazyku dobře uvařit. Je Zobraziť celý popisMám ráda jídla z vnitřností a popravdě, jazyk jsem ještě nikdy nezkoušela. Tak se podívejte, jak se dá i z jazyku dobře uvařit. Je to měkké, libové masíčko. @Remcula

3-4 porce
porcie

Suroviny

2 kusy
1 vetší
5-6 stroužků
5 lžic
1/2 kostky
1/2 lžičky
1/2 lžičky
1 dcl
2 dcl vlažná
1 lžíce




Postup

  1. 1

    Jazyk s cibulí, česnekem , masoxem okořeníme sojovou omáčkou, vínem, přidáme vodu a vaříme 45 minut v tlakovém hrnci.

    Svokrin jazyk - obrázok 1
  2. 2

    Uvařený jazyk dáme do studené vody, stáhneme..

    Svokrin jazyk - obrázok 2
  3. 3

    nakrájíme na plátky.

    Svokrin jazyk - obrázok 3
  4. 4

    Šťávu přecedíme, zeleninu prolisujeme přes sítko do omáčky, zahustíme 1 lžící hladké mouky rozmíchanou v trošce vody, tak 1 a půl deci. Provaříme.

    Svokrin jazyk - obrázok 4
  5. 5

    Podáváme s rýží, já jsem si udělala hráškovou.

    Svokrin jazyk - obrázok 5
  6. 6

    Dobrou chuť!

    Svokrin jazyk - obrázok 6

Diskusia k receptu

zdezda
Remcula, prečo svokrin? to od nej máš recept, či...:-)? Mňa túto pochúťku naučil pripravovať a pochutnávať si na nej môj tatino, no aj údený, hovädzí a s chrenom, mňaaaam. Nepoznám veľa ľudí, ktorí už túto dobrotu ochutnali, v rodine ju už tiež iba ja asi dvakrát v roku mlsám, lebo tatino tu už nie je:-( Pekne a chutne si ho pripravila, ten cesnak je dôležitý!
alena45
ja som ho robila len raz v živote, veľmi dávno, ale nemal úspech. Toto vyzerá ale jedlo, určite vyskúšam, veď jazyk u nás mávajú často. Sestra mi doniesla z Moskvy tri konzervy jazyka v aspiku, vlastne vo svojom vlastnom vývare. Tam je to obľúbená pochúťka. Všetko mäsko chudučké vo vlastnej šťave.
sylvinka
Remculkáááá...ja jazyk môžem,ľúbilm aj údený,chlapci síce ohrňujú nos,ale ja si ho spravím sama pre seba. Aspoň mi ostane viac:-)))Nevedia čo je dobré.Ďakujem za ďalší skvelý recept.MKK
marcy
obváram ako Ty,u nás sa jedáva s knedľou a kôprovou,či chrenovou omáčkou...vďaka za tip :)
remcula
@zdezda , mám to z takové kuchařky, kde vaří z vnitřností, takže ne, nebylo to pro tchýni!! Žádnou už nemám.
@alena45 , uzený je taky super, ale u takových věcí opravdu záleží na úpravě. Přítel se na to taky díval s nedůvěrou, nakonec byl příjemně překvapen.
@sylvinka , no, můj syn kuchař to ani vařit nemohl:-)), taky neví, co je dobré.:-)
@marcy , tak ta úprava s koprovkou by mne taky zajímala, i s křenem. Nebo jen uvařený s křenem?
pacik
Údený je výborný varený v kapustnici :-)
marcy
@remcula :) cibuľku urestujem,pridám múku ...klasická zápraška,pridám mlieko ,vývar z jazyka ( dávam aj bobkový list ) dokorením,dochutím,dokyslím pridám čerstvý kôpor,či chren
hubata
Jáj ako dávno som ho nevarila. Musím sa pozrieť či bude mäsiar vôbec mať tký pekný jazyčisko. Nuž narobila si mi chute, si šikuľka!
ancicka
Ja som mala a stále mám rada vnútornosti,ale nemôžem,mám zakazané.V dobrom závidim.
remcula
Díky za hezké komentáře a pokud budete mít možnost, vyzkoušejte. U nás je jazyk dost drahý. Koupila jsem za 89kč kilo:-(
hubata
@rem či, vôbec sa mi nezdá drahý, veď tam je minimálny odpad. Ak si vezmeš napr. kurča, koľko len vážia kosti z ktorých má radosť jedine nejaký hafan.
remcula
@hubata , no, to ano, jen když si představím, kolik to kdysi stálo, chce se mi řvát! :-)) Ale tyhle jazyky jsou z Hypernovy, v řezníku by byly levnější.
dorisa
Krásne spracovaný recept, fotečky, všetko. Jazyk som nikdy nejedla:(
remcula
@dorisa , děkuji. Tak až budeš tu možnost mít, vyzkoušej. Člověk musí vyzkoušet všechno.:-)
sovka62
Ja mám jazyky rada, bravčový i údený hovädzí. Je to naozaj delikatesa. Bravčový tiež ho robievam dusený so zeleninou, ale po dovarení zeleninu prepasírujem a zalejem smotanovou zátrepkou a okyslím citrónom. S knedľou je výborný.
Pre všetky, ktorým rodina odmieta jesť jazyk:
Varte tajne, tak aby rodina netušila čo je v hrnci. Ak im predložíte hotový pokrájaný jazyk v omáčke, nebudú tušiť čo jedia, jasné bude len to, že také dobré, chudé, mäkké mäsko ešte nejedli. Ak uvaríte a olúpete údený hovädzí jazyk a prepašujete ho napr. na studenú misu, zistíte, že to "dobré údené mäsko" sa míňa najviac, teda, ak bude ignorovať otázky, čo to vlastne je.
rozmarin
Ja robievam jazyk relatívne často, všetci ho ľúbime.Najčastejšie údený uvarím v kuchte, a potom v tej vode uvarím hustú šošovicovú alebo fazuľovú polievku a jazyk zjeme len tak :-)
hannah22
@remcula , dobrý receptík a veľmi pekne nafotený, ja robím jazyk s uhorkovou(z kyslých uhoriek) alebo horčicovou omáčkou ,a je to ozaj dobré chudé mäsko ,robievam to s knedlíkom ale tá ryža je pre mňa dobrá inšpirácia .... :))
jerica
@remculka to je svätá pravda čo píše @sovka , keď varím br.jazyk tak na kyselo (pajšel) len !! z jazykov nie z plúckami, určite si u nás každý pochutí ,vždy dám variť o jeden viac lebo viem že určite nevydržím , jeden je celý môj , na tom si vždy dokážem pochutnať . A to nehovorím o údenom hovädzom jazyku , voľakedy za socíku takýto jazyk býval len zriedkavosťou na stole , bývala to pochúťka len pre vyvolených.
dogagador
hehe, prave som minuly tyzden videla hovadzi jazyk a som rozmyslala, ci kupit, alebo nie, ale mala som uz nakupene ine...takze nabuduce. a dobre vediet, ako ho lahko stiahnut....mne to neslo a uz viem, preco :-)
remcula
@dogagador , no, právě do té studené vody ho namočit. Já jsem to taky jen někde slyšela a šlo to! :-)
tatranka
Jazyk,to je dobrota sama o sebe.Máš celý recept pekne spracovaný a aj chutný.
milamila
Celý tvoj recept je veľmi dobre zobrazený, ja tak isto robievam aj spolu so srdiečkami a na spôsob sviečkovej a to je pre moju rodinu pochúťka
remcula
Díky moc, to mám fakt radost, že se vám líbí.
evicka63
No neviem ako a kde ale u nás je jazyk bežným tovarom bravčový surový za 2,0 eurá a údený hovädzí za 2,63 za 1 kg. A ponúkame k nim
hovorovou rečou podobné recepty keď sa zákazník pýta ako to variť.
evia
určite vyskúšam, mňa zaujal ten nápad, ako krásne si naservírovala ryžu, to ma ešte nenapadlo takto si pomôcť. krásne
peter64
pre remculu ste moja krvná skupina ja tiež zbožňujem vnútornosti takže ukladám do svojej kk a ja ešte pridám srdce a to bude lahôdka diky za tie recepty čo zverejňuješ
peter64
a keď sa môžem opýtať aký je názov tej kuchárskej knihy že si ju kúpim ak ju budu mať a ešte vďaka za tie recepty na topinky
remcula
@peter64 , jaké kuchařské knihy?? Teď vyšla kniha na vepřové maso, kde mám snad nějaký recept a trochu zpět na kuřecí maso. V obou kuchařkách mám nějaký recept, Ovšem teď nevím, kterou kuchařku máš na mysli?
peter64
ani ja neviem ktorá ale 4.8.2011 ste napísali že to ne ni svokrin jazyk ale že to mate z jednej kuchárskej knihy
rulik
jazyky môžem na všetky spôsoby
kvietok83
je mozne ze skm v masiar i kupila ocistene jazyky? mne s toho neslo nic ocistit ziadna hned s vriacej vody som dala do ladovej ale ziadna blana nic akurat na zaciatku jazyka bolo take biele to som dala prec inak nic ine je to ok?
remcula
@kvietok83 , taky už jsem viděla prodávat jazyky očištěné. To bys poznala :-), kdyby nebyl :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia