Svieži šalát fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 27. júna 2012
Svieži šalát (fotorecept)
Foto: helca103

Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze. Majiteľka nás prehovorila na tento šalát vraj Zobraziť celý popisTento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze. Majiteľka nás prehovorila na tento šalát vraj keď skúsime bude sa nám páčiť. Veru mala pravdu, od vtedy ho robím často.

1-2
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
130 g
nálev:
1-2 dl
1/2 ČL
 štipka
3-4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Uhorky a paradajky pokrájame na kocky.

    Svieži šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme aby uhorky pustili šťavu a pripravíme si nálev. Zmiešame vodu, cukor, korenie, citrónovú šťavu, cesnak. Nálevom zalejeme šalát premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinu.

    Svieži šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred podávaním posypeme bryndzou a dobrý,ľahký a svieži šalátik môžeme konzumovať. PS: Alebo si urobíme čisto uhorkový, môžeme pridať papriku,čínsku kapustu, čokoľvek podľa vlastnej chuti a toho čo máme doma. Ale neodporúčam kombinovať veľa druhov zeleniny, pri tomto recepte platí že ,,v jednoduchosti je krása"

    Svieži šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu je uhorka a červená paprika.

    Svieži šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danielas
Pôsobivý šalátik už na obrázku. Túto kombináciu nepoznám,ale prečo nevyskúšať?
turistka
Leto - je to pravé na takýto šalát a tak si ukladám do KK, lebo paradajky mám ešte zelené a šalátovky začali iba pomaly kvitnúť, tak potom vyskúšam z úrody.
tatranka
Robím podobný šalátik.Len namiesto bryndze dávam namrvený ovčí syr.A keďže bryndza je vlastne s posoleného ovčieho syra,tak je to určite veľmi podobné.Veľmi chutné.Môžem len doporučiť.Na budúce skúsim aj s bryndzou.
bozulka
Takúto kombináciu som nikdy nerobila,ale viem si predstaviť že bude výborný,už je v KK.
tori111222
mňam.. ale ja by som dala kilo bryndze.. nie preto, že sa mi to zdá málo, ale preto, že bryndzu milujem;D)) ... vyskúšam, ukladám, ďakujem
helca103
veru tak, šalátik je výborný a @tori111222 bryndze si daj koľko sa Ti páči podľa chuti, @tatranka ovčí syr je tiež fajn ale bryndza je super, dievčatá, vareškárky všetkým ďakujem za komenty potešili ma.
janger
Bryndzu veru nemam :-(, ale dala by som si, mnam. Takyto salatik je dobry aj s Fetou.
deria
urobila som šalát podľa receptu, len aj paradajky aj uhorka pustili šťavy, takže pridávať vodu do nálevu bolo zbytočné. Inak bol výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia