Zelebinový šalát

Svieži poslovenčený grécky šalát

Autor receptu: michaela4

Recept mám od našej rodinnej známej, ktorá chodieva do Grécka a tieto šaláty robieva aj doma na Slovensku a chutia výborne :)

10
porcií
5-8 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uhorky, papriky, paradajky umyjeme a nakrájame na kocky (ja uhorky nebielim, ak by ste chceli, môžu sa) pridáme na kocky nakrájaný syr. Olivy, ak sú menšie, môžu ísť celé. Ja ak mám tie väčšie olivy, tak ich nakrájam na kolieska, ako keď sa dávajú na pizzu.
  2. Všetko spolu zmiešame a osolíme. Pridáme oregano, slnečnicový a olivový olej a kúsok octu s cukrom. Tento šalát sa hodí ako ku pečenému kuriatku, tak aj napríklad k nejakému červenému mäsu. Je osviežujúci a veľmi chutný. PS: Ja dávam do tohto šalátu aj zelené aj čierne olivy, ale je v podstate jedno, či dáte také alebo také, či oboje. Kto nemá rád, nemusí dať žiadne :)