Svieži karfiolový šalát so sójovými rezňami

jokin - fotkajokin, 7. júna 2012
Svieži karfiolový šalát so sójovými rezňami
Foto: jokin

Tento šalát som vymyslel, aby som mohol maškrtiť a pritom nezjedol toľko kalórií. Už ho vyskúšalo veľa mojich známych a všetkým chutil. Pokiaľ Zobraziť celý popisTento šalát som vymyslel, aby som mohol maškrtiť a pritom nezjedol toľko kalórií. Už ho vyskúšalo veľa mojich známych a všetkým chutil. Pokiaľ je lacný karfiol, tak ho používame namiesto zemiakového šalátu.

5-6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

1 stredne veľký
2 ks natvrdo
2 ks
1 väčšia
1/2 plechovky
3 ks
2 PL
2 PL
1 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberien a naparím. Je chutnejší a menej mokrý.

    Svieži karfiolový šalát so sójovými rezňami  - obrázok 1
  2. 2

    Tu vidíte všetky suroviny. Postupne ich pokrájam na čo najdrobnejšie kúsky. Všetko dobre premiešam a je hotovo. Prajem dobrú chuť.

    Svieži karfiolový šalát so sójovými rezňami  - obrázok 2
  3. 3

    Prípravu sójových rezňov neudávam, nakoľko každá kuchárka ho isto ovláda.

Diskusia k receptu

kuchticka
Zaujal ma tvoj recept, lebo tofu robim dost casto, ale ako spravit rezen stale poriadne neviem, lebo tofu je stale mokra i ked ju predom necham okvapkat a susim na papierovych utierkach aspon hodinu. Vsetok obal mi z nej odpadava. Mas nejaky trik ako na to? Ale ja bych tie rezne i tak najradsej iba piekla, o smazene potraviny nestojim k voli prepalenemu oleju.
kuchticka
Salat je bezva, tiez niekedy robim s pridanim kuska nakrajanej cervenej feferonky (nkrajat na drobnucko).
liama
Tie sojove rezne nebudu asi z tofu. Na Slovensku /v Cechach a Polsku/ sa predavaju susene sojove platky, ktore sa potom namacaju do vody a da sa z nich potom robit vselico aj rezne. V zahranici som sa s nimi nestretla, iba v polskych obchodoch.
liama
A k tomu salatu, to je vyborny napad nahradit zemiaky karfiolom. Najma pre dietarov. Urcite vyskusam. Raz som dokonca videla v telke robit rizoto v ktorom ryzu nahradili postruhanym karfiolom. Vyskusala som a chutilo to vyborne.
varechaa
tak k tomu tofu, používam tavenír (tavený sójový syr - tofu) a dám ho iba na teflónovú panvicu s troškou oleja a pekne doružova ho opečiem z oboch strán, je fantastický a chutí ako grilovaný syr :)
margaretka28
Mňam karfiol to ja môžem aj o polnoci,páči sa mi aj tento recept,len ja ked varím karfiol,alebo brokolicu,tak si musím dať žuvačku,inak som schopná polovicu zjesť len tak...:-))
medulienka122
kuchtička, liama má pravdu, aj mne sa zdá, že tie sójové rezne nie sú z tofu, ale zo sóje: buď tie plátky, alebo z drte robené ako klasické fašírky., mal by nám to objasniť pán šéfkuchár Jokin! P.s. šalát je super, budem ho aj ja tak robiť
inkaa
poprosila by som,aj tie sojové rezníky ,vyzerajú tak zvodne...
rea1
@inkaa , rezne zo sojovych platkov spravis pomerne jednoducho. uvaris bujon z kocky, nechas zovriet a do takeho horuceho namocis sojove platky. (ja dokonca toto "sojove maso" necham v bujone najprv chvilu povriet). potom nechas v bujone vychladnut, scedis a dokladne, ale naozaj dokladne vyzmykas. a obalis a vysmazis. bujon si mozes pripravit aky chces a ochutit ho podla toho, ako chces aby ti tie akoze rezne chutili, takze sa moze pridat napr. sojova omacka.
nech robis cokolvek zo sojoveho masa, vzdy ho treba najprv nechat nasiaknut v bujone, vyvare a az potom pouzivat dalej. niekedy treba vyzmykat, napr. drvinu do fasirok, niekedy ani velmi nie, napr. ked z kociek robis gulas.
viera1973
dnes som vyskúšala karfiolový šalátik a môžem povedať, že je vynikajúci
jokin
Dievčence už som dlhší čas nekontroloval recepty a neviem prečo mi Vaše príspevky nenabehli na meili. Ako vidím rea1 ma výborne zastúpila čo sa týka tej prípravy sójového mäsa robím to presne tak, ako to opísala. Ten šalát sa u nás teší veľkej obľube aj dnes som ho práve robil veď je sezóna. Jednu hlávku karfiólu som obalil v trojobale a dal upiecť do trúby, z druhej som urobil šalát. Možno sa to bude zdať niekomu divné jesť karfiól z karfiólom , ale nám to chutí.
jac37
Mám opakovaně vyzkoušené a rovněž i s brokolicí. Se sojovýmií plátky to pak už nemá chybu. Sojové plátky je nutno povařit v masovém bujonu podle vlatní chuti a obalit v trojobale. Je to zdravé a v sezoně i levné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia