Svieži jahodový koláč s tvarohom
Autor receptu: gabinka1
Manžel chcel koláč, ale snažíme sa stravovať zdravo, tak som našla jahody, nízkotučný tvaroh a upiekla preňho takýto ľahší dezertík. Bol vynikajúci.
8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Upečieme si kakaový piškót:
Oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do nádoby k žĺtkom pridáme celozrnnú múku, kakao, olej, mlieko, vanilkový cukor a kypriaci prášok, vyšľaháme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy s priemerom 28 cm.
- Kým sa nám pečie piškót, uvaríme si želatínu podľa návodu a necháme ochladnúť v chladničke.
Pripravíme si plnku: 250 ml mlieka vymiešame s Creme Ole Dr. Oetker pudingom bez varenia na hustú hmotu, pridáme nízkotučný tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a vaječný likér.
- Vychladnutý piškót pofŕkame kávou a vylejeme plnku. Na plnku navrstvíme jahody (my sme mali popučené mrazené a chutilo to výborne). Jahody zalejeme vlažnou želatínou, a necháme stuhnúť cca 3 hodiny v chladničke a papáme :)