Svieži jahodový koláč s tvarohom

gabinka1Gabinka1, recept pridal: 4. júla 2011 14:20Ďalšie jeho recepty

Manžel chcel koláč, ale snažíme sa stravovať zdravo, tak som našla jahody, nízkotučný tvaroh a upiekla preňho takýto ľahší dezertík. Bol vynikajúci.

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Upečieme si kakaový piškót: Oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do nádoby k žĺtkom pridáme celozrnnú múku, kakao, olej, mlieko, vanilkový cukor a kypriaci prášok, vyšľaháme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy s priemerom 28 cm.

2

Kým sa nám pečie piškót, uvaríme si želatínu podľa návodu a necháme ochladnúť v chladničke. Pripravíme si plnku: 250 ml mlieka vymiešame s Creme Ole Dr. Oetker pudingom bez varenia na hustú hmotu, pridáme nízkotučný tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a vaječný likér.

3

Vychladnutý piškót pofŕkame kávou a vylejeme plnku. Na plnku navrstvíme jahody (my sme mali popučené mrazené a chutilo to výborne). Jahody zalejeme vlažnou želatínou, a necháme stuhnúť cca 3 hodiny v chladničke a papáme :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • roiboos, 5. júla 2011 o 10:08
    Koláčik vyzerá naozaj osviežujúco. Niekedy vyskúšam... :-)))


  • gabinka1, 5. júla 2011 o 12:52
    Ďakujem roiboos, treba vyskúšať, mám mlsného manžela a on si ho veľmi pochvaľovaľoval :)..


  • marienka44, 5. júla 2011 o 13:11
    @Gabinka1 ,ale zelatina sa nevari!!!


  • cistinka, 5. júla 2011 o 14:34
    Ja mám aj želatínu, ktorá sa varí - musí prejsť varom....a mám aj takú, čo je len ohrievaná na určitý počet stupňov....!!!


  • evanaaa, 5. júla 2011 o 16:57
    Gabinka, žľtky sa nevymiešajú s cukrom, len sa zmiešajú s ostatným, tak ako píšeš? Celozrnnú múku aj ja používam skoro všade kde sa dá. Jahody+tvaroh je dobrá kombinácia, ako som si všimla je ich tu viac receptov, sú dobré.


  • gabinka1, 6. júla 2011 o 09:22
    Ako píše cistinka, ja som použila Tortové želé číre od Dr. Oetkera, pripravuje sa tak, že sa rozmieša s vodou a cukrom a nechá prejsť varom. Po vychladnutí nádherne a rýchlo stuhne. Evanaaa, ja cukor dávam do bielok pred šľahaním, tak mi to ukazovala moja babinka keď som bola malá.. Je veľký rozdiel v ceste, ak žĺtka vymiešaš s cukrom? Náš piškótik je vždy krásne nadýchaný a mäkkučký. Ďakujem Vám za rady a komentáre, toto je môj prvý receptík, ktorý som sem pridala.. :)


  • 3sandra3, 6. júla 2011 o 09:34
    toto je určite dobrôtka,,, vyskúšam ,,,ale s malinami,,,ešte mám malinky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist