Svieži jahodový koláč s tvarohom

gabinka1Gabinka1, recept pridal: 4. júla 2011 14:20Ďalšie jeho recepty

Manžel chcel koláč, ale snažíme sa stravovať zdravo, tak som našla jahody, nízkotučný tvaroh a upiekla preňho takýto ľahší dezertík. Bol vynikajúci.

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Upečieme si kakaový piškót: Oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do nádoby k žĺtkom pridáme celozrnnú múku, kakao, olej, mlieko, vanilkový cukor a kypriaci prášok, vyšľaháme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy s priemerom 28 cm.

2

Kým sa nám pečie piškót, uvaríme si želatínu podľa návodu a necháme ochladnúť v chladničke. Pripravíme si plnku: 250 ml mlieka vymiešame s Creme Ole Dr. Oetker pudingom bez varenia na hustú hmotu, pridáme nízkotučný tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a vaječný likér.

3

Vychladnutý piškót pofŕkame kávou a vylejeme plnku. Na plnku navrstvíme jahody (my sme mali popučené mrazené a chutilo to výborne). Jahody zalejeme vlažnou želatínou, a necháme stuhnúť cca 3 hodiny v chladničke a papáme :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • roiboos, 5. júla 2011 o 10:08
    Koláčik vyzerá naozaj osviežujúco. Niekedy vyskúšam... :-)))


  • gabinka1, 5. júla 2011 o 12:52
    Ďakujem roiboos, treba vyskúšať, mám mlsného manžela a on si ho veľmi pochvaľovaľoval :)..


  • marienka44, 5. júla 2011 o 13:11
    @Gabinka1 ,ale zelatina sa nevari!!!


  • cistinka, 5. júla 2011 o 14:34
    Ja mám aj želatínu, ktorá sa varí - musí prejsť varom....a mám aj takú, čo je len ohrievaná na určitý počet stupňov....!!!


  • evanaaa, 5. júla 2011 o 16:57
    Gabinka, žľtky sa nevymiešajú s cukrom, len sa zmiešajú s ostatným, tak ako píšeš? Celozrnnú múku aj ja používam skoro všade kde sa dá. Jahody+tvaroh je dobrá kombinácia, ako som si všimla je ich tu viac receptov, sú dobré.


  • gabinka1, 6. júla 2011 o 09:22
    Ako píše cistinka, ja som použila Tortové želé číre od Dr. Oetkera, pripravuje sa tak, že sa rozmieša s vodou a cukrom a nechá prejsť varom. Po vychladnutí nádherne a rýchlo stuhne. Evanaaa, ja cukor dávam do bielok pred šľahaním, tak mi to ukazovala moja babinka keď som bola malá.. Je veľký rozdiel v ceste, ak žĺtka vymiešaš s cukrom? Náš piškótik je vždy krásne nadýchaný a mäkkučký. Ďakujem Vám za rady a komentáre, toto je môj prvý receptík, ktorý som sem pridala.. :)


  • 3sandra3, 6. júla 2011 o 09:34
    toto je určite dobrôtka,,, vyskúšam ,,,ale s malinami,,,ešte mám malinky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist