Svieži jahodový koláč s tvarohom

gabinka1 - fotkagabinka1, 4. júla 2011

Manžel chcel koláč, ale snažíme sa stravovať zdravo, tak som našla jahody, nízkotučný tvaroh a upiekla preňho takýto ľahší dezertík. Bol vynikajúci.

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
4 PL
1 ks
4 PL
1 PL
4 PL
2 PL
1 ks
Plnka:
250 g
1 ks
1 ks
250 ml
5 PL
500 g čerstvé al. mrazené
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Upečieme si kakaový piškót: Oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do nádoby k žĺtkom pridáme celozrnnú múku, kakao, olej, mlieko, vanilkový cukor a kypriaci prášok, vyšľaháme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy s priemerom 28 cm.

  2. 2

    Kým sa nám pečie piškót, uvaríme si želatínu podľa návodu a necháme ochladnúť v chladničke. Pripravíme si plnku: 250 ml mlieka vymiešame s Creme Ole Dr. Oetker pudingom bez varenia na hustú hmotu, pridáme nízkotučný tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a vaječný likér.

  3. 3

    Vychladnutý piškót pofŕkame kávou a vylejeme plnku. Na plnku navrstvíme jahody (my sme mali popučené mrazené a chutilo to výborne). Jahody zalejeme vlažnou želatínou, a necháme stuhnúť cca 3 hodiny v chladničke a papáme :)

Diskusia k receptu

roiboos
Koláčik vyzerá naozaj osviežujúco. Niekedy vyskúšam... :-)))
gabinka1
Ďakujem roiboos, treba vyskúšať, mám mlsného manžela a on si ho veľmi pochvaľovaľoval :)..
cistinka
Ja mám aj želatínu, ktorá sa varí - musí prejsť varom....a mám aj takú, čo je len ohrievaná na určitý počet stupňov....!!!
evanaaa
Gabinka, žľtky sa nevymiešajú s cukrom, len sa zmiešajú s ostatným, tak ako píšeš? Celozrnnú múku aj ja používam skoro všade kde sa dá. Jahody+tvaroh je dobrá kombinácia, ako som si všimla je ich tu viac receptov, sú dobré.
gabinka1
Ako píše cistinka, ja som použila Tortové želé číre od Dr. Oetkera, pripravuje sa tak, že sa rozmieša s vodou a cukrom a nechá prejsť varom. Po vychladnutí nádherne a rýchlo stuhne. Evanaaa, ja cukor dávam do bielok pred šľahaním, tak mi to ukazovala moja babinka keď som bola malá.. Je veľký rozdiel v ceste, ak žĺtka vymiešaš s cukrom? Náš piškótik je vždy krásne nadýchaný a mäkkučký. Ďakujem Vám za rady a komentáre, toto je môj prvý receptík, ktorý som sem pridala.. :)
3sandra3
toto je určite dobrôtka,,, vyskúšam ,,,ale s malinami,,,ešte mám malinky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia