Svieži jablkový koláč Prskalio

matus113 - fotkamatus113, 20. decembra 2009
Svieži jablkový koláč Prskalio
Foto: matus113

Vynikajúci ľahký koláčik

4-5
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 170  °C

Suroviny

6 ks
120 g
100 ml
100 ml
1/2 vrecko
2 KL
120 g
1 ks
6-7 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme si 6 žĺtkov od bielkov. 120 g práškového cukru pridáme do žĺtkov a rozmixujeme. Pridáme 100 ml oleja, 100 ml studeného mlieka, pol vrecka prášku do pečiva, 2 lyžičky obyčajného kakaa a 120 g polohrubej múky. Spolu rozšľaháme.

  2. 2

    Keď je cesto vymiešané vylejeme ho na vymastený a vysypaný plech a dáme piecť na 20 minút. Ďalej si pripravíme 6-7 jabĺk, ktoré si ošúpeme a postrúhame.

  3. 3

    Zo zvyšných 6 bielkov vyšľaháme sneh. Do postrúhaných jabĺk dáme sneh a pridáme 1 vanilkový cukor. Premiešame.

  4. 4

    Po 20 minútach je cesto napoly upečené a naň vylejeme pripravenú zmes. Rozotrieme po celej ploche a dáme ešte do rúry na 15 minút. Upečený koláč polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

Vymazať
evia
Recept je výborný, koláčik šťavnatý. Iba som bola trochu lakomá a nechcela som dávať do snehu drahé čerstvé jablká, tak som použila nastrúhané sterilizované, ale i tak bol koláčik výborný a všetci sme si pochutili. Dávam si ho do svojej KK.
Vymazať
bibicka
Koláčik je naozaj super, robila som ho už druhý krát. Dala som viac jabĺk. Doporučujem, je naozaj šťavnatý.