Svieži cuketový šalát fotorecept

adina1 - fotkaadina1, 21. júla 2015
Svieži cuketový šalát (fotorecept)
Foto: adina1

Výborný šalátik, nenáročný na prípravu, ktorým si získate na svoju stranu všetkých milovníkov zeleninových jedál .... A keď ho naservírujete ako prílohu k nejakému Zobraziť celý popisVýborný šalátik, nenáročný na prípravu, ktorým si získate na svoju stranu všetkých milovníkov zeleninových jedál .... A keď ho naservírujete ako prílohu k nejakému grilovanému mäsku, potešíte určite aj "mäsožravcov"..... :-)

5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks rozpustené
500 g
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Mladé cukety o priemere cca 5 cm si nakrájame na kolieska hrubé, cca. 0,5 cm. Dáme do väčšej nádoby a ochutíme ich soľou, korením a prelisovaným cesnakom /podľa chuti - ja dávam 2-3 strúčiky/. Dôkladne premiešame a zasypeme to celé hladkou múkou - tak isto podľa potreby, aby sa nám všetky kolieska touto múkou obalili. Medzi tým si dáme na panvicu zohriať olej, na ktorom budeme poobaľované cuketové kolieska vysmážať do chrumkava .

    Svieži cuketový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Povysmážané kolieska ukladáme na papierové servítky, kde z nich necháme odsať prebytočný tuk. Vychladené cuketové kolieska vložíme naspäť do misy, zalejeme ich jogurtom a dressing dochutíme soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, olivovým olejom a nadrobno pokrájanými bylinkami. Necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu /ak vydržíme/.... :-)

    Svieži cuketový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Servírujeme ľubovoľne....ako ľahkú večeru, prílohu k mäsku, alebo prizdobené na toastovom chlebe .... Dobrú chuť !

    Svieži cuketový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marikafil
mne sa páči, len by som bola rada, keby si upravila tie rozmery - priemer koliesok neovplyvním, ten záleží na hrúbke cukety - len treba vedieť, aké HRUBÉ majú byť tie kolieska... a potom to určite vyskúšam:-)
denyany
Zaujímavé. Robievam s uhorkami, tie bez vyprážania;-)
radost
robievame..akurát každé osve-teda:cuketové kolieska a jogurtovo/alebo z kyslej smotany/ cesnakový dresing k tomu..chutné jedlo..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia