Cestoviny s omáčkou
Cestoviny s omáčkou

Svieže letné špagety fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 28. júna 2018

Poznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec netušíte čo z toho experimentu vznikne? Toto bol ten Zobraziť celý popisPoznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec netušíte čo z toho experimentu vznikne? Toto bol ten moment, ale odvtedy som tieto cestoviny pripravila už 2x a omáčka je hrozne chutná a hlavne ľahká na žalúdok v letných teplách. Kombinácia chilli, kari, cesnaku, špenátu a kokosu vytvára jedinečnú harmóniu a najlepšie na tom celom je, že máme jedlo hotové do 20 minút!

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
15 ks
1 ks
4 strúčiky
1 ks
2 PL
4 ČL
250 ml
450 ml
130 g
2 ČL
podľa chuti
1/2 ČL
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Dáme si variť cestoviny, dúfajúc, že budeme pracovať dostatočne rýchlo na to, aby sme ich mohli uvarené rovno z hrnca dávať na panvicu. :)

    Svieže letné špagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na menšie prúžky pokrájanú cibuľu a na tenké pásiky nasekaný cesnak si hodíme na rozpálený olej a posmažíme so štipkou soli, kardamómom a pomletými chilli fliačkami.

    Svieže letné špagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na to hodíme pokrájanú kápiu a na polovice rozkrojené cherry paradajky. Na dve-tri minutky orestujeme. Podľa chuti okoreníme, pridáme kari pastu a dobre rozmiešame.

    Svieže letné špagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme vývar a k nemu kokosové mlieko, ja som použila o trocha viac ako polovicu 400 ml konzervy (poriadne ju pred otvorením treba potriasť, ak by bolo náhodou kokosové mlieko usadené na spodku).

    Svieže letné špagety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme špenát, v malom množstve vody rozmiešaný solamyl, bazalku a privedieme k varu. Ochutnáme a dochutíme korením, chilli, cesnakovým granulátom, kari, soľou.

    Svieže letné špagety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme do panvice špagety (ktoré po uvarení neoplachujeme!) a všetko spolu premiešame a môžeme servírovať. Ja som tento recept spravila naposledy bez zeleniny a omáčka bola stále veľmi chutná. :) Dobrú chuť!

    Svieže letné špagety (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia