Svieža letná pochúťka
Autor receptu: johaneska
Svieža tortula a táto dokonca moja prvotina a veru chutila. Avšak ten kto nemá rád škoricu tak odporúčam vynechať!
9-12 porcií |
35 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z bielkov si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh. Po častiach pridávame cukor a stále šľaháme. Postupne pridáme žĺtky a olej a stále šľaháme.
- Nakoniec pridáme preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom a opatrne vmiešame do cesta. Miešame vareškou až kým nebudú v ceste žiadne bubliny.
- Pečieme v predohriatej rúre pri 180 stupnoch 25-30 minut.
Korpus po upečení vyberieme z formy a necháme rovnomerne vychladnúť. Medzitym si pripravíme krém, jednoducho len vyšľaháme ricottou spolu s medom a škoricou. Keď je korpus dostatočne vychladnutý, prerezeme ho na polovicu. Nanesieme džem a krém. Opat spojíme dokopy a zvyšný krém nanesieme na vrch korpus. Ja som si tortu opat uložila do tortovej formy v ktorej som piekla kvôli zelatine. Na vrchný krém poukladáme jahody a ríbezle.
- Želatínu si pripravíme tak, ze v 600 ml studenej vody necháme rozpustiť 2 CL agaru, neskor pridame 2 CL cukru. Potom za stáleho miešania privedieme k varu a na miernom ohni varime 5 minut. Nalejeme želatínu na ovocie a necháme stuhnúť. Nakoniec už len dozdobíme ovocím.