Svieža kapustová polievka fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 19. januára 2011
Svieža kapustová polievka (fotorecept)
Foto: js9mxd

Mám rád kapustu na všetky spôsoby.

8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg, svieža
0,5 kg
300 ml
300 g
1 PL
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
4 guličky
podľa chuti
1 PL
podľa chuti
2 strúčiky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame na slížiky, pridáme rascu, mleté čierne korenie, soľ, nové korenie, údeninu a dáme variť.

    Svieža kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčovú slabinku pokrájame na kocky.

    Svieža kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľku pokrájame na kocočky a dáme opražiť na trošku masti.

    Svieža kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak je cibuľka opražená, pridáme mletú papriku a dáme slabinu dusiť. Zároveň pridáme soľ, mleté čierne korenie, rascu a podlievame vývarom alebo vodou.

    Svieža kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Otvorime pohár so sterilizovanými dubákmi a zlejeme z prebitočného nálevu. Mám vlastné od leta. Údeninu vyberieme z kapusty a odložíme do chladničky.

    Svieža kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dubáky pridáme do dusenej slabiny.

    Svieža kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak je mäso udusené zahustíme ho múkovou zásmažkou a pridáme paradajkový pretlak. Miesto zásmažky môžeme dať aj instantnú zásmažku.

    Svieža kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Následne zmiešame udusené mäso s kapustou.

    Svieža kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pred ukončením dochutíme vegetou, chvíľku ešte povaríme, pridáme cesnak a odstavíme. Kto chce môže si pridať aj zemiak. Podávame s pečivom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré, s chlebíkom. Rozdelenie mäsa poznám, ale čo je bravčová slabina, bôčik? Lebo slabinu poznám len hovädziu ( dobrá na polievku), ešte somnepočula ten výraz pri bravčovom, ale asi som málo skúsená v tom.
js9mxd
Ahoj evanaaa, ja nevien či je to odborný výraz, ale je to spodná časť od rebier je to viac prerastené ako bôčik a nieje už v tom kosť. Hodí sa to aj na pečenie. Bravčový bôčik má takú špecifickú tukovú chuť a toto sa viac ponáša na mäso.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia