Hovädzia sviečkovica
Hovädzia sviečkovica

Sviečkovica s hubovými taštičkami

Tomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 12. februára 2019
Sviečkovica s hubovými taštičkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g (pravá)
1 bal.
50 g
300 g
1 ks malá
3 strúčiky
1 ks
10 g
20 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, huby na pásiky a v zohriatej panvici s olejom pražíme na strednom ohni asi päť minút. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrojíme štvorce s hranou asi 15 cm veľké. Do stredu položíme udusenú hubovú zmes, okolo rozotrieme rozmiešané vajíčko a spojíme rohy cesta ako taštičku. Celú taštičku potrieme vajíčkom a dáme piecť na 18 minút v rúre predhriatej na 180 °C na plechu s papierom na pečenie.

  3. 3

    Na zohriatej panvici s olejom sprudka opečieme plátky mäsa z oboch strán a pridáme maslo a tymian. Dusíme, kým sa maslo úplne neroztopí. Podávame s hubovými taštičkami, preliate výpekom z mäsa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia