Sviečkovica na malinovom pive s ovocím
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25-35 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme domäkka. Cibuľku nakrájame
nadrobno, speníme na masle a pridáme
k uvareným zemiakom, ktoré popučíme lyžicou.
Pivo dáme variť s cukrom na mierny plameň,
až kým nezhustne, pridáme ovocie
a krátko povaríme. Nakoniec pridáme studené
maslo a odstavíme. Studené maslo omáčku
zahustí.
- Príprava steakov je individuálna, závisí od
požadovaného stupňa prepečenia. Steaky opečieme
zo všetkým strán na prudkom ohni, osolíme,
okoreníme až po opečení a dáme dopiecť
(odležať) do rúry nahriatej na 80 °C približne
na 5 minút (opäť závisí od prepečenia).
- Štuchané zemiaky môžeme ľubovoľne vytvarovať,
pridáme steak a prelejeme pripravenou
omáčkou.
|