Sviečkovica „au poivre” (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
Najprv očistíme fialové zemiaky, nakrájame ich na kocky a varíme v osolenej vode. Po uvarení scedíme vodu a cez jemné sitko prepasírujeme, aby bolo pyré jemné. Pridáme soľ podľa chuti.
Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené. Mäso z oboch strán osolíme, obalíme v drvenom korení a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opekáme na rozohriatej panvici asi 2 minúty z každej strany (podľa želaného stupňa prepečenia). Po vybratí mäso okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste.
Na panvicu, kde sme pripravovali steak, pridáme vývar a necháme redukovať. Potom pridáme koňak a prevaríme (aby sa odparil alkohol, ale zostala chuť koňaku). Na záver zjemníme maslom. Baby mrkvu jemne oblanšírujeme.
|