Sviečkovica „au poivre” (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup


  1. Najprv očistíme fialové zemiaky, nakrájame ich na kocky a varíme v osolenej vode. Po uvarení scedíme vodu a cez jemné sitko prepasírujeme, aby bolo pyré jemné. Pridáme soľ podľa chuti.

  2. Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené. Mäso z oboch strán osolíme, obalíme v drvenom korení a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opekáme na rozohriatej panvici asi 2 minúty z každej strany (podľa želaného stupňa prepečenia). Po vybratí mäso okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste.

  3. Na panvicu, kde sme pripravovali steak, pridáme vývar a necháme redukovať. Potom pridáme koňak a prevaríme (aby sa odparil alkohol, ale zostala chuť koňaku). Na záver zjemníme maslom. Baby mrkvu jemne oblanšírujeme.