Sviečková z kuracích prs

mia2404 - fotkamia2404, 30. januára 2012
Sviečková z kuracích prs
Foto: mia2404

Suroviny

500 g
1  bal.
1 ks
2 ks
4 ks
1 ks
250 ml (alebo 33%)
1 PL
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a odložime .Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu , pridáme zeleninu, bobkový list , korenie a dusíme , potom pridáme kuracie prsia (necháme v celku),podlejeme s vodou a pridáme bujon soľ ak treba. Ked je už mäso mäkké vyberieme spolu s bobkovým listom a korením , zeleninu rozmixujeme a pridáme smotanu v čom sme rozmiešali horčicu ( dochutíme citronovou šťavou), vložíme naspäť mäso a necháme prejsť varom Kuracie mäso nakrájame na plátky pred servírovaním

    Sviečková z kuracích prs - obrázok 1

Diskusia k receptu

bogar
a nebolo masko prilis suche ???? len tak na okraj otazocka lebo vyzera to mnam :)
ailuj82
aj ja som robila dnes sviečkovú, ale z jeleňa :) Mňam, mňam...
matilda256
Môže to byť ozaj dobré.Ja robievam takto sviečkovú aj z morčacích stehien.
nadia56
@Mia2404 , tvoj recept je urcite dobry, takto robievam aj ja, z kuracich a aj morcacich prs, je to ozaj vyborne jedlo, masko nie je suche, ja si masko so zeleninou uvarim vecer, do rana necham vsetko spolu vychladnut a na druhy den spravim omacku, zeleninu pouzivam cerstvu a nedavam bujon, kazda mame svoj postup a ten tvoj je ovela rychlejsi ako moj, vdaka za recept :-)
garanco
Pristala by som, keby mi dnes niekto takúto porciu položil na stôl!
Ale budem to musieť uvariť sama ( keď odmrazím "cicky"- ako ich s obľubou volali naše kuchárky). Výborný recept - ukladám!
betty21
Ja robievam z bravčoviny a nemá chybu, podľa mňa je tam podstatná tá omáčka zo zeleniny a tá je výborná :)
sneica
taketo papanie aaano....deti ani masko nemusia nech len maju omacku a cestoviny....a ja by som si dala za tanier hned...:)
marienka44
Ja davam do svieckovej omacky aj cukor /málo/ upaleny na karamel a rozvareny s vodou. Dodá to peknu farbu a chut. Aby omacka bola hustejsej konzistencie, treba spravit malu zaprazku alebo zatrepku do smotany.
nadia56
@marienka44 , ked das dostatocne mnozstvo zeleniny, tak je omacka husta a netreba ani malu zaprazku alebo zatrepku, cim je v jedle menej muky tym je chutnejsie a stravitelnejsie.
evanaaa
Minulý týždeň som robila roštenku takto, a môj muž keď to videl, povedal,že som sľúbila robiť roštenku a toto je sviečková. Na to som povedala, že sviečkovica je len jedna, hovädzia, tá omáčka je zelenina na smotane, veď názov nue je podľa omáčky ale podľa mäsa. A ja som sviečku nemala. Ale ako vidím, každý volá mäso, ktoré je v omáčke na zelenine- sviečková. Ináč, je pravda, že som roštenku mohla aj ináč upraviť. Ale napokon mu chutila. Aj keď dám plnú misu zeleniny a dve smotany ( zmiešam sladkú aj kyslú spolu ), trochu zátrepky vždy robím, ale z celozrnnej múky.
alexdidi
Je to iste chutné jedlo,ale tak ako @evanaaa si myslím,že sviečková je sviečková,teda pomenovanie hov.mäsa sviečkovice a až potom,že je na smotane.
garanco
Perfektne si to vymyslela, podávala som to s knedľou, bol to výborný obed!
gazda34
Je to super maškrta. Dosť často si toto jedlo robím. Aj dnes ho mám na obed.
tinca
@mia2404 práve dnes bola na obed, mne viac chutí z kuraciny ako originál, už som robila aj zo stehien aj aj na Vareche.Ak môžem poradiť to ma naučila maminka urob si karamel z 2 PL cukru, dodá chuť a krásnu farbu. Ja horčicu nedávam,ale každý má svoj rcp:)
marienka44
@Mia2404 , do klasickej sviečkovej pridávam na záver do omáčky aj vo vode rozpusteny karamel (upálený kryst. sukor asi 5 KL a zaliaty vodou), čo dodá ešte lepšiu chuť.
mia2404
@marienka44 : tak to som ešte nepočula , ale nabudúce ked budem robiť sviečkovú určite vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia