Sviečková z jeleňa na zelenine fotorecept

paploska - fotkapaploska, 3. januára 2015
Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept)
Foto: paploska

Je to klasický rodinný recept a využijete ho pri akomkoľvek type mäsa z diviny. Nerobím klasickú sviečkovú, tá je pre nás ťažko stráviteľná. Keďže Zobraziť celý popisJe to klasický rodinný recept a využijete ho pri akomkoľvek type mäsa z diviny. Nerobím klasickú sviečkovú, tá je pre nás ťažko stráviteľná. Keďže ide o ľahké a zdravé mäso aj pri jeho úprave uprednostňujem jednoduchú prípravu.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 l
3 PL
1 PL
6 ks
1 KL
2 ks
6 ks
1 ks (veľká)
1 ks (veľká)
2 ks
1 ks (veľká mäsitá)
1 bal. (Talianske)




Postup

  1. 1

    Sviečkovú (prípadne iné mäso z diviny) naložíme do nálevu z vody, octu, soli, borievok, bobkového listu a deka bez konzervačných látok, minimálne na 12 hodín. Tá moja tam relaxovala asi 36 hod. :-).

    Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso odblaníme a pokrájame asi na 1 cm plátky, ktoré osolíme a okoreníme.

    Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvu a zeler pokrájame na kolieska, cibuľu na hrubo a papriku na kocky.

    Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tuku speníme cibuľu so slaninkou a mäso opečieme z oboch strán. Pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, zelerové stonky a papriku. Mäso zalejeme paradajkami z konzervy, v lete čerstvými a pridáme 1, 5 dc vody. Pridáme 1 bio bujón (alnatura).

    Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre asi 40 min. Môžete pridať jednu chilli :-). Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ale, dobre to vyzerá. Stojí za to vyskúšať.


používateľ nemá avatar
mb
mb
@esi , svieckova je druh masa a moze byt na smotane, zelenine, alebo aj nejak inak spracovana. a tuto by som si veru dal :)
margaretka28
krásny tanier, jedlo, fotka, divinu som nejedla už dávno, ale tvoje jedlo vyzerá tak dobre, že mám naň hned chuť :-)
eviana
Krásne vyzerajúce jedlo, skvelé chute... fajne si navarila, ja by som veru neodolala :)
mariamka
este tak stretnut toho jelena :) vyborne to vypada a verim, ze aj chuti, a nie je to "pretukovane", podobne som "relaxovala" zajaca polneho v marinade s borievkami, ale urcite s jelenom nemoze rovnat :)
pusta1
a toto mi ako mohlo ujsť???
nádherný recept od teba, ako všetky na divinu, ktoré dávaš na varechu.
srdečne blahoželám. :-)
*****
paploska
@mariamka ale ani taký zajačik (ako som nedávno zistila :-) ) nie je zlý na "relax" :-) a veru @zolik s jeleňom by som sa nerada stretávala v čerstvom stave :-) @afataga aj ja divinu robievam len tak 2x v roku. Úplne mi stačí. Ale oco omnoho častejšie :-)
a ďakujem všetkým za milé komnety :-)
zolik
@paploska mas pravdu. Moje dva strety s "cerstvym jelenom" mali katastrofalne nasledky. Predsa len je to "Divina". ;-)
paploska
@mariamka jaj tak ten je rozkošný :-), ak by sme ho mali doma, tak určite nedám zajačika do úst :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia