Sviečková na smotane / fotorecept/

Autor receptu: babkamt

Vnučka mala v stredu narodeniny. Rozmýšľala som , čo dobré jej uvarím. Rozhodla som sa pre sviečkovú. Povedala , že je to delikatesa a nebíčko v papuľke. Som rada , že si malá pochutila.

30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Išla som si do záhrady natrhať zeleninu. Mrkvu , petržlen a tiež kúsok ligurčeku.
  2. Mäso som si najprv odblanila.
  3. Očistila som dve stredné cibule. Nakrájala som ich.
  4. Tiež som si pripravila zeleninu. Nakrájala som mrkvu , petržlen a zeler.
  5. Mäso som nakrájala na plátky a vyklepala som ho. Potom som ho osolila a okorenila.
  6. Na rozohriatom oleji prudko z oboch strán mäso opečiem. Opečené vyberiem na tanier.
  7. Do výpeku pridám nakrájanú slaninku a cibuľu.Keď je cibuľa udusená , pridám zeleninu. Tiež ju trochu opečiem , aby pustila farbu. Pridám mäso , bobkový list , ligurček a borievku a ocot , nové korenie. Podlejem trochou vody. Musela som mäso dusiť na dva krát , lebo sa mi to naraz všetko do tlakového hrnca nezmestilo. Dusila som ho asi hodinu.
  8. Pripravila som si kyslú smotanu a šľahačku. Až vtedy , keď som ju išla dávať do omáčky , som si všimla , že som nevybrala z chladničky šľahačku , ale smotanu do kávy. Keď bolo mäso mäkké , vybrala som ho a zeleninu som rozmixovala.Pridala som do nej horčicu a nastrúhala som citrónovú kôru.Zmiešala som šľahačku s kyslou smotanou.Naliala som to do rozmixovanej zeleniny. Prevarila som omáčku , aby sa chute spojili.Potom som vrátila mäso do omáčky. Vnučka ma chodila kontrolovať , či je už navarené. Aby jej lepšie ubiehal čas , tak sa hrala s dedkom na dvore.
  9. Kým sa mi mäso dusilo , tak som si zarobila na knedľu.Spravila som si kvások. Múku som preosiala so soľou. Vo vlažnom mlieku som rozhabarkovala vajíčka.Zarobila som si na knedle.
  10. Vykysnuté cesto som rozdelila na 3 časti. Na pare som ju robila 20 minút.
  11. Prvá knedľa sa zjedla hneď na obed.
  12. Nestačila som im ju krájať.
  13. Toto mi už kvitne na dvore.