Sviatočný krémeš - najchutnejší krémeš, a to hlavne pre pánov

fixia - bez fotkyfixia, 25. decembra 2009
Sviatočný krémeš - najchutnejší krémeš, a to hlavne pre pánov
Foto: fixia

Tento krémeš je vhodný na akúkoľvek príležitosť, rovnako na sviatočnú. Je fakt výnimočný. Kto ho prvýkrát ochutnal, hneď si zapýtal aj recept s hodnotením, Zobraziť celý popisTento krémeš je vhodný na akúkoľvek príležitosť, rovnako na sviatočnú. Je fakt výnimočný. Kto ho prvýkrát ochutnal, hneď si zapýtal aj recept s hodnotením, že ho upečie na Vianoce.

30
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
5
200 g
4 lyžice
80 g
1 ks
Plnka:
1/2 l
6 lyžíc
150 g
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto prekrojíme na 2 polovice. I. polovicu rozvaľkáme na veľkosť plechu, položíme na plech s mastným papierom, popicháme vidličkou a dáme upiecť. II. polovicu rozvaľkáme na veľkosť plechu, položíme na plech s mastným papierom, pokrájame na obdĺžničky. (tento neprepichujeme vidličkou, aby sa nám obdĺžničky nafúkli pri pečení).

  2. 2

    Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, orechy a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme. (Prvá časť masy so žltkami sa nám bude zdať tuhá, ale nevzdávajte to a nepridávajte iné ingrediencie na zvláčnennie cesta. Po pridaní snehu z bielkov sa urobí pekná hmota a po upečení je cesto mäkučké).

  3. 3

    Plnka: V mlieku rozmiešame múku, kr. cukor a uvaríme kašu. Po vychladnutí vmiešame maslo a vanilkový cukor. Polovicu plnky natrieme na plát lístkového cesta. Zakryjeme orechovým cestom a natrieme druhú polovicu plnky a priložíme upečené napučané obdĺžniky lístkového cesta. Vrch polejeme strakato čokoládou alebo posypeme cukrom

Diskusia k receptu

martina34
Fajnový koláčik, ja ho robievam v strede s makovým cestom miesto orechového a zvyknem ho potrieť na hrubo malinovým pikantným lekvárom. Naši ho milujú.
ingeborg
ako..vyzera fantasticky,veru by sa mi aj teraz hodil ku kavičke!:)Ja robievam podobny,ale kombinujem to hore s keksami,a ako podla nalady pridam aj ovocie...A možem povedat,že su to vydarene kolačiky,ktore rychlo zmiznu z chladničky:))
hefi
Ahoj fixia, robila som v sobotu krémeš podľa Tvojho receptu a trochu som bola z neho sklamaná. Vyzeral fantasticky, ale bohužiaľ nebol tak dobrý ako vyzeral. Strašne mi totižto vadila tá plnka, veľmi maslová na môj vkus, na budúce keď ho budem robiť tak použijem klasickú vanilkovú aká ide do klasických krémešov. Ale to cesto v strede bolo fajne, ľahučké. Ale veď vlastne, koľko ľudí, toľko chutí...
hefi
... ešte možno keby sa fakt potrel lekvárom ako píše hore Martinka34, možno by nebol tak príkry...
fixia
ahoj hefi. Tak to ma mrzí, že Ti bol zákusok nanič. Akú to ale používaš plnku Ty do krémešov?
3sandra3
super krémeš,,, takýto som ešte nerobila,,,dávam si do kk
ivkagal
ja ho tiež pečiem,ale mam ho pod názvom-Juhoslovanske rezy,je vyborny aj plnku robim taku ako FIXIA
janka1011
tiež poznáme pod názvom Juhoslovanské rezy, ale je fakt dobrý, mne sa plnka nezdá príkra




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia