Sviatočný koláč (fotorecept)

Sviatočný koláč (fotorecept)
matavarechaMatavarecha, recept pridal: 23. marca 2011 13:47Ďalšie jeho recepty

Pre milovníkov sladkého ....

Suroviny

20-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky a cukor vyšľaháme do penista, pridáme mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Potom primiešame sneh z bielkov a cesto rozotrieme na pomučený plech. Piškótové cesto upečieme do zlatista. Dva vanilkové pudingy rozmiešame v ½ l mlieku. Pridáme dva vanilkové cukry a uvaríme. Po vychladnutí do neho zašľaháme 150 g mäkkého masla a 100 g cukru. Touto zmesou potom potrieme vychladnutý koláč, na ktorý poukladáme 2 balíčky sušienok BeBe. Na sušienky rozotrieme karamelový krém. Varíme 2 hodiny vo vode uzavretú plechovku sladeného mlieka Salko. Do vychladnutého zašľaháme 250 g masla. Karamelový krém potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

2

dáme variť salko na 2 hodiny
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

žĺtky a cukor vyšľaháme do peny
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, olej, mlieko
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

kakao
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

a vyšľahaný sneh z bielok
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 6

7

vylejeme na pekáč a dáme piecť
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 7

8

na plnku uvaríme puding
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 8

9

vymiešame s maslom
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 9

10

natrieme na vychladnutý koláč
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 10

11

na to poukladáme bebe keksy
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 11

12

uvarene vychladnuté salko vyšľaháme s maslom
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 12

13

natrieme na sušienky
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 13

14

na to čokoládovú polevu mne sa zliala s krémom tak som to upravila špáratkom a tvárim sa že to tak má byť
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 14

15

hotovo
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • katkat, 23. marca 2011 o 15:19
    uff.. mnam!:) a ta spojena poleva s kremom vyzera super


  • torticka, 23. marca 2011 o 16:00
    Tak, tento koláčik budem robiť na Veľkú noc.


  • diabambulka, 23. marca 2011 o 16:02
    krásny a chutný receptík:-)))


  • evanaaa, 23. marca 2011 o 16:34
    A zasa vznikol dobrý nápad z núdze. A koláč nie len dobrý ale aj pekný.


  • nadia56, 23. marca 2011 o 16:46
    chvalim, recept priam laka pustit sa hned do pecenia, ukladam do kk,

    matavarecha, ak mas tlakovy hrniec tak salko mozes varit aj v nom, staci 45 min. a mozes si uvarit aj do zasoby a konzevu neotvorenu mozes ulozit v chladnicke, vydrzi aj dva mesiace a zaklad nna krem je vzdy po ruke, pekny den vsetkym :-)


  • matavarecha, 23. marca 2011 o 17:26
    @nadia56 ďakujem za tip vyskúšam.


  • orchidea, 23. marca 2011 o 17:53
    Tak tento koláčik určite upečiem hlavne kvôli karamelovému krému, tá kombinácia musí byť výborná.


  • kaia1, 23. marca 2011 o 21:38
    To musi chutit skvostne, hnedby som si vzala:)


  • mariaklara, 24. marca 2011 o 00:19
    To musí byť dobrota, mňam. Ukladám si.


  • aja1616, 24. marca 2011 o 10:32
    @Matavarecha , výborný koláčík, poznám ho ako Tribit zákusok, piekla som na Vianoce a zožal úspech. Ja som použila do krému zlaté klasy, plnka je lahodnejšia a salkový krém som robila z menšieho množstva, lebo pre nás by to bolo veľmi krémové a sladké, ale každý podľa svojho gusta a či... Gusta?:-))))


  • 3stan, 24. marca 2011 o 17:56
    tá poleva-čokoláda na vrchu vyzerá efektne, dala by som si :-), len taká drobnosť trošku som sa zasmiala že kakaové cesto pečieš do zlatista ? ale neber to ako výčitku len som podotkla ale ináč suprový koláčik. patrí ti pochvala :-)))


  • maartina, 25. marca 2011 o 12:12
    super koláčik ...tiež ho poznám pod tým názvom ako aj @aja1616 ...tá poleva vyzerá fantasticky, zbiehajú sa mi naň slinky, asi ho cez víkend upečiem


  • michsamant, 28. marca 2011 o 17:36
    @matavarecha , kolko gramov ma to 1 salko prosim ta?


  • matavarecha, 28. marca 2011 o 20:04
    na obale píšu 397 g má salko


  • betka11, 19. apríla 2011 o 17:45
    matavarecha elegantný koláčik,vynašla si sa dobre,tá poleva sa ti zliala asi preto,že si mala čokopolevu horúcu,vtedy to zvykne urobiť ale máš to dva v jednom


  • tilau, 20. apríla 2011 o 10:50
    ked ten koláčik urobím dnes, bude dobrý na Veľkú noc?Ideme preč a potom už nebudem mať čas ho spraviť. Hlavne ma trápi ten puding, či sa neskazí ten koláčik.


  • 3sandra3, 26. apríla 2011 o 21:36
    fajn koláčik


  • delina, 11. februára 2012 o 18:28
    musim povedat, ze je to paradny kolacik... mnam, vsetci sa zalizovali...


  • monika16021, 19. februára 2012 o 12:02
    ten koláčik poznám a pečiem ho občas. má veľký úspech. ak môžem poradiť, tak miesto bebe-keksov dajte maslové sušienky z Lidlu, je to úplne iná, fantastická chuť ked navlhnú od krému. bebe-keksy už tiež nie sú to, čo bývavali :) mne sa to uvarené salko s maslom stále vyšľahalo do tekuta a lialo sa mi to z kláča dole, ale od kedy používam salko karamel tak ten problém nemám, to kúpené je tuhé ako ďas :)


  • 3sandra3, 30. marca 2012 o 19:28
    mám vytlačené !!!!!!!!!!!!!!!


  • ami, 4. decembra 2012 o 00:25
    aj ja poznam tento kolacik pod nazvom Tribit rezy a je vyborny :)


  • janafana, 19. marca 2013 o 22:46
    ahojky ja som Januľa,piekla som tento koláčiQ , som mladá, príťažlivá, a tomto koláči som si zgustla! :P mňam mňam ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist