Sviatočný koláč (fotorecept)

Sviatočný koláč (fotorecept)
matavarechaMatavarecha, recept pridal: 23. marca 2011 13:47Ďalšie jeho recepty

Pre milovníkov sladkého ....

Suroviny

20-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky a cukor vyšľaháme do penista, pridáme mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Potom primiešame sneh z bielkov a cesto rozotrieme na pomučený plech. Piškótové cesto upečieme do zlatista. Dva vanilkové pudingy rozmiešame v ½ l mlieku. Pridáme dva vanilkové cukry a uvaríme. Po vychladnutí do neho zašľaháme 150 g mäkkého masla a 100 g cukru. Touto zmesou potom potrieme vychladnutý koláč, na ktorý poukladáme 2 balíčky sušienok BeBe. Na sušienky rozotrieme karamelový krém. Varíme 2 hodiny vo vode uzavretú plechovku sladeného mlieka Salko. Do vychladnutého zašľaháme 250 g masla. Karamelový krém potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

2

dáme variť salko na 2 hodiny
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

žĺtky a cukor vyšľaháme do peny
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, olej, mlieko
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

kakao
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

a vyšľahaný sneh z bielok
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 6

7

vylejeme na pekáč a dáme piecť
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 7

8

na plnku uvaríme puding
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 8

9

vymiešame s maslom
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 9

10

natrieme na vychladnutý koláč
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 10

11

na to poukladáme bebe keksy
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 11

12

uvarene vychladnuté salko vyšľaháme s maslom
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 12

13

natrieme na sušienky
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 13

14

na to čokoládovú polevu mne sa zliala s krémom tak som to upravila špáratkom a tvárim sa že to tak má byť
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 14

15

hotovo
Sviatočný koláč (fotorecept) - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • katkat, 23. marca 2011 o 15:19
    uff.. mnam!:) a ta spojena poleva s kremom vyzera super


  • torticka, 23. marca 2011 o 16:00
    Tak, tento koláčik budem robiť na Veľkú noc.


  • diabambulka, 23. marca 2011 o 16:02
    krásny a chutný receptík:-)))


  • evanaaa, 23. marca 2011 o 16:34
    A zasa vznikol dobrý nápad z núdze. A koláč nie len dobrý ale aj pekný.


  • nadia56, 23. marca 2011 o 16:46
    chvalim, recept priam laka pustit sa hned do pecenia, ukladam do kk,

    matavarecha, ak mas tlakovy hrniec tak salko mozes varit aj v nom, staci 45 min. a mozes si uvarit aj do zasoby a konzevu neotvorenu mozes ulozit v chladnicke, vydrzi aj dva mesiace a zaklad nna krem je vzdy po ruke, pekny den vsetkym :-)


  • matavarecha, 23. marca 2011 o 17:26
    @nadia56 ďakujem za tip vyskúšam.


  • orchidea, 23. marca 2011 o 17:53
    Tak tento koláčik určite upečiem hlavne kvôli karamelovému krému, tá kombinácia musí byť výborná.


  • kaia1, 23. marca 2011 o 21:38
    To musi chutit skvostne, hnedby som si vzala:)


  • mariaklara, 24. marca 2011 o 00:19
    To musí byť dobrota, mňam. Ukladám si.


  • aja1616, 24. marca 2011 o 10:32
    @Matavarecha , výborný koláčík, poznám ho ako Tribit zákusok, piekla som na Vianoce a zožal úspech. Ja som použila do krému zlaté klasy, plnka je lahodnejšia a salkový krém som robila z menšieho množstva, lebo pre nás by to bolo veľmi krémové a sladké, ale každý podľa svojho gusta a či... Gusta?:-))))


  • 3stan, 24. marca 2011 o 17:56
    tá poleva-čokoláda na vrchu vyzerá efektne, dala by som si :-), len taká drobnosť trošku som sa zasmiala že kakaové cesto pečieš do zlatista ? ale neber to ako výčitku len som podotkla ale ináč suprový koláčik. patrí ti pochvala :-)))


  • maartina, 25. marca 2011 o 12:12
    super koláčik ...tiež ho poznám pod tým názvom ako aj @aja1616 ...tá poleva vyzerá fantasticky, zbiehajú sa mi naň slinky, asi ho cez víkend upečiem


  • michsamant, 28. marca 2011 o 17:36
    @matavarecha , kolko gramov ma to 1 salko prosim ta?


  • matavarecha, 28. marca 2011 o 20:04
    na obale píšu 397 g má salko


  • betka11, 19. apríla 2011 o 17:45
    matavarecha elegantný koláčik,vynašla si sa dobre,tá poleva sa ti zliala asi preto,že si mala čokopolevu horúcu,vtedy to zvykne urobiť ale máš to dva v jednom


  • tilau, 20. apríla 2011 o 10:50
    ked ten koláčik urobím dnes, bude dobrý na Veľkú noc?Ideme preč a potom už nebudem mať čas ho spraviť. Hlavne ma trápi ten puding, či sa neskazí ten koláčik.


  • 3sandra3, 26. apríla 2011 o 21:36
    fajn koláčik


  • delina, 11. februára 2012 o 18:28
    musim povedat, ze je to paradny kolacik... mnam, vsetci sa zalizovali...


  • monika16021, 19. februára 2012 o 12:02
    ten koláčik poznám a pečiem ho občas. má veľký úspech. ak môžem poradiť, tak miesto bebe-keksov dajte maslové sušienky z Lidlu, je to úplne iná, fantastická chuť ked navlhnú od krému. bebe-keksy už tiež nie sú to, čo bývavali :) mne sa to uvarené salko s maslom stále vyšľahalo do tekuta a lialo sa mi to z kláča dole, ale od kedy používam salko karamel tak ten problém nemám, to kúpené je tuhé ako ďas :)


  • 3sandra3, 30. marca 2012 o 19:28
    mám vytlačené !!!!!!!!!!!!!!!


  • ami, 4. decembra 2012 o 00:25
    aj ja poznam tento kolacik pod nazvom Tribit rezy a je vyborny :)


  • janafana, 19. marca 2013 o 22:46
    ahojky ja som Januľa,piekla som tento koláčiQ , som mladá, príťažlivá, a tomto koláči som si zgustla! :P mňam mňam ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist