Sviatočné medové rezy

vio - fotkavio, 25. októbra 2014
Sviatočné medové rezy
Foto: vio

Výborné krémovo-medovo-chrumkavé rezy z Nového Času pre ženy. Tip pre sviatočné stolovanie.

40 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Medové cesto:
200 g
2 ks
200 g
2 PL
500 g
2 ČL
Orechové cesto:
120 g rozpustené
2 PL
100 g
150 g sekané
Plnka:
250 g
1 ks
2 PL
2-3 PL
500 ml
1 bal.




Postup

  1. 1

    V horúcom vodnom kúpeli rozmiešame a rozpustíme cukor, vajcia, maslo a med na tekutú hmotu. Odstavíme a do zmesi zapracujeme preosiatu múku a sódu bikarbónu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Jeden plát cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenia a v rúre vyhriatej na 190°C upečieme.

  3. 3

    V mise zmiešame všetky prísady na orechové cesto. Druhú časť cesta dáme piecť. Keď sa vrch zapečie, cesto potrieme orechovou zmesou a dáme nazad dopiecť do rúry. Oba korpusy necháme po upečení úplne vychladnúť.

  4. 4

    Maslo vyšľaháme s cukrom, so žĺtkom a s rumom. Postupne do zmesi zašľaháme vychladnutý puding. Krémom rovnomerne potrieme čistý plát cesta a zakryjeme orieškovým plátom. Koláč zakryjeme fóliou a necháme 1-2 dni odležať v chlade.

  5. 5

    Áno, tak dlho treba čakať, pretože sú pláty tvrdé a keď sa zahryznete, všetok krém Vám ujde bokom. Ako nám, keďže sme boli nedočkaví. No už na druhý deň bol výborný a na tretí ešte lepší ;)

    Sviatočné medové rezy - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
@vio áno medové rezy musia postáť a vtedy sú naj. Tebe sa podarili,pekné foto:)
elysa
máš ich krásne, robila som ich minulé vianoce, ale chlapi moc tú orechovú krustu nemusia, mne teda chutili riadne, keď mám príležitosť si na nich u niekoho pochutnať, vždy to urobím...
eviana
Tak toto som ani vidieť nemala, milujem tento druh zákusku - med a orechy... mňaaaam... kým neochutnám, nebudem mať pokoj v duši ;)
Krásne rezy, skvelá inšpirácia, ukladám do kapitoly "Vianoce 2014" - a nemôžem nedať 5* :)
stacy77777
mala som možnosť ochutnať nedávno, recept vítam,máš ich veľmi pekné, úhľadné, ukladám si, vďaka
danda3
Už mám tieto rezy uložené z inej stránky a mala by som ich konečne vyskúšať, pretože mám rada medové cestá, máš ich ukážkové.☺
3sandra3
teda tie sú úžasné..... dala by som si.... určite ich vyskúšam....
3sandra3
ale prosím o vysvetlenie v bode 3... "druhú časť cesta dáme piecť"... prečo druhú časť a čo prvá časť?
marikahr
poznam tieto rezy su vyborne, ja cesta robievam 3 lebo dve sa mi zdali velmi hrube, a tiez vrstva kremu, ... tak som si to takto vylepsila ;-) , ale chutia vynikajuco :-)
marikahr
@3sandra3 ak dovolis odpoviem ti ja: prva cast je uz upecena - je to hole cesto; druha cast sa predpecie a po chvili sa na nu navrstvi orechovo-medova zmes a da sa dopiect
kukulienka71
vyzerá to úchvatne! mám rada medové rezy a tieto s orechami sa budú musieť zaradiť do mojej KK, máš všetky moje hviezdičky, si veľmi šikovná!
staja
Parádny zákusok podľa mojej chuti. Určite vyskúšam, zatiaľ ukladám. 5*
gubics
Milujem medové zákusky a robím ich podobne ako Ty, len s tým rozdielom, že keď už je hotová plnka, tak rozmixujem ananás, alebo ananásový kompót (bez šťávy z kompotu) a vmiešam ho do tej plnky. Plnka už nie je tak presladká, ale dostane trochu sladkokyslú chuť. U nás to každému veľmi chutí, začala to praktizovať moja sestra.
jozka2
Tieto rezy poznam.Davno jeden cas boli hitom,su velmi dobre.Davali sme pod plnku este dzem kyslejsi.Aj ta verzia s tym ananasom od gubics nie je na zahodenie.Dobre,ze si ich tu dala na pripomenutie.
neposed
poznam a chutia vyborne. Velmi davno som ich nepiekla, musim sa posnazit.
salas
Vyskúšam teraz na veľkú noc a prosím Vás na akú veľkosť plechu sú tieto rezy?Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia