Túto polievku som vymyslela tieto sviatky a tak nám všetkým zachutila, že sa asi stane rodinnou tradíciou :-)
15
porcií
porcií
180 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnčeky aj so šťavou |
|
2 hrnčeky (všetky druhy) |
|
500 g (cca) na polievku (aké máme, môže byť aj viac) |
|
1 ks suchá údená |
|
500 g (cca) |
|
2-3 ks |
|
2 ČL |
|
|
|
1 ks |
|
4-5 strúčikov |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Fazuľu si den vopred namočíme. Na druhý den ju scedíme a dáme do veľkého hrnca spolu s umytým mäsom, šunkou, klobásou a očistenými nakrájanými zemiakmy. Zalejeme vodou osolíme a dáme variť.
- 2
Ked sú zemiaky mäkké, pridáme kapustu a varíme, kým nezmäkne fazuľa.
- 3
Nakoniec pridáme jačmenné krúpy a ešte chvíľu povaríme. Mnam,mnam :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu