Sviatočná polievka

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 30. januára 2015

Túto polievku som vymyslela tieto sviatky a tak nám všetkým zachutila, že sa asi stane rodinnou tradíciou :-)

15
porcií
180 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky aj so šťavou
2 hrnčeky (všetky druhy)
500 g (cca) na polievku (aké máme, môže byť aj viac)
1 ks suchá údená
500 g (cca)
2-3 ks
2 ČL
1 ks
4-5 strúčikov
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Fazuľu si den vopred namočíme. Na druhý den ju scedíme a dáme do veľkého hrnca spolu s umytým mäsom, šunkou, klobásou a očistenými nakrájanými zemiakmy. Zalejeme vodou osolíme a dáme variť.

  2. 2

    Ked sú zemiaky mäkké, pridáme kapustu a varíme, kým nezmäkne fazuľa.

  3. 3

    Nakoniec pridáme jačmenné krúpy a ešte chvíľu povaríme. Mnam,mnam :-)

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, musi byt chutna. je to taka odlahcena verzia dubnickej sutolice :)
evanaaa
Vidím, mäso je vcelku, nerozvaria sa zemiaky, kým sa mäso aj šunka neuvarí? Rátam s tým, že je to hovädzie mäso ( ako píšeš, na polievku). A tiež aj klobáska, tej stačí 10-15 minút varenia.....? Ale ako polievka môže byť dobrá.
drajan
Ťažká kombinácia... fazuľa, kapusta, krúpy...cha cha..ale nehádam sa, cha.. môže to byť dobré... ale ja by som z tých ingrediencií navarila tri druhy polievok



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia