Sviatočná mäsová roláda fotorecept

pusta - fotkapusta, 16. januára 2015
Sviatočná mäsová roláda (fotorecept)
Foto: pusta

Táto roláda nie je klasicky rolovaná ako rolády bývajú, pripravila som ju vo forme na srnčí chrbát, upiekla a podávala studenú, je vhodná na Zobraziť celý popisTáto roláda nie je klasicky rolovaná ako rolády bývajú, pripravila som ju vo forme na srnčí chrbát, upiekla a podávala studenú, je vhodná na slávnostné príležitosti a o tie u nás doma teraz nie je núdza, výhodou je, že sa dá pripraviť vopred, je veľmi chutná a ozvláštní sviatočný stôl, potešíte touto roládou svojich milovaných a priateľov.

1 roláda pre viac os
porcia
30 minút
príprava
60+10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (hovädzie, iné)
200 g
200 g
150 g
200 g
2 ks
3 veľké strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
200 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené kuracie prsia som pokrájala na kocky o hrane asi 1 cm, na olivovom oleji som sprudka opražila kuracie prsia asi 5 -7 minút, vybrala som ich na tanier, nechala úplne vychladnúť,...

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..v tom istom oleji som sprudka opražila kuraciu pečeň, odskúšala som pichnutím do pečene, či nevyteká krvavá šťava, ked bola už len číra, vypla som plameň a nechala som ju tiež vychladnúť. Čas oprážania bol cca 5 - 7 minút, ani pečeň, ani kuracie prsia som nesolila a ničím nekorenila.

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pustila som sa do prípravy kašoviny, do misy som dala jemne mleté bravčové mäso z pliecka, soľ,čerstvo mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, vajcia, sladkú smotanu,...

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...postupne som začala zmes dôkladne spracovávať na hladkú kašovinu, pridala som pripravené kuracie prsia, ktoré som zapracovala do kašoviny, pridala som údenú krkovičku pokrájanú najprv na tenké plátky, potom na štvorce o strane cca 1 cm,...

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...všetko som znovu dôkladne spracovala a zmes som odložila na 4 hodiny do chladničky odpočívať, aby sa pekne spojila a prepojili všetky chute, nie je to pravá "fáš", avšak sladká smotana kašovinu úžasne zjemní, odľahčí a spolu s vajcami krásne viaže.

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Formu na srnčí chrbát som vyložila tenkými plátkami Prosciutto crudo, tak aby sa navzájom prekrývali a okraje prevísali na vonok,

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... na dno formy som dala polovicu pripravenej kašovin, v strede som vyhĺbila plytký jarok, do ktorého som poukladala polovičky opražených kuracích pečení pozdĺžne,...

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...zakryla som druhou polovicou kašoviny, povrch som uhladila chrbtom polievkovej lyžice namočenej v studenej vode...

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a zakryla voľnou prevísajúcou časťou prosciutto crudo,...

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...prikryla alobalom a vložila piecť do rúry,...

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...vyhriatej na 200 stupňov C na 1 hodinu, vybrala som z rúry, odstránila som alobal a ešte za horúca som roládu vyklopila z formy na plech s pečiacou fóliou,...

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...vrátila do rúry a pri tej istej teplote som roládu dopiekla do peknej červenej farby - asi 10 minút, roládu som vybrala, nechala vychladnúť a dala som ju na 12 hodín odpočinúť do chladničky, aby dobre stuhla a držala tvar, za ten čas sa pekne rozvinú v roláde všetky chute.

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ked nadišiel deň "D", roládu som pokrájala na rezy o hrúbke asi 1,5 cm a podávala som ju na listoch ľadového šalátu s cherry paradajkami, prílohou bol čerstvo upečený chlieb a samozrejme dobre vychladený Pilsner Urquell, kto chcel, ten dostal dobre vychladdené kvalitné suché biele víno Charrdonay :-)

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pohľad zblízka.: Sviatočná roláda má krásnu jednoliatu štruktúru kašoviny s peknou mozaikou z kuracích pŕs, údenej krkovičky a kuracej pečene, je vidno, že spolu dobre drží všetko, čo som do kašoviny použila, prosciuto tvorí krásny obal rolády, ktorú vynikajúco dopĺňa i chuťovo, je to vynikajúca symfónia chutí použitých surovín, nádherne skrášlila sviatočný stôl a výborne chutila táto roláda každému z nás. Vrelo odporúčam pripraviť na slávnostnú príležitosť, príprava nie je vôbec ťažká a výhodou tejto rolády je, že sa dá pripraviť v časovom predstihu vopred a môžete sa na plno venovať svojim milovaným, pozvaným hosťom a priateľom.

    Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

huck
No, kolko ludi, tolko chuti! Moja reakcia, je prave celkom opacna od @micanela. velmi sa mi paci tato masova rolada. Ani nie je tak vela prace a vysledok urcite viac ako chutny. Kedze sa vyhybam kupovat rozne salamy (plne konzervansov) tato rolada bude dobrou zamenou. Krasne opisany postup pripravy, vynikajuci napad s prsutom a pecenie vo forme . Jedine co by som vynechala je pecienka, ale to je uz len minimalny "odtien" pri priprave.
pusta1
@micanela , prepáč, ale ked je pre mňa chuťovo niečo príšerné, tak ja sa radšej vyhnem akémukoľvek komentáru, nehodnotím vtedy vôbec nič.
neviem síce, čo ti tu nevonia, ale ok.
už si sa pochlapila týmto spôsobom viackrát, avšak iba u mňa, rada by som vedela prečo vždy u mňa.
je to jedno, nechaj tak.
pusta1
@huck , presne tak, nie je to vôbec veľa práce, robí sa to šikovne, napokon každý môže do základu dať, čo chutí jemu.
iste je to bez konzervantov a lepšie ako akýkoľvek kupovaný nárez.
dakujem za tvoj komentár a pochvalu.
používateľ nemá avatar
asu
asu
Milá Pusta, pripomenula si mi domácu plnku, ktorú robila moja nebohá nygymama v časoch mojho detstva, na veľkonočné sviatky. Aj keď nevedela čo je Prosciutto crudo chutilo to úžasne. Dávam 5*, ukladám do KK a určite vyskúšam.
Dokonalé jedlá bývajú spravidla pracné, ale komu sa to nechce robiť nech si ohreje párky - hladný nebude, ale žeby z toho bol pôžitok.....
Prezentácia je popísana dokonale, fotografie sú presvedčivé.
tatty
Klobúk dole, krásny recept. Už je uložený s poznámkou skúsiť oravskú slaninku namiesto "prošuta".
joel
nemá to žiadnu chybu, je to super a hlavne bez ich C-iek
evanaaa
Tak toto sa páči aj mne a keďže je to variabilný recept, tiež by som vynechala ( pre mňa) pečeň a miesto nej dala napríklad štvrťky varených vajec aj s uhorkou pozdĺž, zatiaľ si ukladám ale mám dojem, že to niekedy aj spravím.
micanela
@pusta - jednoducha odpoved na tvoje otazky:

- kedze uz pomaly polka receptov je od Teba tak sa asi najviac vyjadrujem k Tvojim receptom
- a neviem co sa certis - pochvalila som Ta za pekne popisany recept - ze to ja nejem je moj nazor
- "už si sa pochlapila týmto spôsobom viackrát, avšak iba u mňa, rada by som vedela prečo vždy u mňa" - ano, a v inom recepte mi strasne dakujes za pochvalu... raz ma neznasas a potom dakujes - kludne si vyber
pusta1
@micanela , prepáč, ale toto bolo od teba veľmi nepekné.ak mi niečo nechutí, to je predsa moja vec, to nie je pre mňa dôvod na zhadzovanie receptu.
dala som tam samé kvalitné suroviny, ak tebe nechutia, tak si to nechaj pre seba. koho to zaujíma, že tebe nechutí toto.
dakujem.
pochop, že ťa nenútim, aby si ho robila a ak si si to neuvedomila, tak nerobila som ho pre teba, ale pre nás, podľa našich chutí, podelila som sa o recept, kto chce si ho spraví, kto nechce, ten nemusí.
napísala som ja tebe niečo podobné???
zornicka5
Myslíte, že by táto roládička bola dobrá aj z mletého hovädzieho mäsa + ostatné podľa receptu? Moja nevesta totiž neviem z akých dôvodov má averziu voči bravčovému mäsu, takže kvôli nej musím spravidla používať mäso hovädzie.
cinka71
Výborný receptík,si šikuľka.Niečo podobné tvorím i ja.A tá pečeň-úplne super,konečne nie obligátne vajce,uhorka a podobné opakovatiny.Ukladám si Tvoj recept.
pusta1
Milý@asu , súhlasím s tebou, pekne sito napísal.
áno, má to dosť veľa spoločného s veľkonočnou plnkou, tú však robievam trošku ináč a na rôzne spôsoby, tam nedávam šľahačku a ani pečienku, dávam tri druhy mäsa, pečivo na kocky a zalievam vývarom. robievam aj takú plnku s ryžou a s údeným mäsom a iné veľkonočné plnky.
budem rada, ak vyskúšaš :-)
dakujem za tvoje krásne hodnotenie a za 5*, uloženie do kk.
pusta1
@askadaniela , som rada, že sa ti môj recept páči :-)
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem ti za pochvalu.
pusta1
@tatty , isteže môže byť aj oravská slanina.
dakujem za skvelú pochvalu a za uloženie do kk
pusta1
@joel , presne, bez akýchkoľvek éčiek.
dakujem za peknú pochvalu.
pusta1
Milá@dandika1 ,
som rada, že si sa rozhodla pre túto moju roládu práve pre tvoj narodeninový stôl :-))))) to je pre mňa veľká česť!
dakujem za uznanie, za 5* a za uloženie do kk.
pusta1
@evanaaaa , to čo popisuješ, robievam bez týchto ingredincií a bez kyslých uhoriek s vajcami na tvrdo ako Štefánsku pečienku, tiež podobné sú Škótske vajcia, táto roláda je niečo úplne iné.
však skús niekedy toto.
dakujem za uloženie do kk.
pusta1
@zornicka5 , ale áno, samozrejme, že môže byť aj z hovädzieho mäsa, tiež z jahňacieho, dokonca z kuracieho, morčacieho mäsa, spomínam už v úvode, že aj z iného mäska môže byť :-)
vždy bude výborná, za to ti ručím.
runa
Fašírka s kuracími kuskami, udenym masom, pecenou a prosciuttom? Zbytočne prekombinovane, asi bolo treba po sviatkoch upratat chladnicku. Nič sviatočne na tom nevidím a už vobec by som to neponukala priatelom.
pusta1
@cinka71 , súhlasím s tebou, tiež som nechcela žiadne vajcia, to je už o inom. nám kuracia pečeň veľmi chutí v tejto roláde s ostatným.
dakujem za uznanie a uloženie do kk.
smejkad
myslela som, ze to bude z kusa masa, tak som ani neotvarala, ale veru dobre ma tusenie tahalo pozriet, co to bude zac, velmi sa mi paci
u nas bude bez pecienky, moja dievka nelubi, na obalenie asi pouzijem nejaky udeny bocik alebo tak nieco, verim, ze si zgustneme :-)
kolko mozem ratat, ze vydrzi v chladnici?
1x pusta1
feromon
Skoda tej susenej sunky, v rure stvrdla a vysusila sa este viac, to muselo byt ako sklo pri krajani. Omnoho lepsa by bola obycajna anglicka lebo ina prerastena slanina. Viem, ze so mnou nebudete @pusta suhlasit, je mi to jedno, pisem to pre tych, ktori by chceli vyskusat a vysledok by jich sklamal, zbytocne by minuli peniaze za drahu surovinu, ktora je v takomto stave takmer nepozivatelna.
pusta1
@runa , mne je jedno, čo tebe chutí, nerobila som pre teba, ale pre nás a nič nie je prekombinované.
a bez obáv, všetko je úplne z čerstvých a samých kvalitných surovín. ktoré som čerstvo nakúpila.
možno u teba upratujete chladničku, u mňa však nikdy!!!
okrem toho nie je to žiadna fašírka, to asi tiež nevieš.
tvoju obyčajnú fašírku by som teda nechcela ani vidieť, ked do nej dáš, čo ti zvýšilo v tvojej upratanej chladničke :-)))
no zbohom, už len pri púhej predstave :-)
nemienim ti to vysvetľovať, je to napísané v postupe, tak láskavo nekecaj!!!
pusta1
@nuura , mňa pobavilo tvoje obmedzené chápanie v každom smere
DDDDDD
to by sa ti páčilo, keby som neupratovala chladničku,však ?
upresním, nepoužívam zvyšky z upratanej chladničky, ak ti nedoplo.
1x pusta1
pusta1
@viera1 a písala som tu niekde, že Štefánsku pečienku robím z mletého mäsa???
ak áno, tak i to ukáž!!!
1x viera1
feromon
Tak preco mi pisete, kedze vas nezaujimam :D :D :D
Moje rozumy su k receptu a nemozem za to, ze su ine, ako ty vase nerozumy:)))
nuura
@pusta , Tvoj komentar mne, zrejme patril niekomu inému, ale nevadí, v Tvojom veku sa stáva, že sa človek zmýli. Nic som o chladnicke nepísala. Asi Tebe zle dopína! Obmedzená si asi Ty sama!
pusta1
@nuura , opakujem, že tebe a nedoplo ti DDDDD
chladničku tam máš ako bonus, k tomu čo sa ti nepáči.
zvykaj si ty sama :-)
pusta1
@runa , no a???
nepovedala som, že nie DDDDD
tento komentár prd tebou však bol pre ňu :-)
1x pusta1
viera1
@pusta ,opakujem neželám si,aby ste mi tykali.A pre objasnenie:
evanaaa, včera 18:05
Tak toto sa páči aj mne a keďže je to variabilný recept, tiež by som vynechala ( pre mňa) pečeň a miesto nej dala napríklad štvrťky varených vajec aj s uhorkou pozdĺž, zatiaľ si ukladám ale mám dojem, že to niekedy aj spravím.
vaša reakcia:
pusta1, dnes 09:02
@evanaaa a , to čo popisuješ, robievam bez týchto ingredincií a bez kyslých uhoriek s vajcami na tvrdo ako Štefánsku pečienku, tiež podobné sú Škótske vajcia, táto roláda je niečo úplne iné.
Čo popisuje @evanaaa ? Štefánsku? Škótske vajcia sú podobné štefánskej ? Tsss... varecha.pravda.sk/recepty/skotske-vajcia-fotorecept/11306...

pusta1
@viera1 , však tam nepíšem, že tak robím Štefánsku pečienku DDDDD
len že, bez týchto ingrediencií :-)
áno, škótske vajcia sú podobné, nie však ako ste to vy pochopila :-)
mata3636
@viera1 - ako napísal @norbert1 - kašlať na ňu. čierne na bielom napísané, že takto robieva Štefánsku pečienku a ona to aj tak poprie. a tie Škótske vajcia majú byť asi podobné štefánskej, čo je tiež riadny blud. jedno dusené hovädzie, druhé mleté vyprážané. ale tak podobné, čoby nie, aj tu vajce, aj tam :-D nechaj ju, kuchárku svetového rangu, ona má furt pravdu
tatranocka
Dnes sa tu namnožili nechápaví :),tak sa pridám; pani lingvistka by mi mohla pomôcť preložiť tento recept (neviem,čo je "slípka"):
Mosheho pečená slípka ze židovské zlaté polévky.
cemer
Od coho je ta rolada salamovo ruzova? Nepridala si nahodou rychlosol? Obycajne mam sekanu sivej farby. Laka ma to skusit ked je taka pekna.
martamm
@pusta1 , mňa Tvoj recept oslovil hneď, nakoľko môj väčšia časť mojej rodiny preferuje podobné pokrmy, hoci ja sa zameriavam skôr na racio výživu. To mi však nebráni túto lahôdku upiecť, som zvedavá na to, ako im bude chutiť, páči sa mi, že je to pečené v srnčom chrbáte a že sú tam kúsky kuracieho mäsa, ja som vždy mlela, lenže takto pokrm vyzerá krajšie, tiež tie pečienky dodajú jedlu dobrú chuť. Čo sa týka nepriaznivých, až útočných komentárov, na tie by som milá @pusta1 vôbec nereagovala, ich autori Ti nestoja za tú námahu a podľa mňa ich cieľom je, aby Ťa naštvali a zranili. Teším sa na Tvoje ďalšie recepty
pusta1
@cemer , nie, ja som nepridávala žiadnu rýchlosoľ.
netuším, z čoho má takú peknú ružovú farbu, možno z použitej údenej krkovičky a možno z prosciutto crudo, to je už v surovom stave krásne červené.
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu.
pusta1
@nynuna , som rada, že aj ty podobnú roládu robievaš, teda sama vieš, že je úžasná :-)))
teší ma, že tebe sa tiež páči :-)
dakujem za uznanie.
pusta1
Milá@martamm ,
som rada, že ťa môj recept oslovil, hlavne kvôli tvoje milej rodinke :-)
tie kúsky mäska robia v ňom peknú mozaiku,pečienka tiež dodá na chuti, teší ma, že si sa rozhodla upiecť túto moju roládu.
čo sa tých nemenovaných, ja to o nich dobre viem, sú ako dotieravé ploštice, znovu sa sem vracajú s rovnakým cieľom, ja ich však ignorujem, lebo mi nestoja za to, presne ako ty píšeš. mne žily netrhajú, nech píšu čokoľvek, mňa nedokážu znechutiť ničím. :-)))
len si dobre všimni ich jalové hlúpe reči, miesto vykecávania a písania nezmyslov, by mohli pridať svoju špecialitu, keby nejakú mali.
na to však nemajú odvahu...
zlietajú sa tu ako hladné supy, nevedia sa dočkať, kedy pridám recept, lebo sami nič iné nerobia.
mne naopak, dodávajú odvahu a úžasnú silu, ktorú mi môžu len závidieť :-)))
potom nevychádzajú z úžasu, ako mi zvýšili ratting a poriadne ich triafa šľak a nech ich len triafa....som rada, že sa tešíš na dalšie moje recepty, mám ich v mojej hlave veľa krásnych :-)
dakujem za milé povzbudivé slová plné uznania, dakujem za tvoj názor a za pochvalu.
pusta1
oprava:
*...čo sa tých nemenovaných týka...
majkahra
Úžasný a krásne spracovaný recept. Rolády robím veľmi rada a určite táto príde na radu ako prvá až príde ten správny čas. Ďakujem a teším sa na ďalšie vaše recepty.
majkahra
Na hodnotenie receptu tých hviezdičiek malo byť päť .
3sandra3
výborný recept, veľmi sa mi páči... určite vyskúšam
tori111222
Neviem prečo sa všade hádajú.. otvorím jednu stránku - hádka..otvorím druhú- hádka---a vôbec ... prečo nie kuracie prsia a pečienka???? ja som minule robila robila bravčové mäso, kuracie mäso a pečienka - bravčová a kuracia, mala som málo bravčovú...všetko na rezance nakrájať.. opražila som sprudka bravčové, dala som ho na bok, potom kuracie prsia, dala som na bok a do stredu pečienky, ochutila som to, podusila, nakoniec som namiešala soľ a dochutila koreninami podľa seba.. a bolo to vynikajúce.. podávala som to s ryžou a hranolkami.....tento recept si treba upraviť - dochutiť ... je to podobné ako kung pao, ...tak sa nehádajte za jedlo... na jedlo sa nepatrí hovoriť škaredo.. ale svoj názor si môže každý povedať, no v rámci slušnosti...
tori111222
a zabudla som dopísať, že som tam pridala na pásiky nakrájaný pór ,ale až ku koncu, aby veľmi nezmäkol
marika21
Roláda vyzerá vynikajúco. Mne by chutila. Nenechala by som sa núkať dvakrát. Tie uštipačné reči si nevšímaj. @ martamm to vystihla. *****
pusta1
@cemer , never mu ani slovo, nič som nekolorovala, okrem zmenšenia je fotka natur, ako som fotila. farba je ovplyvnená tým, že šunka a prosciutto crudo obsahuje rýchlosoľ v určitom množstve.
pusta1
@majkahra , snažím sa recepty spracovať poctivo a zrozumiteľne, teší ma, že tento môj recept príde u teba v správnej chvíli na radu :-)
určite budú aj dalšie výborné recepty, dočkáš sa ich čoskoro :-) dakujem za úžasné hodnotenie mojej práce a 5*
pusta1
@3sandra3 , budem veľmi rada, ak moju roládu vyskúšaš aj ty :-)
tvoja pochvala ma nesmierne teší, vážim si to!
dakujem ti krásne.
pusta1
@tori111222 , pekne si to všetko napísala, súhlasím s tebou :-)))
páči sa mi aj tvoj spôsob a kreativita :-)
vieš, o čom hovoríš.
dakujem za pochvalu.
pusta1
@marika21 , máš pravdu úplne :-)
tiež súhlasím s @martamm
verím, že by ťa nebolo treba núkať dvakrát:-)
dakujem za pekné hodnotenie receptu a za 5*
marcel83
Keď to "kolorovanie" spravila rýchlosoľ, vraj obsiahnutá v ham a prosciutte, tak ja som Ježišov godfather :))

Zas zkreslené info podávate. Rýchlosoľ (aby účikovala tak, ako má), sa nechá prejsť surovinou v surovom stave - nasolenie. V postupe nevidím odležanie mäsa. Zas trepete 2/3...
pusta1
dakujem všetkým mojim neznámym priaznivcom, ktorým sa môj recept páči, lajkli ho a zdieľajú. :-)
prajem vám všetkým dobrú chuť a skvelý gastronomický zážitok :-)
1x pusta1
motyka
vynikajúci postup a určite aj roláda. Pre mňa veľmi inšpirujúci recept na rôzne oslavy.Ukladám do k.k. 5*. Veľmi pekne Ti ďakujem za tento recept. Zase budem vďaka Tebe "za hviezdu".
gordonko
už len ten popis receptu stúpá k víšinám ,což potom keď človek ochutná tuto dobrotu ....... recept ide do KK , možno aj naň dojde rad ......... @pusta nerobil by som si ťažkú hlavu z neprajníkov - vieš každý robí to čo vie , niekto varý iný osier...

pekný deň všetkým
pusta1
@motyka , to ma veľmi teší, že pre teba je to inšpirujúci recept,je to naozaj taký recept priam stvorený na oslavy :-)))
určite budeš za hviezdu, tomu ver!!!
aj ti to zo srdca prajem :-)))
to ja dakujem tebe za úžasné hodnotenie , uloženie do kk a za 5*
pusta1
@gordonko , tak si ma od srdca rozosmial DDDDD
presne si to vystihol :-)))))
odo mňa je už každý komentár v tomto smere zbytočný, lebo povedal si málo, ale všetko :-)
niet čo dodať :-)
dakujem za uloženie do kk, za úžasnú pochvalu, ktorá ma veľmi teší, vážim si to od teba!
slonikvzoo
Haha, niektore komentare su fakt iba na smiech...smiech cez slzy
Neviem, preco by to nemalo byt dobre.. vegetarianom sa ospravedlnujem :-)
monika456
veľmi sa mi páči táto roláda, ukladám a pri najbližšej príležitosti vyskúšam :) vďaka za nápad :)
pusta1
@slovnikvzoo , je to tak, ako píšeš :-)
som rada, že môj receptík považuješ za dobrý.
dakujem.
pusta1
@monika456 , teší ma, že sa ti moja roláda veľmi páči :-)
ešte viac ma teší, že môj receptík odskúšaš :-)
dakujem za uznanie.
pusta1
dakujem všetkým svojim neznámym priaznivcom, ktorí môj recept lajkli a zdieľajú ho :-)
prajem vám všetkým, aby sa vám môj recept vydaril a úžasne chutil!
dakujem vám ešte raz.
pusta1
dakujem všetkým tým neznámym, čo lajkli môj recept a zdieľajú ho:)))
Prajem vám, aby sa vydaril aj vám a aj výborne chutil :P
babucka
Kto chce si recept pripravy ,nie je nikto prinuteny urobit si ho,niekto ma asi spatny den?Ja ho tiez vyskusam,je pekne popisany postup,uprimna vdaka zan.
babucka
Kto chce si recept pripravy ,nie je nikto prinuteny urobit si ho,niekto ma asi spatny den?Ja ho tiez vyskusam,je pekne popisany postup,uprimna vdaka zan.
mariadra
Dnes som ju urobila a môžem ju len pochváliť. Dávam 5* a ukladám do KK.
majo51
ja ktorý tvoj recept použijem je super. V Chorvádsku som piekol od Teba zemiakový chlieb a nemal chybu. Niektoré vynikajúce kuchárky a dodávateľky receptov k vôli týmto neprajníčkam odišli z varechy my čo sme tu dlhšie vieme o ktorých píšem našťastie my čo sme ich mali radi vieme kde sa nachádzajú. Tebe držím palce aby si to vydržala niektorí ľudia sú tu príšerní našťastie ich nieje veľa.
redakcia
Komentár autorky receptu:
@Majo51 , už dávno nie som na vareche, som inde. :-) o to viac ma tešia pozitívne ohlasy Varecháčov, ktoré chodia! veľmi ma teší, že sa ti vydaril aj chlieb podľa môjho receptu a že chutil dokonca v Chorvátsku, lebo tam majú výborné chleby! teší ma, že vyskúšaš aj túto roládu, poprosím, potom daj vedieť výsledok a dakujem, že mi stále držíš palce :-) @Babucka , @Mariadra dakujem vám obom za vyskúšanie mojej mäsovej rolády a pekné hodnotenie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia