Švajčiarski švihúni fotorecept

faktja - fotkafaktja, 11. marca 2013
Švajčiarski švihúni (fotorecept)
Foto: faktja

jedlo chudobných švajčiarskych pastierov s kapustovým šalátom a´la ja...:-)

6
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
500 g
4 ks
0,2 l (na vysmážanie)
1 hlávka
400 g
2 ks




Postup

  1. 1

    zemiaky a zeler dám variť v šupke...

    Švajčiarski švihúni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    než sa varia nakrájam kapustu...

    Švajčiarski švihúni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    celkom krátko ju sparím aby troška zmäkla...

    Švajčiarski švihúni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    syr nastrúham (polovicu najemno a polovicu na hrubšie), zemiaky a zeler očistím, roztlačím ako na kašu a zmiešam s vajíčkami a 3/4 syra, osolím a okorením...

    Švajčiarski švihúni (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    v dlaniach tvarujem placky a smažím na oleji...

    Švajčiarski švihúni (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    každého švihúňa posypem zvyšným syrom a dám zapiecť do trúby...

    Švajčiarski švihúni (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do kapusty išli dve cibule a kyslá smotana vyšľahaná so soľou, čiernym korením a nálevu z uhoriek...dobrú chuť...

    Švajčiarski švihúni (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ariela6
no pači sa mi aj toto zeler mam rada a zo zemiačka to može byt dobre
iva63
toto sa mi páči, vyskúšam-:)ďakujem
jazavka
aj mne sa páči tento recept...nešlo by to len upiecť v rúre???...aby sa to nesmažilo???
faktja
jozka2: to si pis ze je to prudko jedle...ked ich spravim na zahrade a nacistim cibiky, redkovku alebo co je prave v kurze, decka lietaju k mise kym nie je prazdna...
faktja
jazavka: mno to neviem...asi nie, nechytilo by to tu "krustičku" a asi by sa to rozpadávalo...ja ich nechám chvíľku na setvítke a až potom dávam do trúby...
babidka
@faktja , take nieco som este nevidela ani nejedla . Ale vyzera to naozaj dobre ! Najprv ho vyskusam z mensej davky a ked osadenstvu bude chutit , tak to budem robievat aj castejsie . Trosku viac kaloricke ? Nuz , je to pre tazko pracujucich ...staci zjest aj menej :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia