Svadobná torta nepečená fotorecept

sovka62 - fotkasovka62, 31. mája 2013
Svadobná torta nepečená (fotorecept)
Foto: sovka62

Nepečená a nejedlá. Nikto si na nej nepochutná, ale verím, že radosť spraviť dokáže. Podobné torty som už kedysi robila. Dnes ma požiadali, aby som Zobraziť celý popisNepečená a nejedlá. Nikto si na nej nepochutná, ale verím, že radosť spraviť dokáže. Podobné torty som už kedysi robila. Dnes ma požiadali, aby som vyrobila ďalšiu, bude slúžiť ako svadobný dar. Robila som ju spoločne s dcérou, trvalo nám to pol dňa (lebo popri inej práci), ale myslím si, že to stálo za to.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z kartónového papiera vyrežeme menší a väčší kruh. Najprv si nakreslíme presne taký, aká má byť torta, po celom obvode pridáme 3 cm na zahnutie. Okrem toho dva pásy, široké budú podľa šírky bankoviek, ktoré budete používať. Dĺžku si vypočítame tak ako nás učil kedysi pán učiteľ. Od mamy za to dostal kohúta, tak nás to naučil navždy. Kto by zabudol: 2 x pí (neviem ten znak nájsť)x r. Pridáme najmenej 5 cm a môžme strihať.

    Svadobná torta nepečená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na ten pridaný kraj si naznačíme, kde budeme kartón strihať, aby sa nám dal zohnúť.

    Svadobná torta nepečená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V naznačených miestach ponastrihujeme, tam kde bude obvod torty popritláčame príborovým nožom, aby sa ľahšie vytvorila hrana. A potom už len zohýname a spíname strojčekom.

    Svadobná torta nepečená (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vytvoríme ako keby dno kastrólika. Dnom ho položíme na stôl a začneme pripínať vystrihnutý pás, aby bol kastrólik hlbší. Keď ho prevrátime, máme hotový korpus. Všetko spravíme dva razy, jeden korpus menší, jeden väčší.

    Svadobná torta nepečená (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz príde na rad plagát. Čo je na líci, je nám jedno, nás zaujíma biely kriedový rub. Vrch korpusov prekryjeme, aby nám pod ozdobami nepresvital kartón.

    Svadobná torta nepečená (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžme začať "plniť". Bankovky si musíme rozložiť tak, aby sme dosiahli rovnakú dĺžku, akú má obvod korpusu (čiže budú sa viac alebo menej prekrývať). Radšej si odmerajte krajčírskym metrom, obvod bude väčší, ako ten pôvodne vypočítaný, lebo tam pribudol ten pás. Bankovky by mali rozložené rovnomerne. Na orientáciu môžu poslúžiť skupinky písmen pri hornom okraji. Bankovky pripíname špendlíkmi. Z rubovej stravy korpusu špendlíky trčia, tak ich poprilepujeme páskou, aby sa niekto nepopichal.

    Svadobná torta nepečená (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zdobte podľa vlastnej fantázie a dostupného materiálu. My sme použili biely kvetinársky tyl, saténové ružičky aj s lístkami, perličky navliekané na drôtik a dve labute, lebo sú symbolom vernosti. Sú monogamné, mohli by nám slúžiť príkladom. Zvlášť sme ozdobili spodný a horný korpus a nakoniec sme ich spojili hrubšou bielou niťou, dvojmo. Pichli sme zvnútra do spodného korpusu, pretiahli niť (nechali sme dlhší voľný koniec s uzlíkom), potom zvnútra do horného korpusu, pretiahli niť pomedzi labute, pichli zhora do vrchného, potom do spodného a vnútri spodného korpusu sme oba konce dobre uviazali. Drží to spoľahlivo. A teraz už len čakáme na reakciu novomanželov, ale to sa dozvieme až v pondelok.

Diskusia k receptu

ocko
..no co dodat len UZASTNE si sikovna, a urcite sa z nej nepriberie..
margaretka28
Tak takéto niečo som v živote nevidela, ale páči sa mi to, verím, že radosť urobila ! Je to urobené naozaj veľmi pekne.
sonulienka
@sovka to je nádhera ste šikulky a určite ma to inšpirovalo hneď som si to uložila skratka paráda!!!!!!!!
marianne
teda @sovka ,takej torte by som sa potesila..nepribera sa z nej:-)) a 500 eurace nemali:-)))) teraz budem za blbu,ale to su ozajstne? som zvedava ako stara Blaskova:-DD
lusinkab
:-) no tak som rada,ze je to tu pridane :-) velmi netradicne ale zaujimave sikovnice ste :-)
stevca
krásne isto by som sa jej potešiila v dobe ked som sa vydávala a ešte ak sú tie euráče pravé..... :))) velmi pekná inšpirácia
evusik
je pravda, že dnes mladomanželia nechcú dary, ale finančné príspevky, čiže obálku... kúpia si čo chcú a nemajú zbytočné patálie s nepotrebnými darmi... lenže obálka to je také suché, ja si napríklad pamätám hádam všetky dary ktoré sme dostali a aj to od koho sme ich dostali.... napr. 4x príbory, dve žehličky a kopec škaredých uterákov a návliečok na periny....
dnešní mladí si akurát môžu napísať zoznam koľko im kto dal :-(
no ale @sovka toto si mladí zapamätajú na celý život, tvoja torta je fakt originálna, krásna a bohatá :-)
mariamka
toto vidim prvykrat, je pravda ze nechodim momentalne po svadbach, ale ak budem zenit synov, dam si u vas taku spravit :) s tym, ze na tych korpusoch budu vyrezy, kadial budu hostia tie bankovy hadzat dovnutra :D super praca!!
vierutt
@sovka , dobre ste to vymysleli! Výborná inšpirácia. Veľakrát sme už darovali peniaze a vždy nastala dilema - ako ich netradične "zabaliť". Raz to bol sklenený anjel, ktorý držal "misku" na čajovú sviečku, do ktorej sme naskladali 5-eurovky, potom to bola akási ulita tiež z 5-euroviek v priesvitnej škatuľke, alebo strašiak - telo bolo z malej bonboniérky a hlavu, ruky a nohy sme vytvorili z bankoviek.
fialka49
@sovka , ďakujem, už v tejto chvíli viem, že mám program na víkend: s dcérou ideme na to, lebo:
1./ veľmi originálne a páči sa mi to
2./ o dva týždne ideme na svadbu
3./ plnka v tejto torte neskysne, takže sa dá pripraviť aj v predstihu
Ešte raz ďakujem.
elysa
už som o tom počula, ale nevidela...svokrovci boli v Čechách na svadbe a spomínali tieto "vychytané" dary...a aby som nezabudla- je krááásna...
frezia68
Také niečo vidím prvýkrát v živote,je to nápadité,uplatnená mimoriadna šikovnosť,kreácia,fantázia - obdivujem :-)
soncya
@sovka , veľmi nápaditý "recept". Počula som, že na cigánskej svadbe na polnočnom tanci pripínajú bankovky neveste na šaty.
babav
Originalny svadobny darcek, takou tortou mladomanzelia iste nepohrdnu...
babkamt
Ale si sa aj s dcérkou vyšantila . Uložila som si ju do kk . Výborný nápad .
irenaw
nemám rada obálkové dary, ale toto je iná káva, výborný nápad :-)
sovka62
Ďakujem za komentáre. Teší ma, že zaujala a že sa niekto môže inšpirovať. Eurá sú pravé, je tam desať stoviek a desať päťdesiatok. Dosť, ale je to dar kolegov kolegovi, ktorý sa žení a keďže všetci mienili dať peniaze, rozhodli sa, že sa takto poskladajú (ale koľkí sa skladali netuším).
A otázka či sú eurá pravé, mi pripomenula zážitok s tou úplne prvou. Bola pre našich priateľov, manželov, ktorí spoločne oslavovali 50-ku, sú vekom pár mesiacov od seba. Želali si peňažné dary, tak som u vyrobila. Vtedy ešte boli slovenské koruny, takže to nebol taký vysoký obnos. Dvaja vnuci oslávencov (asi 4 a 6 rokov) ju obdivovali. Maldší sa pýtal staršieho: "Maroš, myslíš si, že to sú naozajstné peniaze?"
"Čo ti šibe, nevidíš, že sú prepichnuté!?" znela pohotová odpoveď.
sracz
Z duše rád sa, milé a šikovné @sovka62 & dcérenka, pripájam k "šóru" obdivovateľov oboch pohlaví! Nádhera v praktickom prevedení! Zaujímavé, prvé čo bolo aj v mojom prípade, ... a sú tie "bubáčiky" pravé?!? ... ale s odpoveďou som bol, na páske, o "prsia porazený"!
torticka
sovka, krása, krása jednoducho krása. Tohto roku máme s mužom 25. výročie svadby. Asi si budem želať tortičku z takýchto krásnych bubáčikov.
boise
aach velka skoda ze svadbu uz mam za sebou...a kdeze pracuju taki fajnovi kolegovci? nech viem kde sa do buducna zamestnat :D ale krasne ;)
zdenka1009
@sovka62 krásna svadobná torta,nádherne naaranžovaná,... naposledy som bola na svadbe v októbri a tak skoro v našej rodine žiadna svadba nebude...tak sa aspoň, sem tam na ňu prídem pozrieť do KK :-)
valeri
No nejedlá, ale krásna a hlavne originálna :-))
havino
ježkove husličky, niečo takéto som ešte nevidela, no tiež by som aj na tej svadbe kukala, že či sú pravé, krásne dielo, zaujímavé, ozaj originálne
aroooo
aha, tu je postup, ja Varechu pozerám od zadu zážitky,diskusie, recepty...
vavan
nemôžem inak len sa opakovať a túto nápaditú,originálnu tortu vychvalovať...
nika60
Aj keď nejedlá predsa bohato zdobená a krásna gratulujem....
zvoncek
nuž,sovka, klobúk dolu pred tým výmyslom, ale aj realizáciou, kde sa berie v Tebe toľko trpezlivosti, preáč, sme tak trochu rovesnice, ja by som na to nemala nervy
janger
@sovka , no ty si ale sikulka :-). Krasnu tortu si 'upiekla'. Aj ja by som taku veru prijala. A ani by som z nej nepribrala ;-). Recept ukladam do mojej rubriky Z kazdeho rozku trosku. Ale oci som vygulovala, ze kolegovia si davaju take 'bohate' dary. To tu veru nie...
sovka62
Ďakujem vám za milé komentáre.
Je po svadbe. Podľa správ, ktoré som dostala bola svadba bohatá, nevesta prekrásna, ženích šťastný, "torte" sa potešili a dobrá nálada trvala do skorého rána, všetko ako má byť. Som rada, že sme dcérou k tomuto všetkému prispeli svojou troškou.
hannah22
ste šikovné dievčatá pridávam sa oneskorene, vtipné aj úsmevné, zas niečo nové,čo nepoznám a potešilo....:))
marika21
Prenádherná, účelná, môžu si tortu odložiť a nezkysne. Sovka si šikovná, dobroprajná, rada poradíš. Evušik s tebou súhlasím s tými darmi aj ja mám plno návliečok bielych- vydržia ma až do konca môjho života. Tak sa mi páčia rôznofarebné, mám troje, ale tie biele sa nezoderú, toľko ich mám. Poháre rôzneho typu,také ktoré sa nedajú ani použiť , veľmi úzke hrdlo, takisto 2 žehličky, plno uterákov, ktoré vôbec nesajú vodu-farbou pekné, .... Ak môžem poradiť , peniaze sú určite vhodnejšie ako plno blbostí.
sovka62
Aj my už dlhé roky dávame do daru peniaze. Viem, že je to neosobné, tiež si pamätám každý dar, ktorý sme dostali na svadbe my, lenže ja už nestíham dnešnej móde, mám konzervatívny vkus a nechcem riskovať, že by som darovala niečo nevhodné.
Na záver dobrá správa. Po tejto torte sme robili ešte jednu (lebo tam-tamy rozniesli, že to vieme), ale to už bola malina. Na internete som našla hotové korpusy z polystyrénu, rôzne veľkosti, tak som objednala, prišli do dvoch dní a spravili sme rovno trojposchodovú. Bola hotová za chvíľu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia