Šutelica

sisqo26 - fotkasisqo26, 21. októbra 2009

Ked som pocul prvy krat o tejto polievke...neveril som ze by to bolo jedle, ale verte je super...

5-6
porcií
20 minút
príprava
100 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
150 g
200 g
100 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Fazulu si namocime vecer pred varenim, namocenu a napucanu fazulu scedime, zalejeme horucou vodou a varime. Po pol hodinke pridame scedenu kyslu kapustu, na kocky nakrajane zemiaky a varime do makka. Pridame bobkovy list, cele cierne korenie, sol, cukor.

  2. 2

    Ked mame uvarene vsetko do makka, pridame opatrne sladku smotanu, mierne zahustime struhanym zemiakom, a chvilku prevarime. Podavame s lyzicou kyslej smotany. dobru chut

Diskusia k receptu

aja1
Tak tento názov som fakt dobre dávno nepočula a nejedla ju už ani nepamätám.Viem že ju občas moja svokra robieva,ale ja som ju ešte nevarila.
aja1
Inak u nás sa šutelici hovorí aj kosenina.
alus
toto si idem uvariť hned zajtra - mama to varí a ja som to nevedela - určite bude chutiť








ursula4
dnes som varila fazuľu na plnku do torty,ale nedalo mi,tak som si z nej trochu štípla a uvarila túto polievku-bombastická
sailero
zapacilo sa mi= zajtra uvarime. Slanina udena nieje napisana v postupe, my ju skusime dat pokrajanu na drobno na vrch k tej kyslej smotane. U nas sa fazulova zajeda s chlebom a sice su tam aj zemiaky, ale my chleba musime k tomu. Brat si dal raz k francuzskym zemiakom este chlieb= asi zvyk, ale to bol sam, zvysok rodiny to jedol bez chleba. Asi 100 ludi= 100 chuti, hlevne je, ze nam CHUTI.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia