Sušienky z ovsených vločiek

myalab - fotkamyalab, 5. júna 2019
Sušienky z ovsených vločiek
Foto: myalab

Kedže v obchodoch v keksíkoch prevažuje palmový tuk, my máme radi maslové sušienky, tak neupeč to :)

50
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
120 g
40 g
100 g
250 g
80 g
80 g
2 PL
10 kvapiek
1 PL
4 PL
3 PL
2 - 3 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky zalejeme vodou a necháme napučať. Vody nedávame veľa, len aby vločky boli husté. Zatiaľ si pripravíme ostatné suroviny, ktoré pridáme k napučaným vločkám. Maslo pridajte zmäknuté. Suroviny si môžete prispôsobiť podľa vlastných potrieb. Cesto ma byt hustejšie, ale nie príliš. Na plech dávajte jednotlivé guličky, kôpky alebo môžete dávkovať špeciálnou naberačkou. Každú guličku, prípadne kôpku jemne roztlačte a navrch môžete dať oriešok alebo mandľu podľa ľubovôle aj napriklad čučoriedku, jahodu, malinu, čerešňu alebo podobne.

  2. 2

    Pečieme pri teplote 150 horúci vzduch približne 30 - 35 minút podľa hrúbky keksíkov.

Diskusia k receptu

haji
Super ti vyšly, nádherně drží tvar, tvoje vločkové sušienky, jsi šikovná! Děkuji za pěkný receptík takové dobroty miluju.
1x myalab
kukulienka71
Pekné sú a páči sa mi aj zloženie. Ovocie si dávala zrejme sušené. Nechala si ho v pôvodných kúskoch? A ešte ma zaujíma čokoláda, či strúhaná, či roztopená ? vdaka
1x myalab
myalab
Ano ovocie mozes pridat susene alebo kandizovane, najlepsie na male kocky, zazvor papaja. Cokoladu som pridavala take gulicky v krabicke z lidlu podobne ako na obrazku nizsie Belbake ale v pohode moze byt hocijaka cokolada, ako mas rada pokrajana na male kusky. Pre istotu prikladma aj naberacku akou som to davkovala. Ale na chuti nic neuberie ked to das aj lyzicou.


myalab
naberacka - neviem ci zakupena v teskoma, ale asi z tchibo


1x haji
myalab
na vrchu sa biele tlacitko posunie nahor, tym sa z druhej strany rozkrutia tie biele casti a vyklopia susienku na plech - foto vyssie



1x haji
haji
@Myalab (10.6.2019 13:40)
Super udělátko, velmi se mi líbí a díky za to, že jsi vložila fota - alespoň vím, po čem se mám poohlédnout.
1x myalab




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia