Sushi z konzervy

Autor receptu: 2010

Az do nedavna, do zaciatku 20 storocia sa vela sushi -zushi jedlo z nakladanych - solenych ryb.Povodna verzia Namare bola z fermentovanych ryb . Takze netreba sa hrat na snoba a zhanat super cerstve ryby za velke peniaze a nikomu to nebude aj tak chutit, dobru sluzbu pre prvy experiment so suhi spravi aj tuniak z konzervy.

Postup

  1. Je tu na vareche mnozstvo perfektnych postupov ako si uvarit, ryzu , aku ryzu ako ju ochutit.Tu je video ako na to: http://varecha.pravda.sk/recepty/sushi-futo-maki-tekka/6284-recept.html
  2. Kupime tuniaka v konzerve ci vo vlastnej stave alebo v oleji podla chute.Moze byt aj lacnejsi lebo nepotrebujeme cele kusky masa ale skor salat.Maso roztlacime vydlickou alebo zlahka , rychlo rozmixujeme. Avokado osupeme a nakrajame na hrubsie platky. Len taka rada aby sme nemali tu bambusovu podlozku celu zababranu tak si ju obalime v priesvitnej folii. Polozime riasy na ne roztlacime uvarenu ochutenu ryzu , pridame tuniakovy salat a kusky avokada a zrolujeme.
  3. Naporcujme na mensie kusky a podavame s nakladanym zazvorom , troskou soja omacky a wasabi chrenovej ....kolko kdo zvladne.