Sushi naopak Uramaki

Autor receptu: 2010

Vela ludom tie zelene riasy nie su atraktivne -skor odpudzujuce.Tak v 60 rokoch japonci v amerike vymysleli ze otocia tradicne sushi maki naopak s ryzou von a budu mat uramaki. Preto ze to bolo v Kalifornii tak sa tieto sushi volaju aj Kalifornske rolky -western style sushi.

15 minut minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na Vareche je uz vela velmi dobrych postupov ako si uvarit kratku sushi ryzu a plus ako ju ochladit a ochutit a cely postup pripravy rolovania bambusovej podlozky. Moj prispevok je na moderny pristup vkladania uvarenych surovin na miesto surovych ryb a ako to urobit naopak...aby bola ryza z vonku.
  2. 1-Krabie tycinky nakrajame na platky zlahka -naozaj myslim zlahka potrieme wasabi alebo majonezou Kewpie . Mladu japonsku oharku nakarjame na cca 5 cm palicky ( da sa pouzit aj europska ale vykrojime jedierka ).Z avokado rozkrojime vyberieme kostku osupeme a nakrajame na platky , hned potrieme citronom aby nam nezhnedlo.
  3. 2-Na rohozku rosypeme trochu lacneho kaviaru v nasom pripade bol zo pstruha ked nemame pouzijeme sezamove semienka ( cierne su krajsie )Naukladame si tenku vrstvu ryze na rohozku .Na ryzu polozime platok nori rias a pekne poukladama ,krabie tycinky , platky avokada a uhorky . .Ked chceme potrieme vsetko chrenovou wasabi alebo pre tych co nemusia stiplave, japonskou majonezou Kewpie.Vsetko pekne zrolujeme na pripravenej podlozke. Ked chceme mat viac formalnu tuto sushi rolku rozkrajame ju na 3 male sushi. Servirujeme s nakladanym sladkym zazvorom a japonskou sojovou omackou.