Sushi a maki

biba1 - fotkabiba1, 5. júna 2012
Sushi a maki
Foto: biba1

Možno trochu neobvyklé na domácu prípravu v našich končinách, ale verte, príprava tejto perfektnej japonskej špeciality nie je až také zložitá, ako by sa Zobraziť celý popisMožno trochu neobvyklé na domácu prípravu v našich končinách, ale verte, príprava tejto perfektnej japonskej špeciality nie je až také zložitá, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať... Samozrejme, chce to vlastniť nejaké základné pomôcky a suroviny, ale ide to. A pri peknej prezentácii zožnete veľkú slávu.

Suroviny

 a zellenina podľa chuti
  (môže, ale nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Najzákladnejším predpokladom pre prípravu tohto pokrmu je zohnať kvalitné čerstvé ryby a zeleninu, potom už všetko ide ako po masle. Ryžu na sushi si uvaríme podľa návodu, ochutíme ryžovým octom a môžeme tvarovať sushi nigiri, maki obalené v riasach, alebo len sashimi. Podávame so sójovou omáčkou s wasabi (čím viac, tým ostrejšie) , nakladaným zázvorom a prípadne rezancami z bielej reďkovky.

    Sushi a maki - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ ide o kombinácie surovín a spôspob servírovania, všetko záleží od fantázie.

Diskusia k receptu

nadia56
@Biba1 , sushi mas pekne, robievam aj ja, je to dobrota a priprava je naozaj jednoducha, chce to len trosku cviku, si sikulka :-)
letisia
Škoda že si nedala podrobnejší popis na prípravu. Mám veľmi rada sushi, už dlho sa chystám urobiť.
sjuz
robievam bežne rôzne druhy, máme veľmi radi sushi:)
letisia
@2010 ďakujem, uložila som si ten recept. Už som postup pozerala aj na www.akosatorobi.sk
lusinkab
Jeeej krasne to vyzera, takze dalsi recept do zoznamu jedal na buduci tyzden :-)
babidka
Susi sa mi paci a velakrat som obdivovala Japoncov ako to sikovne pripravuju ...ale neprisla som im na chut :-( Ale mas ich velmi pekne urobene !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia