Sušené jablká v čokoláde (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Tento nápad mi podsunul môj syn ešte pred Vianocami, no nemala som akosi čas a tak som ho realizovala včera. Sušené jablká robím teraz často keďže sa jabĺk urodilo neúrekom a vždy keď mám chuť na sladké tak rada za hrsť schrumstnem. No týchto čokoládových budem musieť chrúmať pomenej. Ale je to asi menšie zlo ako keksy v čokoláde :)

Postup

  1. Z jabĺk som vybrala jaderník, nastrúhala na asi 3 - 4 mm plátky a rozložila na rošty sušičky. Jablká sa dajú sušiť v rúre aj na radiátore.
  2. Roztopila som si čokoládu s palmarinom, poriadne premiešala. Na dosku na vaľkanie cesta som si dala papier na pečenie, aby som mala kde ukladať očokoládované jabĺčka. Každý plátok som postupne namáčala.
  3. Nechala som čokoládu odtiecť a položila som na papier.
  4. Takto očokoládované jabĺčka som dala na balkón zatuhnúť. Teraz v zime je to pohoda, čokoláda stuhla skoro.
  5. Už sa čokoláda neleskne, plátky sa oddelili samé od papiera.
  6. Uložila som do krabičky a vložila do chladničky. Večer som robila prvú dávku a keďže mi ešte ostala v miske čokoláda, zohriala som si ju a urobila ešte pár koliesok.