Sušené jablká v čokoláde fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 12. februára 2013
Sušené jablká v čokoláde (fotorecept)
Foto: dvorka

Tento nápad mi podsunul môj syn ešte pred Vianocami, no nemala som akosi čas a tak som ho realizovala včera. Sušené jablká robím teraz často Zobraziť celý popisTento nápad mi podsunul môj syn ešte pred Vianocami, no nemala som akosi čas a tak som ho realizovala včera. Sušené jablká robím teraz často keďže sa jabĺk urodilo neúrekom a vždy keď mám chuť na sladké tak rada za hrsť schrumstnem. No týchto čokoládových budem musieť chrúmať pomenej. Ale je to asi menšie zlo ako keksy v čokoláde :)

Suroviny

 plátky




Postup

  1. 1

    Z jabĺk som vybrala jaderník, nastrúhala na asi 3 - 4 mm plátky a rozložila na rošty sušičky. Jablká sa dajú sušiť v rúre aj na radiátore.

    Sušené jablká v čokoláde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Roztopila som si čokoládu s palmarinom, poriadne premiešala. Na dosku na vaľkanie cesta som si dala papier na pečenie, aby som mala kde ukladať očokoládované jabĺčka. Každý plátok som postupne namáčala.

    Sušené jablká v čokoláde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechala som čokoládu odtiecť a položila som na papier.

    Sušené jablká v čokoláde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto očokoládované jabĺčka som dala na balkón zatuhnúť. Teraz v zime je to pohoda, čokoláda stuhla skoro.

    Sušené jablká v čokoláde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už sa čokoláda neleskne, plátky sa oddelili samé od papiera.

    Sušené jablká v čokoláde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uložila som do krabičky a vložila do chladničky. Večer som robila prvú dávku a keďže mi ešte ostala v miske čokoláda, zohriala som si ju a urobila ešte pár koliesok.

    Sušené jablká v čokoláde (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mantuska
potrebovala by som poradiť, aj ja mám takú sušičku, ale zatial som ju
ešte nepoužila, ako dlho sa musia sušiť také jablčka, a sú celkom suché
z tej sušičky? dak.
dvorka
@mantuska také sušenie je aspoň u mňa dlhodobá záležitosť. Na začiatku dám najvyššiu teplotu asi na 20 minút, potom suším na strednej teplote č.2 jednu hodinu, po tejto hodine prestriedam sitá najvrchnejšie dám na spodok a t.ď. až najspodnejšie mám navrchu. Znova pustím strednú teplotu a hodinu suším. Potom vypnem a nechám pár hodín len tak. A znova suším hodinu, sitá prestriedam a ďašiu hodinu. Väčšinou tak robím ráno a večer a druhý deň zas ráno a večer. Ak mám jablká nie hrubé, stačí takto asi 4 hoďky. A potom zas nechám pár hodín len tak bez sušenia, zakryté a jablká sa pekne usušia. Ale ešte jedna moja skúsenosť. Sitá nemám úplne uzavreté, ale nechávam ich na drážkach, teda sú medzi nimi medzery na vzduch. Keď som mala sitá na sebe, zdalo sa mi že sa dusia a bolo treba dlhšie sušiť. Skúšala som aj v rúre aj na radiátore, ale takto sa mi zdajú najchutnejšie. Sú vysušené, ale vnútri vláčne. Nie ako papier.
radost
@dvorka budem stručná:
nemôžem si takúto robiť maškrtu-bo som podľa BMIndexu tučná...:-)))))
jablčka sušíme celú zimu-využívajúc radiátory-máme rebrové...
soncya
@dvorka , mňamka pre mňa ako stvorená. @radost , nie si jediná, ale ver mi, nás "normálnych" je veľa, len je dôležité určiť tú "správnu normu". :)
dvorka
@radost je fajn sušiť na rebrákoch. Sú široké a nič z nich nepadá. Ale kde je kocúr, tam sa takto sušiť nedá. A čo sa BMI týka, tiež to mám v poslednej dobe nie podľa môjho gusta. Ale rozumne sa aj maškrtiť dá :)
gordonko
@radost
kludne ich sprav bez obáv
na vareche veľa hláv
ponúkni nám bez chleba
dáme si aj za Teba

sonulienka
@mantuska ak máš sušičku značka "Karina" tak by si mala mať návod ja suším presne podľa návodu a to takto. Nakrájam a naukladám jablká na všetky sitká posypem ich trochu škoricou a na stupni číslo "3" suším 7 hodín neprekladám nerobím nič a po 7-hodinách sú super a prevonia mi aj škoricou byt.Poukladám ich do sklenených nádob a uzatvorím vydržia-vydržia ak ich okamžite nespapáme.Alebo ak jablká sú kyslejšie tak škoricovým cukrom.
martamm
Dvorka, nápad super, len odporúčam nepoužívať várovú čokoládu, ale takú, čo obsahuje min. 70 % kakaa, rozpusti a v nej namáčaj. Potom môžeš zjesť o niečo viac kúskov :))))
petra69
Poznam, je to vynikajuce, vo Svajciarsku sa to normalne predava v Confiserie..
gabriele
@Dvorka , dalsi vyborny napad od Teba...hned fuzujem vyrabat jablcka a hrusky...mam fajnu horku cokoladu...to bude dobrota...dakujem za inspiraciu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia