Zemiaky varené

Nutričné energetické hodnoty - Zemiaky varené (100g)

Energia
260
KJ
Kalórie
62.14
kcal3.11%
Sacharidy
15.61
g6.79%
Cukor
5.7
g6.33%
Vláknina
2.5
g10.42%
Tuky
0.08
g0.11%
Mastné
0.04
g0.2%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny zemiaky varené.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú zemiaky varené:

«1 2 3 »
Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) Vaše

Kombinácia zemiakového cesta,jablk a želatiny zo šumienky.

Kuracie stehno na višniach a červenom víne (fotorecept) Kuracie stehno na višniach a červenom víne (fotorecept) Vaše

Taká nostalgia, že sme už veľmi dávno nemali kuracinku..dúfam, že opäť nezanevriem na tento druh mäska..dnes som vyskúšala urobiť stehno na višniach, lebo mám otvorený pohárik od nedele, tak aby nebola škoda...robila som ho na masle,s klobáskou a višňami...veľmi chutné...

Vynikajúce zemiakové pagáče mäkučké aj na druhý deň Vynikajúce zemiakové pagáče mäkučké aj na druhý deň Vaše

Keď sa v našej rodine pečú je prioritou robiť hneď z dvojtej dávky !!! Veľmi nám chutia. Dúfam môj recept pomôže aj Vám :-)

Spišský gruľovník (fotorecept) Spišský gruľovník (fotorecept) Vaše

Faktom je,že je to koláč so zemiakovou plnkou.K zemiakom sa pridáva aj bryndza,takže možnože niekto to volá aj bryndzovník .Na spiši sa zemiakom hovorí "grule" preto je to gruľovník.

Kozákom a pórom plnené pečené morčacie prsia na červenom víne (fotorecept) Kozákom a pórom plnené pečené morčacie prsia na červenom víne (fotorecept) Vaše

Včera mi moji milí priniesli pekný darček, jedného obrovského kozáka..taký bol krásny čistučký,že som ho ľutovala iba tak urobiť na praženicu.Keď sa to spečie, to by bolo každému na chlebík za lyžicu...urobila som to inak a naplnila som s ním dnes morčacie prsia a mali sme všetci parádny obedík...kombinovala som ho s krásnym pórom, ktorý sme práve vyberali na záhrade...

Vyprážané morčacie prsia v jabĺčkovom cestíčku (fotorecept) Vyprážané morčacie prsia v jabĺčkovom cestíčku (fotorecept) Vaše

Dnešný nedeľný obed v znamení sezózny jabĺčok...denne pozbieram plné vedrá padaviek a tak ma včera napadlo, čo tak použiť ich v spojení dobrého obedu..urobila som klasické cestíčko, do ktorého som nastrúhala jabĺčko aj so šupkou...práve táto zdobí cestíčko...veľmi chutné a ľahké jedlo, aj napriek tomu, že je vyprážané, jablko ho parádne odľahčí..

Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch (fotorecept) Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch (fotorecept) Vaše

Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky...hoci sú maličké o to viac milšie...a tak som ich použila v tomto recepte...no veru nič chutnejšie som nejedla..rebierko s dubákami sa neskutočne fajne chuťovo dopľňali...

Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov (fotorecept) Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov (fotorecept) Vaše

Baklažán alebo ľuľok jedlý pochádza z východnej Indie. Je to zelenina s nízkou kalorickou hodnotou ale za to s vysokým obsahom vlákniny,draslíka, medi a mangánu, betakaroténu a kyseliny listovej. Pozitívne ovplyvňuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi a pomáha pri tvorbe červených krviniek. ( No aká zdravá a navyše krásna zelenina :- ) . Ja som si recepty z baklažánu veľmi obľúbila a toto je jeden z tých v ktorom som si skombinovala prísady podľa seba.

Morčacie kúsky v bylinkovej perinke (fotorecept) Morčacie kúsky v bylinkovej perinke (fotorecept) Vaše

Včera sme mali vynikajúci obed...morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku...použila som šalviu,petržlenovú vňať,pažítku a cesnakopažítku...prílohu som pripravila varené zemiaky a obloha bol skvelý domáci hlávkový šalát s reďkovkou tatarkou..

Obložený pohánkový koláč (fotorecept) Obložený pohánkový koláč (fotorecept) Vaše

Takisto kysnuté cesto z čisto pohánkovej múky,v slanej verzii,bryndzovo-cesnaková plnka. Cuketa,rajčiny a údená domáca klobáska ako chutný dekor:-)

Morčacie krídlo vyprážané v mletých orechoch (fotorecept) Morčacie krídlo vyprážané v mletých orechoch (fotorecept) Vaše

Tento víkend sa u nás niesol v znamení orechov..pripravila som jedlá aj zákusok s orechami..na dnešný nedeľný obed som pripravila vyprážané morčacie krídlo, ktoré som obalila a vypražila v mletých orechoch...vynikajúca pochúťka a preto pridávam recept..

Bravčové špízy na kapustovej perinke (fotorecept) Bravčové špízy na kapustovej perinke (fotorecept) Vaše

Náš sviatočný obed som dnes napichovala..striedala som bravčové kocky, slaninu, údenú klobásku, červenú cibuľu a mrkvové kvety...všetko som tu uložila na opečenú sudovú kapustu..

Tvarohový závin zo zemiakového cesta (fotorecept) Tvarohový závin zo zemiakového cesta (fotorecept) Vaše

Závin s netradičnou tvarohovou plnkou.

Pagáčiky à la bryndzové halušky zo zemiakovo-smotanového cesta (fotorecept) Pagáčiky à la bryndzové halušky zo zemiakovo-smotanového cesta (fotorecept) Vaše

Slovenská klasika tak trošku inak :) Jednoducho mi v hlave vznikol taký nápad... a tentokrát to celkom vyšlo. Nevyzerajú síce extra reprezentatívne, ale tá chuť! :)

Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou Vaše

Jedlo,ktore mame radi všetci doma.

«1 2 3 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

Súťaž „Najkrajšia veľkonočná kraslica“ na Pravda.sk
Veľkonočná súťaž o najkrajšiu kraslicu na Pravda.sk pokračuje aj tento rok.

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca február 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci február 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca február 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci február.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Február
Marec 2015
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist