Zemiaky varené

Nutričné energetické hodnoty - Zemiaky varené (100g)

Energia
260
KJ
Kalórie
62.14
kcal3.11%
Sacharidy
15.61
g6.79%
Cukor
5.7
g6.33%
Vláknina
2.5
g10.42%
Tuky
0.08
g0.11%
Mastné
0.04
g0.2%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny zemiaky varené.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú zemiaky varené:

«1 2 ...5 »
Makovník zo zemiakového cesta (fotorecept) Makovník zo zemiakového cesta (fotorecept) Vaše

Ja mám strašne rada zemiakové cesto. Väčšinou zemiaky využívam, keď mi zvýšia z predošlého dňa od obeda. Tento makovník je veľmi chutný a taktiež jemný. Vyskušajte.

Morčacie prsia plnené údenou šunkou (fotorecept) Morčacie prsia plnené údenou šunkou (fotorecept) Vaše

Tak som sa prehrabávala včera v mrazáku a objavila som tam veľkonočnú šunku, čo sme neminuli..a tak som dostala hneď nápad, čo s ňou..pokrájala som ju na kocky a naplnila ňou močracie prsia...a aká fajnotka.-)

Prsia „rossini“ na brokolicovej placke Prsia „rossini“ na brokolicovej placke

Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu fantázii a výsledkom je chutné, ľahké, rýchle a pritom luxusne vyzerajúce jedlo.

Kvašničkový prívarok s volským okom a varenými zemiakmi (fotorecept) Kvašničkový prívarok s volským okom a varenými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Pri nedeľnej prechádzke sme na lúke nazbierali šťaveľové listy, po našom "kvašničky". Možno sa mnohí čudujete, prečo práve tento názov. Keďže listy štaveľa sú kyslé, po našom kvašné .. názov kvašničky si ľudia logicky odvodili :-) Keby som nejakej staršej panej od nás povedala, že som nazbierala šťaveľ netušila by, o čom hovorím :-) Ešte včera som z neho navarila tento dobrý prívarok k dnešnému obedu :-)

Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) Vaše

Tento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte sa spomínala len syrová plnka a ja som sa rozhodla vyskúšať ďalšie a to zemiakovú, syrovú, fazuľovú a špenátovú. Časť múky som navyše nahradila kukuričnou múkou.

Indická samosa s čatní Indická samosa s čatní Vaše

Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si kupovať v autentickej indickej reštaurácii počas zahraničných pobytov, s tým rozdielom, že teraz je pečená a nie smažená.

Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) Vaše

Poznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo Dom Dal“! Aj keď v kuchyni spravidla vládnem či panujem ja, tentoraz som sa musel skloniť pred vyššou mocou. Môj veliaci generál, alias moje krajšie a lepšie JA, pri náhodilej kotrole prišiel na to, že v chladničke je pol vrecúška mletej údenej šunky, troška strúhaného syra, niečo toho, niečo hentoho. Prikúpil som mleté hovädzie, zaimrovizoval a „vzniklo“ takéto niečo chutné!

Čerešňová bublanina so zemiakmi (fotorecept) Čerešňová bublanina so zemiakmi (fotorecept) Vaše

Ďalší recept z babičkinej kuchyne.

Pečienkový perkelt (fotorecept) Pečienkový perkelt (fotorecept) Vaše

Jednoduchý a rýchlo hotový perkelt z kuracích pečienok..

Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept) Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept) Vaše

Pirohy sú obľubené slovenské jedlo a my doma ich máme veľmi radi.

Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) Vaše

Mäso som umyla, nakrájala na rezne, osolila a okorenila mletým čiernym korením.

Pečené kačacie stehná špikované prošutom na červenom víne (fotorecept) Pečené kačacie stehná špikované prošutom na červenom víne (fotorecept) Vaše

Dnešný obed úplne výborný z kačacích stehien, ktoré som pred pečením špikovala domácim prošutom zrolovala a vložila do otvoru..podlievala červeným vínom..

Recept bez obrázku Bravčová krkovička s kyslou kapustou Vaše

Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak. Je to môj recept, ktorý je v našej rodine celkom obľúbený.

Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke (fotorecept) Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke (fotorecept) Vaše

Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená,u nás je veľmi obľúbená..

Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami (fotorecept) Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami (fotorecept) Vaše

Dnešný obed tak trochu po gazdovsky...domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska , no a hríby ešte mám ušetrené z môjho rodného kraja..

Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) Vaše

Dostala som krásnu baraninu..uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť...napadol ma iba perkelt..je to jednoduchý perkelt len tak po domácky..

Zemiakové lokše  Zemiakové lokše Vaše

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo ich pretlačíme cez lis na zemiaky.

Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom Vaše

Túto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit na polovicu a naplnit. Samozrejme najlepsia je práve upecená. Recept som si vypýtala v jednej talianskej reustaurácii a trochu ho upravila podla mojej chuti.

Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) Vaše

Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho..ale teraz som dostala chuť, lebo mám domácu hovädzinu, bravčovinu a morčacie stehno som dokúpila..podstatnú časť mletého mäsa tvorí hovädzie mäso,, preto sú aj šišky trošku tmavšie, ako keď sa robí z bravčového v kombinácii a baraninou..inak výborné..

«1 2 ...5 »


Magazín

Sladké maškrty, po ktorých sa deti budú zalizovať
Malé i veľké, všetky ich ľúbime. Tak prečo im na oslavu sviatku detí nenachystať malé prekvapenie? Máme pre vás 10 tipov na neodolateľné detské doboty.

Dubovské či budmerické?
Už tento víkend obujú tisícky enofilov vínne topánky. Od Bratislavy po Smolenice bude tradične otvorených viac ako stopäťdesiat pivníc.

Biela, čierna, či červená: Reďkovka dodá jedlu farbu i vitamíny
Reďkovky už nie sú výsadou len jarných receptov. Táto rýchlorastúca chrumkavá zelenina svojou výraznou chuťou pozdvihne každé jedlo. A vedeli ste, že sa dá využiť aj jej vňať?


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2016
1234567
891011121314
15161718192021
222324252627 28
29 30 31

TOP recepty
Aktuálne súťaže Varechy

Súťaž na máj o najlepší recept
Súťažíme aj v máji! Pridaj na Varecha.sk svoj recept a budeš automaticky zaradení do našej súťaže o najlepší recept mesiaca a môžete vyhrať pekné ceny.

Najlepšie nápady mesiaca apríl 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca apríl 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

FOTOSÚŤAŽ o najkrajšiu tortu
Máš vo svojom fotoarchíve fotky svojich tortových výtvorov? Neváhaj, pridaj ich na našu stránku Najkrajšie torty a hraj o vstupenky na celoslovenskú cukrársku výstavu TORTY & svet pečenia.

SÚŤAŽ: Aj tento mesiac varte s nami a vyhrajte poukaz do školy varenia v Poluse
Naša súťaž Varíme s Varechou o najobľúbenejšie recepty pokračuje aj v máji.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 21/2016: Bryndzový špeciál Bryndzový špeciál
Časopis Varecha v piatok 27. mája v denníku Pravda.


TOPlist