Zemiaky varené

Nutričné energetické hodnoty - Zemiaky varené (100g)

Energia
260
KJ
Kalórie
62.14
kcal3.11%
Sacharidy
15.61
g6.79%
Cukor
5.7
g6.33%
Vláknina
2.5
g10.42%
Tuky
0.08
g0.11%
Mastné
0.04
g0.2%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny zemiaky varené.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú zemiaky varené:

«1 2 ...4 »
Prsia „rossini“ na brokolicovej placke Prsia „rossini“ na brokolicovej placke

Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu fantázii a výsledkom je chutné, ľahké, rýchle a pritom luxusne vyzerajúce jedlo.

Kvašničkový prívarok s volským okom a varenými zemiakmi (fotorecept) Kvašničkový prívarok s volským okom a varenými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Pri nedeľnej prechádzke sme na lúke nazbierali šťaveľové listy, po našom "kvašničky". Možno sa mnohí čudujete, prečo práve tento názov. Keďže listy štaveľa sú kyslé, po našom kvašné .. názov kvašničky si ľudia logicky odvodili :-) Keby som nejakej staršej panej od nás povedala, že som nazbierala šťaveľ netušila by, o čom hovorím :-) Ešte včera som z neho navarila tento dobrý prívarok k dnešnému obedu :-)

Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) Kefírové placky so 4 príchuťami (fotorecept) Vaše

Tento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte sa spomínala len syrová plnka a ja som sa rozhodla vyskúšať ďalšie a to zemiakovú, syrovú, fazuľovú a špenátovú. Časť múky som navyše nahradila kukuričnou múkou.

Indická samosa s čatní Indická samosa s čatní Vaše

Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si kupovať v autentickej indickej reštaurácii počas zahraničných pobytov, s tým rozdielom, že teraz je pečená a nie smažená.

Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči (fotorecept) Vaše

Poznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo Dom Dal“! Aj keď v kuchyni spravidla vládnem či panujem ja, tentoraz som sa musel skloniť pred vyššou mocou. Môj veliaci generál, alias moje krajšie a lepšie JA, pri náhodilej kotrole prišiel na to, že v chladničke je pol vrecúška mletej údenej šunky, troška strúhaného syra, niečo toho, niečo hentoho. Prikúpil som mleté hovädzie, zaimrovizoval a „vzniklo“ takéto niečo chutné!

Čerešňová bublanina so zemiakmi (fotorecept) Čerešňová bublanina so zemiakmi (fotorecept) Vaše

Ďalší recept z babičkinej kuchyne.

Pečienkový perkelt (fotorecept) Pečienkový perkelt (fotorecept) Vaše

Jednoduchý a rýchlo hotový perkelt z kuracích pečienok..

Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept) Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept) Vaše

Pirohy sú obľubené slovenské jedlo a my doma ich máme veľmi radi.

Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept) Vaše

Mäso som umyla, nakrájala na rezne, osolila a okorenila mletým čiernym korením.

Pečené kačacie stehná špikované prošutom na červenom víne (fotorecept) Pečené kačacie stehná špikované prošutom na červenom víne (fotorecept) Vaše

Dnešný obed úplne výborný z kačacích stehien, ktoré som pred pečením špikovala domácim prošutom zrolovala a vložila do otvoru..podlievala červeným vínom..

Recept bez obrázku Bravčová krkovička s kyslou kapustou Vaše

Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak. Je to môj recept, ktorý je v našej rodine celkom obľúbený.

Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke (fotorecept) Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke (fotorecept) Vaše

Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená,u nás je veľmi obľúbená..

Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami (fotorecept) Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami (fotorecept) Vaše

Dnešný obed tak trochu po gazdovsky...domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska , no a hríby ešte mám ušetrené z môjho rodného kraja..

Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) Baraní perkelt s červeným vínom (fotorecept) Vaše

Dostala som krásnu baraninu..uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť...napadol ma iba perkelt..je to jednoduchý perkelt len tak po domácky..

Zemiakové lokše  Zemiakové lokše Vaše

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo ich pretlačíme cez lis na zemiaky.

Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom Vaše

Túto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit na polovicu a naplnit. Samozrejme najlepsia je práve upecená. Recept som si vypýtala v jednej talianskej reustaurácii a trochu ho upravila podla mojej chuti.

Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) Vaše

Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho..ale teraz som dostala chuť, lebo mám domácu hovädzinu, bravčovinu a morčacie stehno som dokúpila..podstatnú časť mletého mäsa tvorí hovädzie mäso,, preto sú aj šišky trošku tmavšie, ako keď sa robí z bravčového v kombinácii a baraninou..inak výborné..

Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom

Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S minimálnou námahou dosiahne aj kuchár amatér vynikajúci výsledok.

Tekvicový prívarok s morčacími kúskami na paprike Tekvicový prívarok s morčacími kúskami na paprike Vaše

V tomto teple sa žiada niečo málo sýte.Dnes som urobila tekvicový prívarok s morčacími kúskami a podávam ho so zemiakmi.

«1 2 ...4 »


Magazín

Šalát či polievka. Pozrite sa, ako sa dá špargľa jednoducho použiť v každodennej kuchyni
Špargľa ako zelenina či liečivá bylinka je známa od nepamäti. Biela špargľa vyrastá na poli pod fóliami, bez fólie - vystavená slnečným lúčom vyrastá zelená špargľa a fialová vzniká, keď je biela špargľa vystavená na dlhšiu dobu svetlu. Ochutnajte 10 originálnych receptov z tejto kráľovskej zeleniny.

Hrnčekové koláče: V jednoduchosti je krása (a chuť)
Dnes nevážime na gramy, ale meriame na hrnčeky. Vyberte si z 10 receptov na rýchle koláče pre začiatočníkov i pokročilých.

Varecha v akcii
Vedia redaktorky variť? Upečú zdravý cheesecake? Zvládnu uvariť quinou tak, aby nebola horká? Čítajte ďalej a dozviete sa.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2016
12345 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Aktuálne súťaže Varechy

TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca apríl 2016
Nie je to žiaden aprílový žart: najúspešnejší aprílový recept bol zverejnený v predvečer posledného dňa súťaže, a preda vyhral. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

VÝSLEDKY aprílového kola súťaže Varíme s Varechou
Kto pôjde s nami do školy varenia v bratislavskom Poluse? Rozhodli ste vy, naši užívatelia. Na desiatich z vás sa už teší lektorka Zuzana Frešo a budete pripravovať raw obedové menu.

FOTOSÚŤAŽ: Balkón či terasa – pochváľ sa
Máš doma balkón alebo terasu, na ktorej si môžu ľudia nechať OČI vyOČIť? Pochváľ sa a zasúťaž si o pekné ceny na našej stránke Nápady.Pravda.sk.

Radosť variť v Poluse s blogerkou Zuzanou Frešo – varte a vyhrajte!
Takáto súťaž tu ešte nebola! Od 13. apríla 2016 štartujeme na Varecha.sk novú pravidelnú súťaž Varíme s Varechou.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2016: Pečieme jarné koláčiky Pečieme jarné koláčiky
Časopis Varecha v piatok 6. mája v denníku Pravda.


TOPlist