Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Srnčie stehno

Nutričné energetické hodnoty - Srnčie stehno (100g)

Energia
523
KJ
Kalórie
125
kcal6.25%
Sacharidy
3.4
g1.48%
Tuky
3.9
g5.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny srnčie stehno.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú srnčie stehno:

Srnčie stehno montagna Srnčie stehno montagna

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie kúsky. Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, ktoré naklepeme.

Recept bez obrázku Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína Vaše

Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a je výborný, ale ja som ho robila z vykostených kuracích stehien a pridala som solamyl, lebo omáčka bola veľmi riedka.

Recept bez obrázku Srnčie stehno na smotane

Pokrájanú zeleninu dáme do 1,5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, bobkový list a soľ. Privedieme do varu a krátko povaríme. Do vychladnutého nálevu dáme cibuľu a vložíme mäso prešpikované údenou slaninou. Mäso by malo byť ponorené a prikryté ho necháme odležať 3 – 7 dní. Potom ho aj s koreninami a časťou tekutiny vložíme do vyhriatej rúry a prikryté alobalom pečieme asi hodinu. Po hodine mäso odokryjeme a rýchlo ponatierame horčicou.

Recept bez obrázku Srnčí steak pre labužníkov

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich slaninou, dáme do nádoby, zalejeme olejom a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom ich opečieme na oleji po oboch stranách. Olej, ktorý nám zostal, čiastočne zlejeme, pridáme k nemu polovicu masla a necháme rozpustiť, šťavu necháme trocha odpariť.



Aktuálne súťaže

Súťaž na október o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

Súťaž na október o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v októbri hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

SÚŤAŽ: Doprajte si niečo výnimočné! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Radi si pomaškrtíte na originálnych dezertoch? Vyskúšajte prémiové dezerty od Dr.Oetker, ktoré vás zlákajú svojou neodolateľnou chuťou a prekvapia jednoduchou prípravou.

Rebríček TOP nápadov mesiaca august 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.


Denný súhrn receptov Novinka!

« September
Október 2014
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist