Srnčie stehno

Nutričné energetické hodnoty - Srnčie stehno (100g)

Energia
523
KJ
Kalórie
125
kcal6.25%
Sacharidy
3.4
g1.48%
Tuky
3.9
g5.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny srnčie stehno.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú srnčie stehno:

Srnčie stehno montagna Srnčie stehno montagna

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie kúsky. Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, ktoré naklepeme.

Recept bez obrázku Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína Vaše

Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a je výborný, ale ja som ho robila z vykostených kuracích stehien a pridala som solamyl, lebo omáčka bola veľmi riedka.

Recept bez obrázku Srnčie stehno na smotane

Pokrájanú zeleninu dáme do 1,5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, bobkový list a soľ. Privedieme do varu a krátko povaríme. Do vychladnutého nálevu dáme cibuľu a vložíme mäso prešpikované údenou slaninou. Mäso by malo byť ponorené a prikryté ho necháme odležať 3 – 7 dní. Potom ho aj s koreninami a časťou tekutiny vložíme do vyhriatej rúry a prikryté alobalom pečieme asi hodinu. Po hodine mäso odokryjeme a rýchlo ponatierame horčicou.

Recept bez obrázku Srnčí steak pre labužníkov

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich slaninou, dáme do nádoby, zalejeme olejom a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom ich opečieme na oleji po oboch stranách. Olej, ktorý nám zostal, čiastočne zlejeme, pridáme k nemu polovicu masla a necháme rozpustiť, šťavu necháme trocha odpariť.



Aktuálne súťaže

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na august o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2014
12 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist