Srnčie stehno

Nutričné energetické hodnoty - Srnčie stehno (100g)

Energia
523
KJ
Kalórie
125
kcal6.25%
Sacharidy
3.4
g1.48%
Tuky
3.9
g5.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny srnčie stehno.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú srnčie stehno:

Srnčie stehno montagna Srnčie stehno montagna

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie kúsky. Srnčie stehno očistíme, narežeme na plátky, ktoré naklepeme.

Recept bez obrázku Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína Vaše

Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a je výborný, ale ja som ho robila z vykostených kuracích stehien a pridala som solamyl, lebo omáčka bola veľmi riedka.

Recept bez obrázku Srnčie stehno na smotane

Pokrájanú zeleninu dáme do 1,5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, bobkový list a soľ. Privedieme do varu a krátko povaríme. Do vychladnutého nálevu dáme cibuľu a vložíme mäso prešpikované údenou slaninou. Mäso by malo byť ponorené a prikryté ho necháme odležať 3 – 7 dní. Potom ho aj s koreninami a časťou tekutiny vložíme do vyhriatej rúry a prikryté alobalom pečieme asi hodinu. Po hodine mäso odokryjeme a rýchlo ponatierame horčicou.

Recept bez obrázku Srnčí steak pre labužníkov

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich slaninou, dáme do nádoby, zalejeme olejom a necháme v chlade do druhého dňa odležať. Potom ich opečieme na oleji po oboch stranách. Olej, ktorý nám zostal, čiastočne zlejeme, pridáme k nemu polovicu masla a necháme rozpustiť, šťavu necháme trocha odpariť.



Magazín

Údené s trnkovou „máčkou“
Fašiangy sú tohto roku akosi kratšie. Už sme za ich polovicou.

Valentínske raňajky: Začnite deň s romantikou
Raňajky do postele nemusia znamenať len posteľ plnú omrviniek. Inšpirujte sa romantickými receptami a deň začnite príjemne nielen na Valentína.

Francúzska kuchyňa: Obraz kultúry a dejín
Francúzsko je zem oplývajúca kulinárskymi tradíciami už niekoľko storočí. O jeho gastronomických špecifikách nám napísala naša Varecháčka Chorvatka, ktorá v tejto krajine dobrého jedla a vína žije už 45 rokov.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Január
Február 2016
1234567
8910 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

Aktuálne súťaže Varechy

Najlepšie nápady mesiaca január 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca január 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

Súťaž o nový kalendár Pečieme s láskou 2016 + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Patríte k maškrtníkom, ktorí nielen radi ochutnávajú, ale aj sami pripravujú lahodné dezerty v kuchyni? Dobrý recept však vie potrápiť nejednu gazdinku. S  kalendárom Dr.Oetker 2016 máte po ruke každý mesiac detailne popísaný originálny recept s krásnou fotografiou, s ktorým pečenie zvládne aj kuchársky začiatočník.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2016
Zákusky, pečivo i chutné mäsko. Pozrite sa, ktoré recepty získali vašu najväčšiu priazeň v januári.

Súťaž na február o najlepší recept
Súťažte s nami! Pokračujeme v hľadaní najlepšieho receptu mesiaca. Pridajte na Varecha.sk nový recept a budete automaticky zaradení do súťaže o pekné ceny.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2016: Čokoládový Valentín Čokoládový Valentín
Časopis Varecha v piatok 12. februára v denníku Pravda.


TOPlist