Rasca celá

Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú rasca celá:

«1...13 14 15 ...24 »
Gulášovo-frankfurtská polievka Gulášovo-frankfurtská polievka Vaše

Je to taký mix polievok dokopy.Bez múky-Fraknfurtská na spôsob gulášu:P

Tradičná gazdovská šunka Tradičná gazdovská šunka Vaše

Keďže bolo viacero dotazov a pri prieskume internetu som nenašiel kompletný návod, chcem sa s vami podeliť o postup výroby tradičnej gazdovskej šunky, tak ako to robili kedysi naši dedovia. Určite mnohí z vás spomínajú ako sme chodili do komory (špajze) s nožíkom v ruke odrezávať si z tejto dobroty dovtedy, pokiaľ z nej nezostal iba koštiaľ do kapustnice. Môžeme si spomenúť na tieto časy a napriek výhradám a príkazom lekára si dopriať tejto "zdravej" pochúťky.

Sedliacky hrniec II Sedliacky hrniec II Vaše

Tento recept je veľmi jednoduchý a práve v jeho jednoduchosti sa skrýva jeho chutnosť. Je to jeden z mojich tradičných rodinných receptov, ktoré som už ani neviem či niekde odkukal, alebo vymyslel sám :)

Pečivo Pečivo Vaše

Naozaj rýchle a skvelé .. moja premiéra drobného pečiva, chlebík som už robila, ten tiež vyšiel :)

Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde (fotorecept) Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde (fotorecept) Vaše

Rozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre rybie filé, ktoré som krátko marinovala v jogurte s cesnakom. Marinovanú rybku som obalila v strúhanke, v pekáčiku som ju poliala olejom, obložila rascovými zemiakmi a upiekla. Výsledkom bola veľmi chutná a jemná rybka, obalená v strúhanke a upečená, preto sa rada podelím o tento jednoduchý a rýchly recept.

Recept bez obrázku Dvojfarebná tekvica Vaše

Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať so zimou či jeseňou. Obsahuje veľa karotenoidov, čo sú prírodné antioxidanty. Pre telo oveľa lepšie ako prášky! Tento recept je veľmi jednoduchý a má výborný vedľajší produkt - vývar, ktorý vám poslúži ako základ pre výbornú polievku. Zdravé, rýchle a navyše tak efektívne!

Plnené karé Plnené karé Vaše

Karé je dosť ,,suché" mäsko, tak som zaexperimentoval :-)

Bavorské koleno Bavorské koleno Vaše

Dobré bravčové koleno nieje zlé :-)

Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi Vaše

Rybu si asi 2 hod. pred pečením osušíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom, posolíme a necháme v chladničke. Nakrájame si zemiaky ktoré si posolíme, posypeme rascou a polejeme olivovým olejom. Vysypeme na plech, na ktorý si dáme papier na pečenie.

Burritos s rukolou Burritos s rukolou Vaše

Ja pripravujem lúpané paradajky spôsobom, že ich dám na paru a nechám povariť pár minút, počkám kým sa šupka oddelí a paradajky zmäknú, potom ich očistím od šupky a nakrájam. Pokiaľ si pripravujeme paradajky, môžeme si očistiť a nakrájať cibuľu a cesnak.

Sladko kyslá kapusta s ananásom a voňavým domácim celozrnným chliebom Sladko kyslá kapusta s ananásom a voňavým domácim celozrnným chliebom Vaše

Netradičný názov, netradičný recept : kyslá kapusta dusená v ananásovej šťave a kúskami ananásu, k tomu na zahryznutie chlieb z domácej pekárničky.

Chlieb so sušenými rajčinami a olivami (fotorecept) Chlieb so sušenými rajčinami a olivami (fotorecept) Vaše

Minulý rok sa mi konečne podarilo nasušiť rajčiny. Naložila som ich spolu s bazalkou a cesnakom do olivového oleja. Čo som neminula to som dala do mrazničky. Keď miniem tie naložené, dosypem mrazené, týždeň počkám a môžem si zase pochutnávať. Tentoraz som piekla môj obľúbený chlieb....

Opekané zemiaky z rúry Opekané zemiaky z rúry Vaše

Takto ma to naučila svokra

Škvarkové pagáče (fotorecept) Škvarkové pagáče (fotorecept) Vaše

Recept na moje najchutnejšie škvarkové pagáče, či skôr pagáčiky. Vyskúšajte a uvidíte aká fajnotka to je...

Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou Vaše

Pôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom plamieníku mám tak mi to preložila na najväčší a pustila na plno takže keď som prišla voda nikde a kapusta pripalená až hrôza.Tak som aspoň zachránila mäsko.

Celozrnné dalamánky Celozrnné dalamánky Vaše

Dneska nám došiel chlieb, tak som vyskúšala celozrnné pečivko. Hľa tu je výsledok môjho snaženia.

Ražný domáci chlebík Ražný domáci chlebík Vaše

Nejak sa mi zapáčilo pečenie domáceho chleba, tak som dnes upiekla ražný, resp. kombinácia ražnej múky a hladkej. K tomu sme si dali domácu oškvarkovú nátierku, ktorú som tiež už pridala na Varechu. A tu je recept na chlebík.

Jogurtové chrumkáčiky (fotorecept) Jogurtové chrumkáčiky (fotorecept) Vaše

Tieto slané tyčinky voláme chrumkáčiky, pretože sú skutočne chrumkavé a veľmi chutné...pokiaľ by ste ich chceli upiecť, tak radšej hneď z 2 dávok, lebo prvú dávku ešte za horúca skonzumujete a keď úplne vychladnú, sú najlepšie, ale vtedy už pozeráme do prázdneho plechu...

«1...13 14 15 ...24 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

Súťaž „Najkrajšia veľkonočná kraslica“ na Pravda.sk
Veľkonočná súťaž o najkrajšiu kraslicu na Pravda.sk pokračuje aj tento rok.

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca február 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci február 2015.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist