Rasca celá

Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú rasca celá:

«1...13 14 15 ...24 »
Chilli con carne Chilli con carne Vaše

Jedno z mojich najoblúbenejších jedál.

Recept bez obrázku Kapustove placky Vaše

Jeme ich cela rodina a tak recept zdielam.

Záhorácky vrabec (fotorecept) Záhorácky vrabec (fotorecept) Vaše

Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu raz robil na chalupe v Podhorí, kam sem s partiou voľakedy chodili na víkendové "resetovanie hlavy"... ja ako záhorák som toto jedlo síce nepoznal, ale môžem doporučiť, je to fakt dobrota... :-)

Gulášovo-frankfurtská polievka Gulášovo-frankfurtská polievka Vaše

Je to taký mix polievok dokopy.Bez múky-Fraknfurtská na spôsob gulášu:P

Tradičná gazdovská šunka Tradičná gazdovská šunka Vaše

Keďže bolo viacero dotazov a pri prieskume internetu som nenašiel kompletný návod, chcem sa s vami podeliť o postup výroby tradičnej gazdovskej šunky, tak ako to robili kedysi naši dedovia. Určite mnohí z vás spomínajú ako sme chodili do komory (špajze) s nožíkom v ruke odrezávať si z tejto dobroty dovtedy, pokiaľ z nej nezostal iba koštiaľ do kapustnice. Môžeme si spomenúť na tieto časy a napriek výhradám a príkazom lekára si dopriať tejto "zdravej" pochúťky.

Sedliacky hrniec II Sedliacky hrniec II Vaše

Tento recept je veľmi jednoduchý a práve v jeho jednoduchosti sa skrýva jeho chutnosť. Je to jeden z mojich tradičných rodinných receptov, ktoré som už ani neviem či niekde odkukal, alebo vymyslel sám :)

Pečivo Pečivo Vaše

Naozaj rýchle a skvelé .. moja premiéra drobného pečiva, chlebík som už robila, ten tiež vyšiel :)

Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde (fotorecept) Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde (fotorecept) Vaše

Rozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre rybie filé, ktoré som krátko marinovala v jogurte s cesnakom. Marinovanú rybku som obalila v strúhanke, v pekáčiku som ju poliala olejom, obložila rascovými zemiakmi a upiekla. Výsledkom bola veľmi chutná a jemná rybka, obalená v strúhanke a upečená, preto sa rada podelím o tento jednoduchý a rýchly recept.

Recept bez obrázku Dvojfarebná tekvica Vaše

Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať so zimou či jeseňou. Obsahuje veľa karotenoidov, čo sú prírodné antioxidanty. Pre telo oveľa lepšie ako prášky! Tento recept je veľmi jednoduchý a má výborný vedľajší produkt - vývar, ktorý vám poslúži ako základ pre výbornú polievku. Zdravé, rýchle a navyše tak efektívne!

Plnené karé Plnené karé Vaše

Karé je dosť ,,suché" mäsko, tak som zaexperimentoval :-)

Bavorské koleno Bavorské koleno Vaše

Dobré bravčové koleno nieje zlé :-)

Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi Vaše

Rybu si asi 2 hod. pred pečením osušíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom, posolíme a necháme v chladničke. Nakrájame si zemiaky ktoré si posolíme, posypeme rascou a polejeme olivovým olejom. Vysypeme na plech, na ktorý si dáme papier na pečenie.

Burritos s rukolou Burritos s rukolou Vaše

Ja pripravujem lúpané paradajky spôsobom, že ich dám na paru a nechám povariť pár minút, počkám kým sa šupka oddelí a paradajky zmäknú, potom ich očistím od šupky a nakrájam. Pokiaľ si pripravujeme paradajky, môžeme si očistiť a nakrájať cibuľu a cesnak.

Sladko kyslá kapusta s ananásom a voňavým domácim celozrnným chliebom Sladko kyslá kapusta s ananásom a voňavým domácim celozrnným chliebom Vaše

Netradičný názov, netradičný recept : kyslá kapusta dusená v ananásovej šťave a kúskami ananásu, k tomu na zahryznutie chlieb z domácej pekárničky.

Chlieb so sušenými rajčinami a olivami (fotorecept) Chlieb so sušenými rajčinami a olivami (fotorecept) Vaše

Minulý rok sa mi konečne podarilo nasušiť rajčiny. Naložila som ich spolu s bazalkou a cesnakom do olivového oleja. Čo som neminula to som dala do mrazničky. Keď miniem tie naložené, dosypem mrazené, týždeň počkám a môžem si zase pochutnávať. Tentoraz som piekla môj obľúbený chlieb....

Opekané zemiaky z rúry Opekané zemiaky z rúry Vaše

Takto ma to naučila svokra

Škvarkové pagáče (fotorecept) Škvarkové pagáče (fotorecept) Vaše

Recept na moje najchutnejšie škvarkové pagáče, či skôr pagáčiky. Vyskúšajte a uvidíte aká fajnotka to je...

Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou Vaše

Pôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom plamieníku mám tak mi to preložila na najväčší a pustila na plno takže keď som prišla voda nikde a kapusta pripalená až hrôza.Tak som aspoň zachránila mäsko.

Celozrnné dalamánky Celozrnné dalamánky Vaše

Dneska nám došiel chlieb, tak som vyskúšala celozrnné pečivko. Hľa tu je výsledok môjho snaženia.

«1...13 14 15 ...24 »


Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
202122232425 26
27 28 29 30

TOP recepty
Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist