Ovčí syr

Nutričné energetické hodnoty - Ovčí syr (100g)

Energia
1495
KJ
Kalórie
365
kcal18.25%
Sacharidy
0
g0%
Tuky
29.5
g42.14%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny ovčí syr.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú ovčí syr:

Májová bryndza Májová bryndza Vaše

Mám v rodine skvelého chovateľa oviec ktorý robí syr zo 100% - ného ovčieho mlieka. Priniesli sme si domov velikú niekoľko kilovú hrudu a pretože sme všetko nestihli rozdať a pojesť, z asi kilového zbytku som urobila bryndzu.

Prvý jarný rozmar Prvý jarný rozmar Vaše

Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.

Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom Vaše

Tento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed v horúcom dni. Je to zdravá osvieženie v podaní zeleniny a placky skvele zasýtia.

Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom Vaše

Pri otvorení chladničky sa na mňa začali usmievať kuracie prsíčka, tak som šikovne zbehla do obchodu, dokúpila olivy, syr a pripravila tento šalátik.

Recept bez obrázku Čakankový šalát s ovčím syrom

Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.

Recept bez obrázku Šalát z mladých kalerábov

Mladé kaleráby očistíme a nahrubo postrúhame.

Recept bez obrázku Ryžové placky so špenátom

Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode.

Recept bez obrázku Pravý bulharský šopský šalát

Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme žiliek a zrniečok a nakrájame na kocky.

Recept bez obrázku Grilované cukinové balíčky

Cukiny umyjeme, osušíme a po dĺžke pokrájame na 0,5 cm hrubé pláty. Vždy položíme krížom cez seba dva pláty a potrieme olejom.

Recept bez obrázku Zapečený ovčí syr

Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr rozpučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania povaríme asi 5 minút.



Aktuálne súťaže

Súťaž na september o najlepší nápad, návod či fotopostup
Súťažime aj v septembri! Zapojte do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.

Súťaž o najlepší nedeľný obed so Zlatou edíciou Somat a Pur
Nepremeškajte jedinečnú príležitosť a zapojte sa do veľkej receptovej súťaže o najlepší nedeľňajší obed. Pozvite nás do vašej kuchyne a podeľte sa s nami o váš sviatočný nedeľňajší obed. Získajte fantastické ceny a pochváľte sa čitateľom so svojím zlatom na tanieri.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2015
12 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist