Ovčí syr

Nutričné energetické hodnoty - Ovčí syr (100g)

Energia
1495
KJ
Kalórie
365
kcal18.25%
Sacharidy
0
g0%
Tuky
29.5
g42.14%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny ovčí syr.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú ovčí syr:

Májová bryndza Májová bryndza Vaše

Mám v rodine skvelého chovateľa oviec ktorý robí syr zo 100% - ného ovčieho mlieka. Priniesli sme si domov velikú niekoľko kilovú hrudu a pretože sme všetko nestihli rozdať a pojesť, z asi kilového zbytku som urobila bryndzu.

Prvý jarný rozmar Prvý jarný rozmar Vaše

Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.

Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom Vaše

Tento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed v horúcom dni. Je to zdravá osvieženie v podaní zeleniny a placky skvele zasýtia.

Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom Vaše

Pri otvorení chladničky sa na mňa začali usmievať kuracie prsíčka, tak som šikovne zbehla do obchodu, dokúpila olivy, syr a pripravila tento šalátik.

Recept bez obrázku Čakankový šalát s ovčím syrom

Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.

Recept bez obrázku Šalát z mladých kalerábov

Mladé kaleráby očistíme a nahrubo postrúhame.

Recept bez obrázku Ryžové placky so špenátom

Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode.

Recept bez obrázku Pravý bulharský šopský šalát

Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme žiliek a zrniečok a nakrájame na kocky.

Recept bez obrázku Grilované cukinové balíčky

Cukiny umyjeme, osušíme a po dĺžke pokrájame na 0,5 cm hrubé pláty. Vždy položíme krížom cez seba dva pláty a potrieme olejom.

Recept bez obrázku Zapečený ovčí syr

Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr rozpučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania povaríme asi 5 minút.



Aktuálne súťaže

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste súťažíme o najobľúbenejší recept v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na august o najlepší nápad, návod či fotopostup
Zapojte sa aj v auguste do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2015
12
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist