Mak

Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú mak:

«1...7 8 9 ...16 »
Lupačky(fotorecept) Lupačky(fotorecept) Vaše

Recept som vyčítala na nete:)...veľmi chutné:)

Francúzske makové rezy (fotorecept) Francúzske makové rezy (fotorecept) Vaše

Náš obľúbený nedeľný zákusok...bude aj váš?

Zemiakové pagáče (fotorecept) Zemiakové pagáče (fotorecept) Vaše

Ostala zemiaková kaša a tak som rozmýšľala čo s ňou, mäso sa zjedlo tak som sa rozhodla urobiť pagáče a kedže bola kapustovo šošovicová polievka celkom sa to hodilo. Našla som v chladničke aj kúsok údeného syra tak som ho zúžitkovala tiež. Ak vám neostanú zemiaky tak ako mne - tak si jednoducho uvaríme v šupke pár zemiakov. Ja robím tieto pagáče doslova od oka a preto som napísala množstvo surovín hlavne kôli gazdinkám ktoré ešte nemajú dostatok skúseností s pečením.

Chutné venčeky. Chutné venčeky. Vaše

Kysnuté robím od oka,ale tieto venčeky som robila podľa receptu.Očakávala som chrumkavé,podľa názvu a robila som včera,boli mäkké.A keď dnes ráno boli zasa mäkké,chutné,rýchle som urobila fotky pred raňajkami a pridávam recept.

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste

Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým z makovej hmoty narežeme pásiky asi 3,5 x 15 cm. Keď je chrbát upečený, opatrne naň priložíme makovú hmotu a formujeme ju pozdĺž chrbta.

Rýchly makový koláč-hrnčekový Rýchly makový koláč-hrnčekový Vaše

tento koláčik mám od mami, možno tu podobný už je..ale ja ho pridám..

Jablkové muffiny/Makovo-citrónové muffiny Jablkové muffiny/Makovo-citrónové muffiny Vaše

Základné cesto mojich muffkov je rovnaké a tak som si dovolila ukazať Vám v jednom recepte rovno dva typy...Oba geniálne samozrejme :D

Makové bezlepkové strašidelné muffinky Makové bezlepkové strašidelné muffinky

Vyšľaháme maslo s cukrom. Po jednom postupne primiešavame žĺtky. Z bielkov a cukru vypracujeme sneh. Postupne ho primiešame do maslovej hmoty spolu s makom a maizenou. Podľa chuti pridáme rumové hrozienka, naplníme muffinkové košíčky a pečieme asi 25 minút.

Mako-tvarohový koláčik Mako-tvarohový koláčik Vaše

Milujem kombináciu mak a tvaroh...

Chodské koláče podľa Hanče Sladké z Draženova Chodské koláče podľa Hanče Sladké z Draženova Vaše

Neviem síce kto je Hanča Sladká z Draženova, ale aj tak som jej veľmi povďačná za recept, o ktorý sa podelila s časopisom Apetit. Na Chodské koláče som si ponachádzala veľa receptov a chcem ich postupne vyskúšať, aby som si našla práve ten naj.

Letný makový dezert Letný makový dezert

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha, pričom do nej prisypávame mak a cukor.

Recept bez obrázku Nízkotučné bagle Vaše

Recept jsem našla na bbcgoodfood.com. Nemohu přidat obrázek, protože, jak víte, já nefotím. Pokud by mi redakce dovolila, přidala bych se obrázek z té britské stránky. Recept pro vás překládám.

Rýchle slivkové knedlíky Rýchle slivkové knedlíky Vaše

Tento recept mám už niekoľko rokov vystrihnutý zo Života pod názvom "Perky z rohlíkov". Páči sa mi preto, že keď si náhle zmyslím niečo takéto variť, ako dnes, nemusím najprv variť zemiaky, čakať kým vychladnú ....Už viackrát som ho robila a dnes som ho použila na slivkové kendlíky. Nerobila som klasické gulky ale .... Robiť som ich začala o 11,00 hod, keď som už od raňajok cítila hlad a o 12,10 hod som ich už mierne vychladnuté jedla.

Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou

Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a 5 minút varíme. Pridáme na tenké plátky nakrájaný ananás, citrónovú šťavu, krátko povaríme, aby šťava dosiahla sirupovú konzistenciu. Marinujeme 12 hodín.

Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové Vaše

Tento recept som našla na faceboku ,stranke pre celiatikov.A keďže viem že nie všetci ju navštevuju tak som sa rozhodla dať ho sem na varechu aby dobrí recept našiel každý. Troška som si ho upravila.

Koláčiky s malinovou plnkou (fotorecept) Koláčiky s malinovou plnkou (fotorecept) Vaše

Tieto kolaciky sa mozu plnit roznymi plnkami. Namiesto malin sa do plnky moze dat citronova alebo pomarancova stava, roztlacene ribezle, cucoriedky a rozne ine ovocie.

Dvojfarebné tyčinky (fotorecept) Dvojfarebné tyčinky (fotorecept) Vaše

Hľadala som niečo nové slané pečivo a natrafila som na tieto tyčinky. /Maminčine recepty-slané pečivo/.

Surový zákusok Surový zákusok Vaše

Inšpiráciu som čerpala z vegánskych receptov a toto nakoniec vzniklo. Do "cesta" môžete pridať hocičo čo máte radi.

Makovníky a orechovníky zo zabáraného cesta Makovníky a orechovníky zo zabáraného cesta Vaše

Recept mám viac ako štyridsať rokov a myslím, že rovnaký ani podobný sem zatiaľ pridaný nebol. Tak ho pridám, možno sa niekomu zapáči.

«1...7 8 9 ...16 »


Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
202122232425 26
27 28 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist