Foie gras - husacia pečeň

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a kačíc, ktorým pre nedostatok pohybu pečeň mimoriadne narastie a nadobudne výraznú chuť. Najmä maškrtní Francúzi na foie gras nedajú dopustiť.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú foie gras - husacia pečeň:

Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom (fotorecept) Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom (fotorecept)

Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej odrežeme dvojcentimetrové plátky.

Husacia pečeň s dubákmi Husacia pečeň s dubákmi

Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo husacou masťou a pomaly opekáme desať minút z jednej a desať minút z druhej strany na miernom ohni.

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney Video

Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky prepelice osolíme a okoreníme. Na rozohriatu panvicu nalejeme olej a mäso s pečienkou a vetvičkami rozmarínu opečieme z každej strany. Opečené mäso s pečienkou a rozmarínom preložíme do pekáča, a dáme dopiecť do rúry na 6 minút pri 180 stupňoch.



Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Lákavé spojenie chutí ukryté v muffinových košíčkoch
Ovsené vločky sú dôležitou súčasťou vyváženej stravy a mnohí ich pravidelne zaraďujú do svojho jedálnička. Skúšali ste ich však niekedy pridať do voňavých muffinov?

Súťaž na máj o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v máji odmeňujeme autorov najobľúbenejších receptov na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na máj o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pripojte sa aj v máji do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2015
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 29 30 31

Magazín

Líčka na víne
Po dvoch rokoch som opäť navštívil Kastíliu. Bolo príjemne teplo a jar bola v rozpuku.

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.

7 nových toastových trendov
- Inzercia -
Verili by ste, že toasty a móda majú veľa spoločného? Keď sa Slovákmi obľúbeného jedla chopia módni blogeri a použijú kvalitné ingrediencie, bežný toast sa rázom premení na Fashion toast.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist