Foie gras - husacia pečeň

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a kačíc, ktorým pre nedostatok pohybu pečeň mimoriadne narastie a nadobudne výraznú chuť. Najmä maškrtní Francúzi na foie gras nedajú dopustiť.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú foie gras - husacia pečeň:

Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom (fotorecept) Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom (fotorecept)

Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej odrežeme dvojcentimetrové plátky.

Husacia pečeň s dubákmi Husacia pečeň s dubákmi

Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo husacou masťou a pomaly opekáme desať minút z jednej a desať minút z druhej strany na miernom ohni.

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney Video

Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky prepelice osolíme a okoreníme. Na rozohriatu panvicu nalejeme olej a mäso s pečienkou a vetvičkami rozmarínu opečieme z každej strany. Opečené mäso s pečienkou a rozmarínom preložíme do pekáča, a dáme dopiecť do rúry na 6 minút pri 180 stupňoch.



Magazín

Šalát či polievka. Pozrite sa, ako sa dá špargľa jednoducho použiť v každodennej kuchyni
Špargľa ako zelenina či liečivá bylinka je známa od nepamäti. Biela špargľa vyrastá na poli pod fóliami, bez fólie - vystavená slnečným lúčom vyrastá zelená špargľa a fialová vzniká, keď je biela špargľa vystavená na dlhšiu dobu svetlu. Ochutnajte 10 originálnych receptov z tejto kráľovskej zeleniny.

Varecha 18/2016: Pečieme jarné koláčiky
Časopis Varecha v piatok 6. mája v denníku Pravda.

Hrnčekové koláče: V jednoduchosti je krása (a chuť)
Dnes nevážime na gramy, ale meriame na hrnčeky. Vyberte si z 10 receptov na rýchle koláče pre začiatočníkov i pokročilých.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2016
12 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

TOP recepty
Aktuálne súťaže Varechy

SÚŤAŽ: Balkón či terasa – pochváľ sa
Máš doma balkón alebo terasu, na ktorej si môžu ľudia nechať OČI vyOČIť? Pochváľ sa a zasúťaž si o pekné ceny na našej stránke Nápady.Pravda.sk.

Radosť variť v Poluse s blogerkou Zuzanou Frešo – varte a vyhrajte!
Takáto súťaž tu ešte nebola! Od 13. apríla 2016 štartujeme na Varecha.sk novú pravidelnú súťaž Varíme s Varechou.

VÝSLEDKY SÚŤAŽE: Veľkonočná súťaž s Herou
Naša veľkonočná súťaž pozná svojich víťazov. Pozrite sa, aké cupcakes pripravili naši Varecháči a na ktoré sa usmialo šťastie a vyhrali.

Najlepšie nápady mesiaca marec 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca marec 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2016: Pečieme jarné koláčiky Pečieme jarné koláčiky
Časopis Varecha v piatok 6. mája v denníku Pravda.


TOPlist