Foie gras - husacia pečeň

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a kačíc, ktorým pre nedostatok pohybu pečeň mimoriadne narastie a nadobudne výraznú chuť. Najmä maškrtní Francúzi na foie gras nedajú dopustiť.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú foie gras - husacia pečeň:

Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom (fotorecept) Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom (fotorecept)

Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej odrežeme dvojcentimetrové plátky.

Husacia pečeň s dubákmi Husacia pečeň s dubákmi

Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo husacou masťou a pomaly opekáme desať minút z jednej a desať minút z druhej strany na miernom ohni.

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney Video

Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky prepelice osolíme a okoreníme. Na rozohriatu panvicu nalejeme olej a mäso s pečienkou a vetvičkami rozmarínu opečieme z každej strany. Opečené mäso s pečienkou a rozmarínom preložíme do pekáča, a dáme dopiecť do rúry na 6 minút pri 180 stupňoch.



Aktuálne súťaže

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj tento mesiac hľadáme najlepšie a najobľúbenejšie recepty a vyhlasujeme súťaž v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
212223242526 27
28 29 30 31

Magazín

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist