Filé


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú filé:

«1 2 »
Recept bez obrázku Zapekané filé s tatarskou omáčkou Vaše

Príprava toho filé je veľmi jednoduchá a výsledok je chutný. Robievam filé často a rada ho robím na rôzne spôsoby.

Recept bez obrázku Rybacia polievka Vaše

Recept pochádza z kuchárskej knihy Recepty zo života.

Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) Vaše

Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš stôl dostáva aj filé. Okrem vysmážaného, čomu sa viac-menej vyhýbame, je obľúbené toto citrónovo-bylinkové.

Nátierka a lá treska Nátierka a lá treska Vaše

Diétna nátierka pre všetkých, ktorí nemôžu cibuľu, koreniny a majonézu.

Recept bez obrázku Fínska vianočná polievka Vaše

Toto je veľmi rychlá a diétna polievka.

Recept bez obrázku Námornícke fondue Vaše

V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem aj niekoľko dávnych námorníckych receptov. Tu je prvý. Trochu do dneška upravený.

Recept bez obrázku Rybací nákyp so zemiakmi

Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od malých kostičiek a uvaríme ho spolu s rascou.

Recept bez obrázku Filé na víne Vaše

Recept pripravujeme pri každej možnej príležitosti

Recept bez obrázku Rybie filé so špenátom

Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a filé vyberieme.

Recept bez obrázku Filé zapečené s nivou

Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme rozšľahanými vajcami a posypeme strúhanou nivou.

Recept bez obrázku Studený šalát z rybieho filé

Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu podusíme na vode, pridáme filé a dusíme domäkka.

Recept bez obrázku Filé z kapra

Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok.

Recept bez obrázku Filé zapečené s topeným syrom

Filé osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu v chladničke odležať.

Recept bez obrázku Rybací paprikáš

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme.

Recept bez obrázku Rybie filé ako mozoček

Rybie filé pokrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na časti oleja.

Recept bez obrázku Exotické filé s karí omáčkou

Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme ich na štyri časti a vyberieme jadrovník.

Recept bez obrázku Rybie filé s banánmi

Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na horúcom oleji opečieme.

Recept bez obrázku Zapekané filé

Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.

«1 2 »


Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.

SÚŤAŽ: Vianočné pohostenie s výrobkami Mecom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máme tu december a s ním sviatky Vianoc. Práve na toto obdobie je ako stvorená vianočná šunka spolu s originálnym receptom, ktorú pre Vás pripravil Mecom. Stačí zapojiť sa do súťaže!


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
1516171819 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist