Filé


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú filé:

«1 2 »
Recept bez obrázku Zapekané filé s tatarskou omáčkou Vaše

Príprava toho filé je veľmi jednoduchá a výsledok je chutný. Robievam filé často a rada ho robím na rôzne spôsoby.

Recept bez obrázku Rybacia polievka Vaše

Recept pochádza z kuchárskej knihy Recepty zo života.

Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) Vaše

Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš stôl dostáva aj filé. Okrem vysmážaného, čomu sa viac-menej vyhýbame, je obľúbené toto citrónovo-bylinkové.

Nátierka a lá treska Nátierka a lá treska Vaše

Diétna nátierka pre všetkých, ktorí nemôžu cibuľu, koreniny a majonézu.

Recept bez obrázku Fínska vianočná polievka Vaše

Toto je veľmi rychlá a diétna polievka.

Recept bez obrázku Námornícke fondue Vaše

V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem aj niekoľko dávnych námorníckych receptov. Tu je prvý. Trochu do dneška upravený.

Recept bez obrázku Rybací nákyp so zemiakmi

Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od malých kostičiek a uvaríme ho spolu s rascou.

Recept bez obrázku Filé na víne Vaše

Recept pripravujeme pri každej možnej príležitosti

Recept bez obrázku Rybie filé so špenátom

Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a filé vyberieme.

Recept bez obrázku Filé zapečené s nivou

Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme rozšľahanými vajcami a posypeme strúhanou nivou.

Recept bez obrázku Studený šalát z rybieho filé

Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu podusíme na vode, pridáme filé a dusíme domäkka.

Recept bez obrázku Filé z kapra

Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok.

Recept bez obrázku Filé zapečené s topeným syrom

Filé osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu v chladničke odležať.

Recept bez obrázku Rybací paprikáš

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme.

Recept bez obrázku Rybie filé ako mozoček

Rybie filé pokrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na časti oleja.

Recept bez obrázku Exotické filé s karí omáčkou

Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme ich na štyri časti a vyberieme jadrovník.

Recept bez obrázku Rybie filé s banánmi

Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na horúcom oleji opečieme.

Recept bez obrázku Zapekané filé

Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.

«1 2 »


Aktuálne súťaže

Súťaž na september o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj s blížiacou sa jeseňou vyhlasujeme na Varecha.sk súťaž o najobľúbenejší recept v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na september o najlepší nápad, návod či fotopostup
Súťažime aj v septembri! Zapojte do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.

Súťaž o najlepší nedeľný obed so Zlatou edíciou Somat a Pur
Nepremeškajte jedinečnú príležitosť a zapojte sa do veľkej receptovej súťaže o najlepší nedeľňajší obed. Pozvite nás do vašej kuchyne a podeľte sa s nami o váš sviatočný nedeľňajší obed. Získajte fantastické ceny a pochváľte sa čitateľom so svojím zlatom na tanieri.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2015
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

TOP recepty
Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist