Feferónky

Nutričné energetické hodnoty - Feferónky (100g)

Energia
1218
KJ
Kalórie
290
kcal14.5%
Sacharidy
1
g0.43%
Tuky
27
g38.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny feferónky.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú feferónky:

«1 2 ...7 »
Paprikovo-hokkaidová nátierka Paprikovo-hokkaidová nátierka Vaše

Dostala som papriku a pôvodne som chcela urobiť len čisto paprikovú nátierku, ktorú robievam už roky, ale tentoraz som do nej dala tekvicu a na svete je veľmi chutná variácia.

Fazuľa a párky s paprikou a paradajkami (fotorecept) Fazuľa a párky s paprikou a paradajkami (fotorecept) Vaše

Tento recept robím na jeseň keď zoženiem lacnejšiu kapiu a rajčiny a z Lidla sú bravčové párky ktoré sú kvalitné a tenké dobre sa dávajú do pohárov.

Domáca Pali paštéta (fotorecept) Domáca Pali paštéta (fotorecept) Vaše

recept mám od kolegu, dávno som sa na neho chystal, až konečne prišiel deň D :-)

Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета (fotorecept) Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета (fotorecept) Vaše

Tento recept pochádza od Bulharskej babičky, Bulharskej blogerky. Nie je to nič pre tých čo nemajú radi štipľavé, ale je to vraj vynikajúca pochúťka podľa opisu môjho chlapa "nič lepšie som nejedol". /chlap nie je nadávka - je to pomenovanie milovaného manžela :-)/

Domáci Sweet and Sour Sauce (fotorecept) Domáci Sweet and Sour Sauce (fotorecept) Vaše

Robila som domáce Tabasco a ostalo mi až priveľa "drte" z feferóniek..Je to tak pikantné, že malá fľaška by nám vydržala aj roky :))..preto vymýšľam a hľadám na nete, ako to zúžitkovať, našťastie mi napadlo, že máme radi ázijskú sladko-kyslú omáčku a čo nenájdem? jednoduchý, lacný domáci recept, ktorý vôbec nezaostáva za tými kupovanými ..

Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) Vaše

Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla papriky aj na nátierku, nenáročná na suroviny, prekvapivá chuťou

Kapustový šalát s kuracím mäsom Kapustový šalát s kuracím mäsom Vaše

Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa s ním chcem podeliť lebo je skutočne chutný.

Zavárané kyslé uhorky Zavárané kyslé uhorky Vaše

Moje prvé zaváranie uhoriek :P

PRITAMIN PRITAMIN Vaše

Tento recept mám od mojej babky, ako malé deti sme to stále vyjedali v špajzi aj čisté bez pečiva :P :D

Pravá macedónska Ljutenica (fotorecept) Pravá macedónska Ljutenica (fotorecept) Vaše

Tento recept pochadza z Macedonska.Na vareche som objavila niekolko podobnych receptov,ale tento ma naucila moja macedonska svokra a takto ljutenicu robime kazdy rok.Nafotila som ju krok za krokom, lebo ak sa nedodrzi presny postup starych materi nie je to ono.Dufam,ze sa vam moj recept zapaci a vyskusate ho aj vy.Mnozstvo uvadzam v povodnom zneni ,ale kazdy si ho moze prisposobit podla svojich moznosti.

Moje super Lečo Moje super Lečo Vaše

Takto ho robieval môj otec. česť jeho pamiatke. Najradšej ho má moja priateľka.

Slaná torta čaša (fotorecept) Slaná torta čaša (fotorecept) Vaše

Dnes som robila slanú tortu čašu.

Žihľavová polievka - Супа от коприва (fotorecept) Žihľavová polievka - Супа от коприва (fotorecept) Vaše

Polievka zo žihľavy je v bulharskej kuchyni top-jarná polievka. Vôňou pripomína vôňu jari. Okrem toho, že je zdravá a plná vitamínov, jej príprava je veľmi jednoduchá aj pre nováčika v kuchyni. Recept na žihľavovú polievku je súčasťou receptov každej bulharskej kuchárskej knihy

Plnená zemiaková placka (fotorecept) Plnená zemiaková placka (fotorecept) Vaše

Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo návštev :)

Naši utopení (fotorecept) Naši utopení (fotorecept) Vaše

Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ale dlho nevydrží :)

Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát Vaše

Včera mi odišla manželka na 4 dni preč a nechala mi 100€ na pitie a ani cent na jedlo, tak som si musel pomôcť receptom typu "co dúm dá":):):). Tiež to nie je môj výmysel, ale kombinácií tohto receptu je také množstvo že každý si môže urobiť svoj. Bratia Česi sú v tom majstri. V surovinách uvediem najprv svoju jednoduchú verziu a potom suroviny ktoré je možné kombinovať. To aby ste nejedli len starú klasiku, tlačenka s cibuľou a octom.

Halászlé z kapra Halászlé z kapra Vaše

S halászlé je to podobné ako s gulášom,čo región,to iné zloženie,ale základ je rovnaký-cibuľa,ryba a červená mletá paprika.Nechal som si odložit niekolko kaprích hláv,k tomu jeden kapor,v mrazáku som mal zopár ostriežov,samozrejme čím viac druhov rýb,tým lepšie.Mlieč nakoniec je super,s ikrami pozor-niektoré sú nahorklé.

Trnavská pikantná nátierka (jednoduchá) Trnavská pikantná nátierka (jednoduchá) Vaše

U nas v Trnave znama ako trnavska pomazanka (v tomto pripade jej zjednodusena verzia) . Minuly rok nas moj otec prekvapil a poslal nam z nej vela poharov, kedze sa uz zjedli, poprosila som ho o recept, ktory je nielen vcelku rychly ale aj jednoduchy tym, ze zaklad tvori iba paprika a cibula.

Zeleninové špagety Zeleninové špagety Vaše

Tento recept pochádza z Varechy, ale niečo som vynechala, niečo pozmenila, niečo pridala... Dúfam, že vám bude chutiť :)

Recept bez obrázku Špak má šmak Vaše

Recept pochádza od kamaráta Petra, u ktorého som ho koštoval

«1 2 ...7 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Rajo ochutené tvarohy - vhodné na každú situáciu! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Čo je v dnešnej dobe na nezaplatenie? Napríklad spojenie príjemného s užitočným, keď jeden produkt dokáže naplniť viaceré potreby!

Rebríček TOP 20 nápadov mesiaca október 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca október 2014 - OPRAVA
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 30

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 49/2014: Pečieme na Vianoce (1) Pečieme na Vianoce (1)
Časopis Varecha v piatok 5. decembra v denníku Pravda.


TOPlist