Feferónky

Nutričné energetické hodnoty - Feferónky (100g)

Energia
1218
KJ
Kalórie
290
kcal14.5%
Sacharidy
1
g0.43%
Tuky
27
g38.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny feferónky.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú feferónky:

«1 2 ...7 »
Pravá macedónska Ljutenica (fotorecept) Pravá macedónska Ljutenica (fotorecept) Vaše

Tento recept pochadza z Macedonska.Na vareche som objavila niekolko podobnych receptov,ale tento ma naucila moja macedonska svokra a takto ljutenicu robime kazdy rok.Nafotila som ju krok za krokom, lebo ak sa nedodrzi presny postup starych materi nie je to ono.Dufam,ze sa vam moj recept zapaci a vyskusate ho aj vy.Mnozstvo uvadzam v povodnom zneni ,ale kazdy si ho moze prisposobit podla svojich moznosti.

Moje super Lečo Moje super Lečo Vaše

Takto ho robieval môj otec. česť jeho pamiatke. Najradšej ho má moja priateľka.

Slaná torta čaša (fotorecept) Slaná torta čaša (fotorecept) Vaše

Dnes som robila slanú tortu čašu.

Žihľavová polievka - Супа от коприва (fotorecept) Žihľavová polievka - Супа от коприва (fotorecept) Vaše

Polievka zo žihľavy je v bulharskej kuchyni top-jarná polievka. Vôňou pripomína vôňu jari. Okrem toho, že je zdravá a plná vitamínov, jej príprava je veľmi jednoduchá aj pre nováčika v kuchyni. Recept na žihľavovú polievku je súčasťou receptov každej bulharskej kuchárskej knihy

Plnená zemiaková placka (fotorecept) Plnená zemiaková placka (fotorecept) Vaše

Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo návštev :)

Naši utopení (fotorecept) Naši utopení (fotorecept) Vaše

Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ale dlho nevydrží :)

Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát Vaše

Včera mi odišla manželka na 4 dni preč a nechala mi 100€ na pitie a ani cent na jedlo, tak som si musel pomôcť receptom typu "co dúm dá":):):). Tiež to nie je môj výmysel, ale kombinácií tohto receptu je také množstvo že každý si môže urobiť svoj. Bratia Česi sú v tom majstri. V surovinách uvediem najprv svoju jednoduchú verziu a potom suroviny ktoré je možné kombinovať. To aby ste nejedli len starú klasiku, tlačenka s cibuľou a octom.

Halászlé z kapra Halászlé z kapra Vaše

S halászlé je to podobné ako s gulášom,čo región,to iné zloženie,ale základ je rovnaký-cibuľa,ryba a červená mletá paprika.Nechal som si odložit niekolko kaprích hláv,k tomu jeden kapor,v mrazáku som mal zopár ostriežov,samozrejme čím viac druhov rýb,tým lepšie.Mlieč nakoniec je super,s ikrami pozor-niektoré sú nahorklé.

Trnavská pikantná nátierka (jednoduchá) Trnavská pikantná nátierka (jednoduchá) Vaše

U nas v Trnave znama ako trnavska pomazanka (v tomto pripade jej zjednodusena verzia) . Minuly rok nas moj otec prekvapil a poslal nam z nej vela poharov, kedze sa uz zjedli, poprosila som ho o recept, ktory je nielen vcelku rychly ale aj jednoduchy tym, ze zaklad tvori iba paprika a cibula.

Zeleninové špagety Zeleninové špagety Vaše

Tento recept pochádza z Varechy, ale niečo som vynechala, niečo pozmenila, niečo pridala... Dúfam, že vám bude chutiť :)

Recept bez obrázku Špak má šmak Vaše

Recept pochádza od kamaráta Petra, u ktorého som ho koštoval

Kvasená zelenina podľa starého bulharského receptu (fotorecept) Kvasená zelenina podľa starého bulharského receptu (fotorecept) Vaše

Pretože teraz je tá správna sezóna na prípravu zeleninových dobrôt na zimu, ponúkam tento recept všetkým milovníkom zeleniny a zdravého jedla. Ide o viac druhov zeleniny,vykvasenej v kameninovom súdku, bez pridania akejkoľvek chémie. Recept pochádza od môjho strýka - Bulhara, ktorý mal v Trnave obrovský kus pozemku, kde si dopestovával vlastnú zeleninu a takýmto spôsobom aj uchovával na zimu. Je skutočne vynikajúca a zdravá - veď vyskúšajte!

Recept bez obrázku Sterilizované feferónky s hrozienkami Vaše

Feferonky, celé papriky a očistený cesnak pomelieme. Pridáme ostatné suroviny a varíme od bodu zovretia 10 minút.

Pripečené paradajky sterilizované Pripečené paradajky sterilizované Vaše

Keďže máme radi paradajky a ich rôzne podoby, urobila som nejaké do rezervy :D Nie sú to sušené paradajky, aj keď sa čiastočne aj sušia. Zvonka majú "zatiahnutú" kôrku, ale v strede sú pekne dužinaté. Výborné k cestovinám, alebo na chlebík, či toast. Množstvá sú uvedené na 1 veľký plech. Z toho vznikli 2 poháre - oba približne 3dcl.

Recept bez obrázku Chutná mäsovo - zeleninová nátierka Vaše

Je tu nový školský rok a cezpoľní študenti si z domu odnášajú aj niečo pod zub. Supermarketové paštéty a nátierky sa mnohým "prejedli" a preto ponúkam niečo na spestrenie. Priateľ si nosil do práce niečo, čo ohromne rozvoniavalo a ešte lepšie chutilo. Vypýtal som si od neho recept a po rokoch som ho znovu našiel a ponúkam ho aj vám. Verím, že si pochutíte. ( Tip: zeleninu použite podľa možnosti domácu, alebo z tržnice - je podstatne chutnejšia ako zo supermarketov! )

Mamina pikantná meatová nátierka Mamina pikantná meatová nátierka Vaše

Recept má už vyše 25 rokov - v lete sme u nás doma z úrody v záhrade zásadne zavárali 2 druhy pomazánok - ostrú paradajkovú a pikantnú meatovú. (My máme radi ostré veci) A robíme ich doteraz - aj keď mama sa teraz priklonila viac k paradajkovej. Ale ja si dám veľmi rada na hrianke práve túto. Ak si nie ste istí, či vám bude chutiť, skúste sa pozrieť na jej rýchlu verziu na blogu - http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/pikantna-toastova-natierka.html. Chuť je tá istá, ale čas a dávka nie

Otcova pikantná nátierka (fotorecept) Otcova pikantná nátierka (fotorecept) Vaše

Robieval ju každoročne roky,čo mi pamäť siaha.Bola jeho obľúbená,musela byť.Výborná na chlieb,k mäsu,plnil ňou chlebové placky,ochucoval polievky a mäsové pokrmy.Pridáva sa tam horčica,dáva jej inú chuť.Jeden rok ju tam zabudol dať a nebolo to ono,ale komu nevonia nemusí ju tam mať..

Lasagne s cuketou (fotorecept) Lasagne s cuketou (fotorecept) Vaše

Trochu prplačka, ale stojí to za tú námahu...

Guláš s cuketou Guláš s cuketou Vaše

Keďže už neviem čo s cuketou, tak som sa rozhodla dať ho do gulášu, keďže som použila olej namiesto masti, čo je pri guláši neodpustiteľný hriech je to aj diétne jedlo...

Domáci kečup (fotorecept) Domáci kečup (fotorecept) Vaše

Viem, že je tu na vareche plno receptov na kečup, ale aj napriek tomu chcem pridať aj ten náš, ktorý robievame už niekoľko rokov...minulý rok som ho robila na etapy z 12tich kíl paradajok pre celú rodinu...

«1 2 ...7 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca júl 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2014
123
45678910
11121314151617
1819202122 23 24
25 26 27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist