Feferónky

Nutričné energetické hodnoty - Feferónky (100g)

Energia
1218
KJ
Kalórie
290
kcal14.5%
Sacharidy
1
g0.43%
Tuky
27
g38.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny feferónky.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú feferónky:

«1 2 ...8 »
Domáce utopence Domáce utopence Vaše

Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť

Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom Vaše

Táto špecialita pochádza z Južného Srbska a má veľa podôb, tak sa podelím o jednu stej mojej

Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) Vaše

Ponúkam ako inšpiráciu. Chlebové cesto som znova použil od @havino http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept.html. V čase prípravy nie je započítaný čas na prípravu bagiet.

Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept) Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept) Vaše

Ak niekto nemôže tresku tak tu ponúkam jednu z verzii náhrada za ňu.

Recept bez obrázku Obyčajný guláš v kotline, kotlinke Vaše

Tak,som tu opäť.Ak Vás unavujem,tak treba napísať.Na to sú komentáre. Ale pekne po poriadku.Dávnejšie,asi tak pred 15 rokmi som pracoval na jednom gazdovstve v Nemecku.Samozrejme na čierno.Bola to veľmi bohatá rodina a deti,jedna báseň.Všetci tituly a dobré postavenie.Posledná dcéra-Júlia,ukončila vysokú školu.Na oslavu musia prísť všetci študenti.Hans,tak sa volal môj šéf,nevedel ako 27 študentských krkov nasýtiť.Navrhol som guláš v kotline.Nie-znela odpoveď.Ale bohatý si vedia vážiť peniaze!

Rúrový guláš Rúrový guláš Vaše

Rúrový guláš je u nás v rodine veľmi obľúbený, príprava je veľmi jednoduchá - pripraví sa sám - a gulášik je chutný - pripálenie nehrozí

Recept bez obrázku Kyslé ryby z kapra Vaše

Takto pripravená ryba vydrží aj niekoľko mesiacov. Nemusí byť v chladničke, keď ako nádobu použijete súdok na kyslú kapustu. Ja som to tak mal 10 mesiacov a verte, že čím bola staršia, tým bola chutnejšía. Sama o sebe je veľmi chutná, ale dajú sa z nej pripraviť aj rôzne rybacie šaláty, alebo treska. Vyskúšajte a nebudete sklamaní. DOBRÚ CHUŤ!

Škvarková nátierka Škvarková nátierka Vaše

Túto pomázanku som urobila pre našich jedákov,je výborna a rýchla priprava ,zvládne to aj začiatočnik.

Paprikovo-hokkaidová nátierka Paprikovo-hokkaidová nátierka Vaše

Dostala som papriku a pôvodne som chcela urobiť len čisto paprikovú nátierku, ktorú robievam už roky, ale tentoraz som do nej dala tekvicu a na svete je veľmi chutná variácia.

Fazuľa a párky s paprikou a paradajkami (fotorecept) Fazuľa a párky s paprikou a paradajkami (fotorecept) Vaše

Tento recept robím na jeseň keď zoženiem lacnejšiu kapiu a rajčiny a z Lidla sú bravčové párky ktoré sú kvalitné a tenké dobre sa dávajú do pohárov.

Domáca Pali paštéta (fotorecept) Domáca Pali paštéta (fotorecept) Vaše

recept mám od kolegu, dávno som sa na neho chystal, až konečne prišiel deň D :-)

Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета (fotorecept) Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета (fotorecept) Vaše

Tento recept pochádza od Bulharskej babičky, Bulharskej blogerky. Nie je to nič pre tých čo nemajú radi štipľavé, ale je to vraj vynikajúca pochúťka podľa opisu môjho chlapa "nič lepšie som nejedol". /chlap nie je nadávka - je to pomenovanie milovaného manžela :-)/

Domáci Sweet and Sour Sauce (fotorecept) Domáci Sweet and Sour Sauce (fotorecept) Vaše

Robila som domáce Tabasco a ostalo mi až priveľa "drte" z feferóniek..Je to tak pikantné, že malá fľaška by nám vydržala aj roky :))..preto vymýšľam a hľadám na nete, ako to zúžitkovať, našťastie mi napadlo, že máme radi ázijskú sladko-kyslú omáčku a čo nenájdem? jednoduchý, lacný domáci recept, ktorý vôbec nezaostáva za tými kupovanými ..

Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) Vaše

Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla papriky aj na nátierku, nenáročná na suroviny, prekvapivá chuťou

Kapustový šalát s kuracím mäsom Kapustový šalát s kuracím mäsom Vaše

Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa s ním chcem podeliť lebo je skutočne chutný.

Zavárané kyslé uhorky Zavárané kyslé uhorky Vaše

Moje prvé zaváranie uhoriek :P

PRITAMIN PRITAMIN Vaše

Tento recept mám od mojej babky, ako malé deti sme to stále vyjedali v špajzi aj čisté bez pečiva :P :D

Pravá macedónska Ljutenica (fotorecept) Pravá macedónska Ljutenica (fotorecept) Vaše

Tento recept pochadza z Macedonska.Na vareche som objavila niekolko podobnych receptov,ale tento ma naucila moja macedonska svokra a takto ljutenicu robime kazdy rok.Nafotila som ju krok za krokom, lebo ak sa nedodrzi presny postup starych materi nie je to ono.Dufam,ze sa vam moj recept zapaci a vyskusate ho aj vy.Mnozstvo uvadzam v povodnom zneni ,ale kazdy si ho moze prisposobit podla svojich moznosti.

Moje super Lečo Moje super Lečo Vaše

Takto ho robieval môj otec. česť jeho pamiatke. Najradšej ho má moja priateľka.

Slaná torta čaša (fotorecept) Slaná torta čaša (fotorecept) Vaše

Dnes som robila slanú tortu čašu.

«1 2 ...8 »


Aktuálne súťaže

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Zapojte sa aj v júli do našej súťaž o najobľúbenejší recept a získajte skvelé ceny na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na júl o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pridajte svoj nápad a zasúťažte si! Čakajú na vás pekné ceny. Aj v júli súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 31

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist