Feferónky

Nutričné energetické hodnoty - Feferónky (100g)

Energia
1218
KJ
Kalórie
290
kcal14.5%
Sacharidy
1
g0.43%
Tuky
27
g38.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny feferónky.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú feferónky:

«1 2 ...7 »
Žihľavová polievka - Супа от коприва (fotorecept) Žihľavová polievka - Супа от коприва (fotorecept) Vaše

Polievka zo žihľavy je v bulharskej kuchyni top-jarná polievka. Vôňou pripomína vôňu jari. Okrem toho, že je zdravá a plná vitamínov, jej príprava je veľmi jednoduchá aj pre nováčika v kuchyni. Recept na žihľavovú polievku je súčasťou receptov každej bulharskej kuchárskej knihy

Plnená zemiaková placka (fotorecept) Plnená zemiaková placka (fotorecept) Vaše

Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo návštev :)

Naši utopení (fotorecept) Naši utopení (fotorecept) Vaše

Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ale dlho nevydrží :)

Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát Vaše

Včera mi odišla manželka na 4 dni preč a nechala mi 100€ na pitie a ani cent na jedlo, tak som si musel pomôcť receptom typu "co dúm dá":):):). Tiež to nie je môj výmysel, ale kombinácií tohto receptu je také množstvo že každý si môže urobiť svoj. Bratia Česi sú v tom majstri. V surovinách uvediem najprv svoju jednoduchú verziu a potom suroviny ktoré je možné kombinovať. To aby ste nejedli len starú klasiku, tlačenka s cibuľou a octom.

Halászlé z kapra Halászlé z kapra Vaše

S halászlé je to podobné ako s gulášom,čo región,to iné zloženie,ale základ je rovnaký-cibuľa,ryba a červená mletá paprika.Nechal som si odložit niekolko kaprích hláv,k tomu jeden kapor,v mrazáku som mal zopár ostriežov,samozrejme čím viac druhov rýb,tým lepšie.Mlieč nakoniec je super,s ikrami pozor-niektoré sú nahorklé.

Trnavská pikantná nátierka (jednoduchá) Trnavská pikantná nátierka (jednoduchá) Vaše

U nas v Trnave znama ako trnavska pomazanka (v tomto pripade jej zjednodusena verzia) . Minuly rok nas moj otec prekvapil a poslal nam z nej vela poharov, kedze sa uz zjedli, poprosila som ho o recept, ktory je nielen vcelku rychly ale aj jednoduchy tym, ze zaklad tvori iba paprika a cibula.

Zeleninové špagety Zeleninové špagety Vaše

Tento recept pochádza z Varechy, ale niečo som vynechala, niečo pozmenila, niečo pridala... Dúfam, že vám bude chutiť :)

Recept bez obrázku Špak má šmak Vaše

Recept pochádza od kamaráta Petra, u ktorého som ho koštoval

Kvasená zelenina podľa starého bulharského receptu (fotorecept) Kvasená zelenina podľa starého bulharského receptu (fotorecept) Vaše

Pretože teraz je tá správna sezóna na prípravu zeleninových dobrôt na zimu, ponúkam tento recept všetkým milovníkom zeleniny a zdravého jedla. Ide o viac druhov zeleniny,vykvasenej v kameninovom súdku, bez pridania akejkoľvek chémie. Recept pochádza od môjho strýka - Bulhara, ktorý mal v Trnave obrovský kus pozemku, kde si dopestovával vlastnú zeleninu a takýmto spôsobom aj uchovával na zimu. Je skutočne vynikajúca a zdravá - veď vyskúšajte!

Recept bez obrázku Sterilizované feferónky s hrozienkami Vaše

Feferonky, celé papriky a očistený cesnak pomelieme. Pridáme ostatné suroviny a varíme od bodu zovretia 10 minút.

Pripečené paradajky sterilizované Pripečené paradajky sterilizované Vaše

Keďže máme radi paradajky a ich rôzne podoby, urobila som nejaké do rezervy :D Nie sú to sušené paradajky, aj keď sa čiastočne aj sušia. Zvonka majú "zatiahnutú" kôrku, ale v strede sú pekne dužinaté. Výborné k cestovinám, alebo na chlebík, či toast. Množstvá sú uvedené na 1 veľký plech. Z toho vznikli 2 poháre - oba približne 3dcl.

Recept bez obrázku Chutná mäsovo - zeleninová nátierka Vaše

Je tu nový školský rok a cezpoľní študenti si z domu odnášajú aj niečo pod zub. Supermarketové paštéty a nátierky sa mnohým "prejedli" a preto ponúkam niečo na spestrenie. Priateľ si nosil do práce niečo, čo ohromne rozvoniavalo a ešte lepšie chutilo. Vypýtal som si od neho recept a po rokoch som ho znovu našiel a ponúkam ho aj vám. Verím, že si pochutíte. ( Tip: zeleninu použite podľa možnosti domácu, alebo z tržnice - je podstatne chutnejšia ako zo supermarketov! )

Mamina pikantná meatová nátierka Mamina pikantná meatová nátierka Vaše

Recept má už vyše 25 rokov - v lete sme u nás doma z úrody v záhrade zásadne zavárali 2 druhy pomazánok - ostrú paradajkovú a pikantnú meatovú. (My máme radi ostré veci) A robíme ich doteraz - aj keď mama sa teraz priklonila viac k paradajkovej. Ale ja si dám veľmi rada na hrianke práve túto. Ak si nie ste istí, či vám bude chutiť, skúste sa pozrieť na jej rýchlu verziu na blogu - http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/pikantna-toastova-natierka.html. Chuť je tá istá, ale čas a dávka nie

Otcova pikantná nátierka (fotorecept) Otcova pikantná nátierka (fotorecept) Vaše

Robieval ju každoročne roky,čo mi pamäť siaha.Bola jeho obľúbená,musela byť.Výborná na chlieb,k mäsu,plnil ňou chlebové placky,ochucoval polievky a mäsové pokrmy.Pridáva sa tam horčica,dáva jej inú chuť.Jeden rok ju tam zabudol dať a nebolo to ono,ale komu nevonia nemusí ju tam mať..

Lasagne s cuketou (fotorecept) Lasagne s cuketou (fotorecept) Vaše

Trochu prplačka, ale stojí to za tú námahu...

Guláš s cuketou Guláš s cuketou Vaše

Keďže už neviem čo s cuketou, tak som sa rozhodla dať ho do gulášu, keďže som použila olej namiesto masti, čo je pri guláši neodpustiteľný hriech je to aj diétne jedlo...

Domáci kečup (fotorecept) Domáci kečup (fotorecept) Vaše

Viem, že je tu na vareche plno receptov na kečup, ale aj napriek tomu chcem pridať aj ten náš, ktorý robievame už niekoľko rokov...minulý rok som ho robila na etapy z 12tich kíl paradajok pre celú rodinu...

Recept bez obrázku Kuracie rezančeky s feferónkami a bazalkou Vaše

Očistené a umyté kurča vykostíme a nakrájame na rezančeky. Osolíme,pokvapkáme polovicou oleja a uložíme na 1-3 hodiny do chladničky - NAJLEPŠIE NA CELU NOC. Na zvyšnom oleji prudko opečieme feferonky a papriku nakrájanu na rezančeky,pridáme mäso,zamiešame a opečieme zo všetkých stran. Zmes ozdobime lístkami čerstvej bazalky. Podávame s ryžou.

Naša obľúbená pizza Naša obľúbená pizza Vaše

Určite je tu plno receptov na pizzu, hádam sa nikto nenahnevá keď tu hodím aj ten svoj recept...nebudem musieť potom listovať v receptoch čo mám napísané v zošite...:o)

Sterilizované mixované feferónky Sterilizované mixované feferónky Vaše

Tento recept mám od jednej známej z Bošáce....je pre tých čo milujú pálivé ...u nás sa to pridáva hádam do všetkého čo je na tanieri....dokonca aj do halušiek...len to nesmiete prehnať, lebo vtedy páli 2x

«1 2 ...7 »


Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2014
123456
78910111213
14151617181920
2122232425 26 27
28 29 30

TOP recepty
Ďalšie veľkonočné vajíčka »
Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist