Feferónka

Nutričné energetické hodnoty - Feferónka (100g)

Energia
1218
KJ
Kalórie
290
kcal14.5%
Sacharidy
1
g0.43%
Tuky
27
g38.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny feferónka.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú feferónka:

«1 2 ...9 »
Nadstavené zavárané kuriatka Nadstavené zavárané kuriatka Vaše

V tomto čase príroda hubám a hubárom naozaj praje. Najradšej by som sa motala, zbierala, ale dajú sa aj kúpiť popri cestách, veď prečo sa nezavďačiť niekomu, kto sa snaží? Síce je to nekresťansky drahé, ale aspoň splníte manželovi sen. A ak je ich pomenej, dajú sa vyvážiť zeleninou a máte chutný hubovo-zeleninový sterilizovaný šalát.

Pikantní pivní pomazánka s hermelínem a šunkou Pikantní pivní pomazánka s hermelínem a šunkou Vaše

Velmi dobrá pikantní pomazánka, která je po uležení ještě lepší. Vydržte a nechte ji alespoň 2 hodiny v lednici. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Polievka z bažanta s bielym vínom Chardonnay (fotorecept) Polievka z bažanta s bielym vínom Chardonnay (fotorecept) Vaše

Už je to veľa rokov, čo som varila polievku z bažanta, asi rok sa na ňu chystám, ked som na No.Salty objavila tento krásny recept na bažantiu polievku s vínom. Pošťastilo sa mi dostať bažanta, dnes som ju s radosťou uvarila a je naozaj fantastická. Ide o polievku z divého vtáka, ktorá je voňavá, výrazne korenenej aromatickej ostrej chuti, vylepšená kvalitným suchým vínom,je nádherne voňavá po použitých ingredienciách, má krásnu žltú farbu, je to silný vývar s liečivými účinkami, je úžasná.

Bravčové so zeleninou a zemiakové rösti (fotorecept) Bravčové so zeleninou a zemiakové rösti (fotorecept) Vaše

Počas tejto upršanej nedele som mala v pláne rýchly obed a potom zaliezť pod deku a konečne dočítať rozčítanú knižku... manžel si ale rozkázal zemiakové placky a mäsové soté... predstava, že budem hodinu stáť pri šporáku a smažiť placky ma nelákala ani trochu tak vznikol tento kompromis... ani soté, ani placky, ale pochutili sme si obaja...

Karas na spôsob Ráczné Karas na spôsob Ráczné

Maďari mali vždy šťastné povahy, pretože zbierali plody svojej práce a potom ich varili. Ich kuchyňu preslávila chuť i pestrofarebnosť aj vďaka dvom národným surovinám – mletej paprike a husacej pečeni.

Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) Vaše

Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila bravcovu svieckovicu..

Tofu nátierka (fotorecept) Tofu nátierka (fotorecept) Vaše

Každý chce občas (niektorí stále) niečo rýchle, ľahké, málokalorické pod zub....

Severoafrické dusene kurča (fotorecept) Severoafrické dusene kurča (fotorecept) Vaše

Zase jedno chutne a zdrave jedlo od Eat Smarter. Toto jedlo je bohate na bielkoviny, niacin a vitamín B6. Niacín je dôležitý pre celý metabolizmus a reguluje rovnováhu vlhkosti v koži, zatiaľ čo vitamín B6 je potrebný pre metabolizmus bielkovín a nervového systému.

Baklažán plnený cestovinami a mozzarellou Baklažán plnený cestovinami a mozzarellou Vaše

Baklažán je zelenina ako stvorená na plnenie, preto sa oplatí ju naplniť napríklad celozrnnými penne, mozzarellou a cherry paradajkami. Dochutené čerstvou bazalkou a výdatným dúškom olivového oleja :)

Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) Vaše

V nasej holandskej kuchyni sa vari: indonezke a slovenske jedla. Manzelov otec ( cize moj svokor pochadzal z Indonezie, mala som ho velmi rada a mali sme vela spolocneho vo vareni), splocne chute, ako cili papricky, zazvor, kurkuma, kari korenie, safran, muskatovy oriesok, kokosove mlieko, citronova trava, koriander, Sambal co je paliva omacka,rozne marinady atd. Zakladom varenia je ryza, zelenina, kuracie, hovadzie, (ale aj bravcove maso), ako dekorativne volske oko. Mnam,mnamky

Pikantné krevety Pikantné krevety Vaše

Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj pre tych, co si potrpia na svoju liniu. Po kratkej tepelnej uprave mate na stole velmi chutne, zdrave jedlo. Robime ich na vela sposobov, tento recept je celkom jednoduchy, zvladne ho aj zaciatocnik.

Fazuľová polievka, môj variant nežnej podľa Paľka (fotorecept) Fazuľová polievka, môj variant nežnej podľa Paľka (fotorecept) Vaše

Jedna z mojich najobľúbenejších a najviac propagovaných aj tu, ďaleko! Autor pôvodného rcp, Paľko Mikulík, skromný človek, hrdný Prešovčan_Východniar, už varí pre „nebeské teátro“ ďalekovysoko na obláčikoch. Posledný raz som sa s ním stretol na jeseň 2005, keď sme si v penzióne „Leberfinger“ pochutnali na poľovníckych špecialitách s hubami. Viem, nehneval by sa za „zmutovaný“ rcp, ochutnal by a ticho múdro poznamenal,ako som ho bol počul nie raz: „aj tak sa dá, i tak sa dá“! Ďakujem Paľko, RIP!

Chrumkavá cuketa Chrumkavá cuketa Vaše

Aby tu tej cukety nebolo malo,pridavam aj ja este jeden recept. Piekla som kurca na pive a moj manzel mal za ulohu vymysliet prilohu. Tak toto vytvoril.

Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept) Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept) Vaše

Zo záhrady som si priniesla na varenie zeler , mrkvu a petržlen , kaleráb .Vňať zo zeleru a petržlenu už mám sušenú na celú zimu . Preto som sa rozhodla , že ju dám do soli .Pridáva sa do uvarených polievok . Výhodou je , že sa nemusí sterilizovať . Soľ ju konzervuje .

Recept bez obrázku Sterilizovaná kapiová nátierka s hlávkovou kapustou Vaše

V diskusii "tetuska" zháňala recept na takúto pomazánku.Jej požiadavku som si všimla neskoro (písala, že ju už robila), ale minulý týždeň, keď som robila nejaké kapiové pomazánky z mojich starých receptov, takúto som tam našla. Nikdy som ju nerobila, aj keď som sa viac krát na to chystala. Budem rada, ak ju niekto vyskúša, alebo takúto robil, keby napísal aká je. Takže tu je postup:

«1 2 ...9 »


Aktuálne súťaže

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist