Fazuľové struky

Nutričné energetické hodnoty - Fazuľové struky (100g)

Energia
164
KJ
Kalórie
39
kcal1.95%
Sacharidy
7.6
g3.3%
Tuky
0.2
g0.29%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny fazuľové struky .


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú fazuľové struky :

«1 2 »
Recept bez obrázku Janovská zeleninová polievka Vaše

Opäť o niečo zložitejšia príprava, ale ja s jedlom rada hrám a čím je zložitejšie tým ma to viac baví Tak možno aj táto chutná polievka niekoho zaujme :)

Tekvica na karí Tekvica na karí Video

Hokaido na indický spôsob.

Strúčiková polievka Strúčiková polievka Vaše

Už dávnejšie som písal, že sa dá pomerne lacno variť aj dnes. Pridávam prvé meny, kde využívam jednu surovinu na vytvorenie dvoch jedál. Konkrétne tu sa jedná o údené mäso ktoré my ochutí polievku a urobím z neho aj hlavný chod. Tieto recepty mám ešte od mojej mamy iba som ich trochu upravil.

Mahune - boranija, polievka z fazuľových strukov Mahune - boranija, polievka z fazuľových strukov Vaše

.. mnami akurat je ten cas ked je mlada zelenina a tata polievka je vynikajuca. . pripravuje sa ako samostatne jedlo . . .dobru chut. . dnes varil moj drahy ;)

Grilovaná hovädzia sviečkovica s hráškovými a fazuľovými strukmi Grilovaná hovädzia sviečkovica s hráškovými a fazuľovými strukmi

Hovädziu sviečkovicu osolíme, okoreníme, grilujeme asi 20 minút – závisí od typu prepečenia, aký chceme.

Šalát z jarnej zeleniny s baby mozzarellou Šalát z jarnej zeleniny s baby mozzarellou

Všetku zeleninu očistíme, obvaríme v osolenej vode. Na panvicu nalejeme extra panenský olivový olej, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a čili, mierne osmažíme, pridáme zeleninu, zľahka prehodíme, ochutíme soľou a čiernym korením.

Kuracie prsia v lístkovom ceste (fotorecept) Kuracie prsia v lístkovom ceste (fotorecept) Vaše

Tento recept som videla pripravovať v relácii Bez servítky a hneď sa mi zapáčil,tak som ho vyskúšala a je naozaj chutný. Ako príloha boli fazuľové struky,ale ja som urobila aj zemiakovú kašu, každému po chuti...

Omáčka zo zelených fazuľových strukov bez múky (fotorecept) Omáčka zo zelených fazuľových strukov bez múky (fotorecept) Vaše

Inspiroval mne pořad "Jste to, co jíte" včera. Pan Havlíček poradil účastnici, která bojovala s nadváhou a milovala omáčky, jak na to. Zkoušeli koprovou omáčku. Tak jsem si řekla, že to vyzkouším s fazolkami. Vynikající!! Měla jsem čerstvá domácí vajíčka za 3 kč:-)))), ale šla strašně špatně loupat, proto vajíčko nevypadá nějak vábně. @Remcula

Hydina so zelenou fazuľkou a rukolou Hydina so zelenou fazuľkou a rukolou Vaše

Nedeľný obed...niečo ľahšie po sviatkoch :)

Marinované prsíčka na ázijský spôsob Marinované prsíčka na ázijský spôsob

Na rezančeky nakrájame mrkvu, petržlen, kapustu, hlivu ustricovú, fazuľové struky. Dusíme vo wokovej panvici podliate vodou asi 10 minút. Podlejeme sójovou omáčkou a podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou zmiešanou s vodou.

Kuriatka vo fazuľkovom prívarku Kuriatka vo fazuľkovom prívarku

Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme nové korenie, bobkový list, fazuľové mladé struky (najlepšie čerstvé), podlejeme vodou a varíme 30 minút. Pridáme smotanu, keď zovrie, pridáme ocot (vlejeme ho do naberačky a pomaly zohrievame v prívarku. Keď sa zohreje, vmiešame ho, nezrazí sa smotana). Povaríme päť minút.

Fazuľky v paradajkách Fazuľky v paradajkách Vaše

Zdravé jedlo zo zeleniny.

Fazuľovo- tuniakový koktail Fazuľovo- tuniakový koktail

Sterilizované fazule prepláchneme. Fazuľové struky na koncoch zrežeme a zblanšírujeme (varíme v mierne vriacej vode asi 3 minúty) a ihneď vyberieme a schladíme v ľadovej vode. Struky pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misy s fazuľou a nakrájanými paradajkami, paprikou a uhorkou Dochutíme koreninami a citrónovou šťavou. Pridáme rukolu a zľahka premiešame. Naservírujeme do vysokého a priestranného pohára s kúskami tuniaka. Mramorované vajce umiestnime do stredu a pokvapkáme olejom z tuniaka.

Jahňacie kotletky v chlebovo- -bylinkovej kruste Jahňacie kotletky v chlebovo- -bylinkovej kruste

Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej doby - pochádza z Francúzska. Mäsové špeciality pripravené metódou sous vide chutia skvele, sú šťavnaté a mäkké ako maslo. Takto pripravené potraviny nestrácajú na hmotnosti, zostávajú krehké a šťavnaté a farba a aróma sa ešte zvýraznia.

Plnený baklažán Plnený baklažán

Baklažán pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a odložíme do misky. Polovice nasolíme a necháme 15 minút vypotiť, potom opláchneme a osušíme. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme cesnak nasekaný na drobno, papriku a mrkvu nakrájanú na pásiky, fazuľové struky nakrájané na kúsky a nasekanú baklažánovú dužinu.

Hlivový perkelt so špenátovými haluškami Hlivový perkelt so špenátovými haluškami

Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový vývar a krátko povaríme. Nakoniec zahustíme paprikovou zápražkou, pridáme fazuľové struky a ešte chvíľu povaríme.

Zemiakové pirohy so zeleninovou omáčkou (fotorecept) Zemiakové pirohy so zeleninovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Tieto pirohy obycajne mavame s kyslou smotanou. Tuto verziu podavania piroh so zeleninovou omackou som velmi davno videla v jednej slovenskej kucharskej knihe.

Recept bez obrázku Ragú z diviny Vaše

Recept som si vymyslela pre moje obľúbené jesenné a zimné návštevy. Inšpiroval ma k tomu eintopf môjho nemeckého suseda.

Voňavé krevety s fazuľkou Voňavé krevety s fazuľkou

Na oleji prudko opražíme olúpané krevety, čili, cesnak a cibuľku, a osolíme. Fazuľkové struky oblanšírujeme vo vriacej vode a schladíme ich v studenej vode.

Šalát z fazuľových strukov so šunkou a syrom Šalát z fazuľových strukov so šunkou a syrom Vaše

Jednoduchý a výživný šalát jemnej chuti je u nás doma najobľúbenejším spôsobom konzumácie mladej zelenej alebo žltej fazuľky. Na jeho prípravu má monopol moja manželka :-) Neuvádzam množstvá surovín, je to veľmi variabilné a záleží od individuálneho vkusu.

«1 2 »


Magazín

Francúzska kuchyňa: Obraz kultúry a dejín
Francúzsko je zem oplývajúca kulinárskymi tradíciami už niekoľko storočí. O jeho gastronomických špecifikách nám napísala naša Varecháčka Chorvatka, ktorá v tejto krajine dobrého jedla a vína žije už 45 rokov.

Čím prekvapiť svojho partnera na Valentína?
Vlastnoručne pripravené pralinky isto potešia. Ponúkame jednoduchšie i zložitejšie návody na ich prípravu. Na úvod sa zásobte dostatočným množstvom kvalitnej čokolády a môžete začať.

Ohúrili Žídeka a vyhrali
Tak, a je to tu. Naša súťaž so šéfkuchárom Jaroslavom Žídekom pozná všetkých štyroch výhercov. Varecháči mali možnosť ochutnať, ako varí pravý Chef.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Január
Február 2016
1234567
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

Aktuálne súťaže Varechy

Najlepšie nápady mesiaca január 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca január 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

Súťaž o nový kalendár Pečieme s láskou 2016 + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Patríte k maškrtníkom, ktorí nielen radi ochutnávajú, ale aj sami pripravujú lahodné dezerty v kuchyni? Dobrý recept však vie potrápiť nejednu gazdinku. S  kalendárom Dr.Oetker 2016 máte po ruke každý mesiac detailne popísaný originálny recept s krásnou fotografiou, s ktorým pečenie zvládne aj kuchársky začiatočník.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2016
Zákusky, pečivo i chutné mäsko. Pozrite sa, ktoré recepty získali vašu najväčšiu priazeň v januári.

Súťaž na február o najlepší recept
Súťažte s nami! Pokračujeme v hľadaní najlepšieho receptu mesiaca. Pridajte na Varecha.sk nový recept a budete automaticky zaradení do súťaže o pekné ceny.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2016: Čokoládový Valentín Čokoládový Valentín
Časopis Varecha v piatok 12. februára v denníku Pravda.


TOPlist