Bravčová panenka

Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú bravčová panenka:

«1...3 4 5 6 »
Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto (fotorecept) Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto (fotorecept) Vaše

Túro úpravu bravčovej panenky som sa naučila na jednom príjemnom kuchárskom kurze od šéfkuchára Branislava Križana.

Divoká panenka (fotorecept) Divoká panenka (fotorecept) Vaše

Zostalo mi päť rezňov z diviaka a kúpil som jednu bravčovú panenku. Rezňov aj panenky bolo samostatne málo k obedu, tak som ich skúsil skombinovať a výsledok bol pozoruhodný, ulahodil som aj tým, čo nemajú radi mastné mäso.

Recept bez obrázku Rolovaná sviečková Vaše

tento recept mám od svojej neb. mamky

Bravčová panenka so šampioňónmi Bravčová panenka so šampioňónmi Vaše

Omyte zemiaky so supkou na krajame na mesiacky, dame do rury na 180 piect 30-40min v zavislosti od velkosti zemiakov

Medajlónky pikant Medajlónky pikant Vaše

Naše oblíbené hlavní jídlo.

Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) Vaše

Tento recept som skúšala prvýkrát, všetkým nám veľmi chutil, preto ho dávam na varechu ako inšpiráciu na chutný nedeľný obed.

Bravčová panenka Al Pastor (fotorecept) Bravčová panenka Al Pastor (fotorecept) Vaše

Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke..:-))) Je to pôvodne pastierske mexické jedlo, chutilo aj slovenským nepastierom.

Recept bez obrázku Bravčová panenka s hodvábnou omáčkou Vaše

Toto jedlo sa u nás tradične varí 25.12., neviem si predstaviť, že by som ho pripravovala v iný čas ako vianočný.

Panenka plnená domácou údenou klobásou (fotorecept) Panenka plnená domácou údenou klobásou (fotorecept) Vaše

Na zabíjačke sme vždy panenku naplnili klobásovým mäsom, ja som sa dnes rozhodla ju naplniť údenou klobásou...

Batátovo– oštiepkový závin s panenkou Batátovo– oštiepkový závin s panenkou

Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát, na ktorý nastrúhame uvarené batáty, na kocky nakrájaný oštiepok, opečené tekvicové semiačka a celé to osolíme a okoreníme. Zarolujeme a potrieme žĺtkom. Pečieme 30 minút na 190 °C. Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji.

Grilovaná panenka plnená sušenými slivkami Grilovaná panenka plnená sušenými slivkami Vaše

Keďže má dnes môj manžel narodeniny, rozhodla som sa mu pripraviť niečo fajnové:)

Recept bez obrázku Plnená panenka s mletým a udeným mäsom pečena na dubákoch. Vaše

Zostalo varené udené mäsko,čo s tym a v mrazaku okrem bravč.panenky a pol kila mleteho mäsa nebolo už nič viac,pre troch chlapov z každeho malo-tak ma napadlo že to naplnim....

Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa Vaše

toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br.panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr.stehna plneného sladkou čerešňou.Prílohu ktorú som zvolila z harmónie chutí a pekného farebného dekoru je zemiaková kroketa uložená na hráškovom pyré. Šampiňónový krém s jemnou chuťou cibuľky a korenia uzatvára krásny kulinársky zážitok

Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli Vaše

Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové formy ako na biskupský chlebíček), podlejeme vínom a okolo mäska naukladáme očistený a na väčšie kúsky nakrájaný pór a prikryjeme.

Jánošíkov vrkoč Jánošíkov vrkoč Video

Odkrojíme si hrubší plátok slaniny. (5-7 mm). Plátok po širšej časti rozrežeme na tri pásy, dva centimetre od vrchu necháme vcelku. Takisto rozkrojíme aj panenku. Na mäso uložíme slaninu, a pripravíme na zapletanie. Vrch mäsa aj slaniny, ktorý sme nechali nerozkrojený, spojíme dokopy špáradlom. A môžeme prepletať Jánošíkov vrkoč. Snažíme sa prepletať tak, aby bola slaniny vždy pekne uložená na mäse. Na záver mäso a slaninu opäť upevníme špáradlom. Pripravený vrkoč posypeme grilovacím korením, soľou a rozdrveným cesnakom.

Recept bez obrázku Bravčová panenka so sušeným ovocím Vaše

Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť póru a biely zvyšok pokrájame na rezančeky. Maslo rozpustíme na panvici, pridáme nakrájaný pór, osolíme. Za častého miešania dusíme na slabom plameni. Keď je pór takmer uvarený podľa predstáv, pridáme smotanu a dochutíme čiernym korením.

Plnená bravčová panenka Plnená bravčová panenka Vaše

Nakrájame panenku na plátky.Osolíme,okoreníme potrieme horčicov pokvapkáme sojovou omáčkou a dame na pár hodín do chladu.Medzi každé mäsko môžme dat plátok cesnaku. Na panenku dáme plátok slaniny ružičku brokolice(mne brokolica na vsetky plátky nevišla tak som dala jarnu cibulku) a tavený syr (asi polovičku z trojuholníka) Zrolujeme a prepichneme špagetov. Opečieme na prudkom ohni cca 1 min.

Recept bez obrázku Bravčové medailónky so zelenými fazuľkami Vaše

Z vepřové panenky si nakrájíme stejné medailonky, lehce poklepeme, osolíme, opepříme a potřeme horřčicí. Rozpálíme si pánev a přidáme olivový olej. Medailonky opečeme z obou stran, jak kdo má rád.

Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke (fotorecept) Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke (fotorecept) Vaše

Hrušky očistíme,nakrajame na mesiačiky a na masle s cukrom podusíme asi 10 minut.

«1...3 4 5 6 »


Aktuálne súťaže

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Zapojte sa aj v júli do našej súťaž o najobľúbenejší recept a získajte skvelé ceny na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na júl o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pridajte svoj nápad a zasúťažte si! Čakajú na vás pekné ceny. Aj v júli súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

SÚŤAŽ: Letná MECOM grilovačka
Tak ako každý rok, ani tento nie je výnimkou, a tak vám MECOM prináša okrem klasických chutí, ktoré máte radi aj skvelé novinky na váš gril.

Súťaž na jún o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Naša súťaž o najobľúbenejší recept pokračuje aj v júni. Získajte skvelé ceny na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist