Bravčová panenka

Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú bravčová panenka:

«1...3 4 5 6 »
Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto (fotorecept) Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto (fotorecept) Vaše

Túro úpravu bravčovej panenky som sa naučila na jednom príjemnom kuchárskom kurze od šéfkuchára Branislava Križana.

Medajlónky pikant Medajlónky pikant Vaše

Naše oblíbené hlavní jídlo.

Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) Vaše

Tento recept som skúšala prvýkrát, všetkým nám veľmi chutil, preto ho dávam na varechu ako inšpiráciu na chutný nedeľný obed.

Bravčová panenka Al Pastor (fotorecept) Bravčová panenka Al Pastor (fotorecept) Vaše

Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke..:-))) Je to pôvodne pastierske mexické jedlo, chutilo aj slovenským nepastierom.

Recept bez obrázku Bravčová panenka s hodvábnou omáčkou Vaše

Toto jedlo sa u nás tradične varí 25.12., neviem si predstaviť, že by som ho pripravovala v iný čas ako vianočný.

Panenka plnená domácou údenou klobásou (fotorecept) Panenka plnená domácou údenou klobásou (fotorecept) Vaše

Na zabíjačke sme vždy panenku naplnili klobásovým mäsom, ja som sa dnes rozhodla ju naplniť údenou klobásou...

Batátovo– oštiepkový závin s panenkou Batátovo– oštiepkový závin s panenkou

Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát, na ktorý nastrúhame uvarené batáty, na kocky nakrájaný oštiepok, opečené tekvicové semiačka a celé to osolíme a okoreníme. Zarolujeme a potrieme žĺtkom. Pečieme 30 minút na 190 °C. Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji.

Grilovaná panenka plnená sušenými slivkami Grilovaná panenka plnená sušenými slivkami Vaše

Keďže má dnes môj manžel narodeniny, rozhodla som sa mu pripraviť niečo fajnové:)

Recept bez obrázku Plnená panenka s mletým a udeným mäsom pečena na dubákoch. Vaše

Zostalo varené udené mäsko,čo s tym a v mrazaku okrem bravč.panenky a pol kila mleteho mäsa nebolo už nič viac,pre troch chlapov z každeho malo-tak ma napadlo že to naplnim....

Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa Vaše

toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br.panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr.stehna plneného sladkou čerešňou.Prílohu ktorú som zvolila z harmónie chutí a pekného farebného dekoru je zemiaková kroketa uložená na hráškovom pyré. Šampiňónový krém s jemnou chuťou cibuľky a korenia uzatvára krásny kulinársky zážitok

Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli Vaše

Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové formy ako na biskupský chlebíček), podlejeme vínom a okolo mäska naukladáme očistený a na väčšie kúsky nakrájaný pór a prikryjeme.

Jánošíkov vrkoč Jánošíkov vrkoč Video

Odkrojíme si hrubší plátok slaniny. (5-7 mm). Plátok po širšej časti rozrežeme na tri pásy, dva centimetre od vrchu necháme vcelku. Takisto rozkrojíme aj panenku. Na mäso uložíme slaninu, a pripravíme na zapletanie. Vrch mäsa aj slaniny, ktorý sme nechali nerozkrojený, spojíme dokopy špáradlom. A môžeme prepletať Jánošíkov vrkoč. Snažíme sa prepletať tak, aby bola slaniny vždy pekne uložená na mäse. Na záver mäso a slaninu opäť upevníme špáradlom. Pripravený vrkoč posypeme grilovacím korením, soľou a rozdrveným cesnakom.

Recept bez obrázku Bravčová panenka so sušeným ovocím Vaše

Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť póru a biely zvyšok pokrájame na rezančeky. Maslo rozpustíme na panvici, pridáme nakrájaný pór, osolíme. Za častého miešania dusíme na slabom plameni. Keď je pór takmer uvarený podľa predstáv, pridáme smotanu a dochutíme čiernym korením.

Plnená bravčová panenka Plnená bravčová panenka Vaše

Nakrájame panenku na plátky.Osolíme,okoreníme potrieme horčicov pokvapkáme sojovou omáčkou a dame na pár hodín do chladu.Medzi každé mäsko môžme dat plátok cesnaku. Na panenku dáme plátok slaniny ružičku brokolice(mne brokolica na vsetky plátky nevišla tak som dala jarnu cibulku) a tavený syr (asi polovičku z trojuholníka) Zrolujeme a prepichneme špagetov. Opečieme na prudkom ohni cca 1 min.

Recept bez obrázku Bravčové medailónky so zelenými fazuľkami Vaše

Z vepřové panenky si nakrájíme stejné medailonky, lehce poklepeme, osolíme, opepříme a potřeme horřčicí. Rozpálíme si pánev a přidáme olivový olej. Medailonky opečeme z obou stran, jak kdo má rád.

Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke (fotorecept) Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke (fotorecept) Vaše

Hrušky očistíme,nakrajame na mesiačiky a na masle s cukrom podusíme asi 10 minut.

 Bravčová panenka zapečená s brusnicami a hermelínom (fotorecept) Bravčová panenka zapečená s brusnicami a hermelínom (fotorecept) Vaše

Mali sme krásnu panenku, tak som urobila niečo trošku iné, ako vždy.

Bravčová panenka s medovou glazúrou (fotorecept) Bravčová panenka s medovou glazúrou (fotorecept) Vaše

Mali sme takú malú oslavu,aj cholesterol dopadol dobre,tak som vybrala rezervnú zásobu z mrazničky,aj biele vínko......

Steaky z bravčovej panenky s letným šalátom Steaky z bravčovej panenky s letným šalátom Vaše

Dostal som na niečo dobré chuť a skončilo to takto... :)

«1...3 4 5 6 »


Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca december 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca december 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december starého roku.

Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v tomto roku súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

Súťaž na január o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Súťaž o najlepší recept pokračuje aj v tomto roku. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« December
Január 2015
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627 28 29 30 31

Magazín

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.

Gallina freda
V nezvyklom čase, už začiatkom roka, som sa rozhodol svoje okrúhle narodeniny pripomenúť si v cudzom svete. Na čerstvom vzduchu, v teple, v prostredí pre mňa neznámych ľudí.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist